'Direnenlere selam olsun' diyen Demirtaş'tan geri adım

Cizre ve Sur'daki çukur operasyonları sırasında 'direnenlere selam olsun' diyerek onları teşvikeden HDP Eş Başkanı Demirtaş, ifadelerinden geri adım atarak, "Ben onları teşvik edeceksem önce kendim gitmem lazım" dedi.

Google Haberlere Abone ol
'Direnenlere selam olsun' diyen Demirtaş'tan geri adım
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Ben bugüne kadar hiçbir gencin dağa çıkmasını teşvik etmedim. Ben siyasi bir partinin eş genel başkanıyım, eğer bir genci teşvik edeceksem önce benim onu yapmam lazım. Ben buradaysam gençlerimizi partime çağırırım 'gelin siyaset yapın, birlikte bu partide mücadele edin' derim ve böyle söyledim." dedi.

Demirtaş, partisinin Ağrı İl Teşkilatınca Ağrı Belediyesi bahçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, en acil ihtiyaçlarının ve eksiklerinin barış olduğunu söyledi.

Demirtaş, savcılar tarafından, PKK propagandası yapmakla 93 defa suçlandığını savundu.
Daha öncede bu savcılara çağrı yaptığını ifade eden Demirtaş, şöyle konuştu:

"Ben bugüne kadar hiçbir gencin dağa çıkmasını teşvik etmedim. Ben siyasi bir partinin eş genel başkanıyım, eğer bir genci teşvik edeceksem önce benim onu yapmam lazım. Ben buradaysam gençlerimizi partime çağırırım 'gelin siyaset yapın, birlikte bu partide mücadele edin' derim ve böyle söyledim. Ama bazı savcıların bu adaletsiz tutumu nedeniyle ya da hükümetin bu adaletsiz gaddar yaklaşımı nedeniyle binlerce genç dağa çıkıp PKK'ya katıldı. Benim hakkımda bu soruşturmayı açan savcılarla bu konuyu gerçekten de tartışmak isterim. Ben mi gençleri daha çok dağa gönderdim sen mi? Eğer dağa göndermek suç ise bu suçu siz işlediniz, ben işlemedim. Sizin bu adaletsizlikleriniz buna yol açtı.

Gençlere biz imkan açtıkça siz tutuklayıp coplayıp, gazlayıp işkence yapıp dağın yolunu gösterdiniz. Benim hakkımda soruşturma açılacağına savcılar hakkında açılsın. PKK'yı büyüten de bunlardır ben değilim. Ben HDP'yi büyütmeye çalışıyorum. Silahı şiddeti değil, demokratik siyaseti büyütmeye çalışıyorum, benim görevim budur. Ama hiçbir savcı kadar veya bu tür adaletsiz kararlar veren mahkemeler kadar, hiç kimse gençleri dağa göndermedi."

'DİRENENLERE SELAM OLSUN' DEMİŞTİ 

HDP Eş Başkanı Demirtaş, Cizre ve Sur'da vatandaşların arasına silahlarıyla birlikte girerek çukur ve barikatlarla güvenlik güçlerine ateş eden PKK'lılara operasyon düzenlendiğinde, "Direnenlere selam olsun" diyerek onları teşvik etmişti. 

 

Yorumlar

Gurbetcu Bunlar daha tutuklanmadimi, ermeni kiliklilar
ALİ TAŞ Büyük harflerle yazılmış yorum