'Diktatörlük kelimesini üzerine alması üzücü'

Twitter'dan Erdoğan'a aleni bir şekilde hakaretler sıralayan Zekeriya Öz, mahkemeye verdiği savunmada hayrete düşürdü.

Google Haberlere Abone ol
'Diktatörlük kelimesini üzerine alması üzücü'

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca (HSYK) görevden uzaklaştırılan Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Başbakanlığı zamanında "Hakaret" ve "Tehdit" ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada, talimatla ifadesinin alınacağı mahkemeye 8 sayfalık yazılı savunma sundu.

ÖZ VE AVUKATI DURUŞMAYA KATILMADI

Düzce 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen ay görülen duruşmada, mahkeme heyeti, Zekeriya Öz'ün ikamet adresinin Üsküdar'da olması itibarıyla ifadesinin alınması için İstanbul Anadolu Adliyesi Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne buyruk yazılmasına karar vererek duruşmayı ertelemişti. Talimat duruşmasının bugün yapıldığı Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Zekeriya Öz ve avukatı katılmadı.

“KAMUSAL TARTIŞMALARA KATKI NİTELİĞİNDE ELEŞTİRİ"

Zekeriya Öz, twitter mesajları itibarıyla C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şikayetçi olduğunu belirterek, iddianamede suç unsuru şekilde yazılan cümlelerin şikayetçi Erdoğan'a yönelik söylendiğinin nasıl anlaşıldığına ait bir izahat yapılmadığını anlatım etti.

Şikayete konu yazılarda hakaret ve tehdit unsuru olmadığını savunan Zekeriya Öz, “Hiçkimse gaye gösterilerek hakaret ve tehdit edilmemiştir. Paylaşımlar bir bütün şekilde değerlendirildiğinde, başta ülkemizi ve bütün dünyayı ilgilendiren siyasal ve sosyal konularda mevcut bulunan sorunlarla ilgili güncel ve süren kamusal tyükselişmalara yardım niteliğinde tenkit oldukları görülecektir. Hatta twitter hesabımda da hakaret ve fena sözün kullanılmamasına ait uyarılarım yer almaktadır. Şikayete konu edilen hiç bir yazımda şahıs ismi zikredilmemiştir" dedi.

“MUHATABI OLARAK ÜZERİNE ALINMASI ÜZÜCÜDÜR"

İddianamede, "tehdit sözleri" şekilde yer piyasa cümlelerin yer almadığını vurgulayan Öz, “Tehdit şekilde nitelenen tümce tarihi bir gerçekliği anlatım etmektedir. Şikayetçiye yönelik hücum yapılacağından, böyle bir saldırının tarafımca yapılacağından bahsedilmemiştir. Tehdit isnadına konu eylemin tarafımca gerçekleştirilme olanak ve ihtimali hiç yoktur. Kendisinin adının zikredilmemesi ve ima dahi edilmemesine rağmen, 'Diktatörlük' kelimesinin muhatabı şekilde kendisini kabul ederek üzerine alması üzücüdür" ifadesini kullandı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar