Dışişleri, Güney Sudan'daki anlaşmadan memnun

Dışişleri Bakanlığı, Güney Sudan Cumhurbaşkanı Salva Kiir Mayardit ile muhalefetteki Sudan Halkının Özgürlük Hareketi Ordusu (SPLM/A) lideri Riek Machar Teny’in imzaladıkları ateşkes anlaşmasını memnuniyetle karşıladı.Bakanlık'tan...

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri, Güney Sudan'daki anlaşmadan memnun

Dışişleri Bakanlığı, Güney Sudan Cumhurbaşkanı Salva Kiir Mayardit ile muhalefetteki Sudan Halkının Özgürlük Hareketi Ordusu (SPLM/A) lideri Riek Machar Teny’in imzaladıkları ateşkes anlaşmasını memnuniyetle karşıladı.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, Hükümetlerarası Kalkınma Otoritesi (IGAD) Dönem Başkanı Etiyopya Başbakanı Hailemariam Dessalegn’in davetiyle Addis Ababa’da 9 Mayıs'ta bir araya gelen Salva Kiir Mayardit ile Riek Machar Teny’in imzaladıkları ateşkes anlaşmasını memnuniyetle karşılandığı belirtilerek, “Tüm tarafların anlaşmaya harfiyyen uymalarını temenni ediyoruz.” denildi.

“TÜRKİYE, GÜNEY SUDAN'IN BARIŞ VE İSTİKRARINA DESTEĞİNİ SÜRDÜRECEKTİR”

Güney Sudan’da son aylarda yaşanmakta olan ve çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açan çatışmaların 24 saat içerisinde sona erdirilmesini öngören söz konusu anlaşmanın, Güney Sudan halkına insani yardım ulaştırılması ve bu amaçla insani yardım koridorları oluşturulması bakımından da büyük önem taşıdığına vurgu yapıldı.

Açıklama, “Güney Sudan’da çatışmaların başından itibaren arabuluculuk faaliyetlerini yürüten IGAD'ı ve dönem başkanlığını yürüten Etiyopya’yı söz konusu anlaşmanın imzalanmasında gösterdikleri yoğun çaba ve sağladıkları katkıdan dolayı tebrik ediyoruz. Türkiye, Güney Sudan'ın barış ve istikrarına desteğini sürdürecektir.” ifadeleri ile sona erdi.

CİHAN

Yorumlar