'Devlet karartılarak, bütün gözleri kör edilerek bir sürü yolsuzluk işlendi'

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli günlerinden birinin yaşandığını belirterek, "Siyasal ve ekonomik kırılma yaşanmaktadır.

Google Haberlere Abone ol
'Devlet karartılarak, bütün gözleri kör edilerek bir sürü yolsuzluk işlendi'

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli günlerinden birinin yaşandığını belirterek, "Siyasal ve ekonomik kırılma yaşanmaktadır. İstanbul'daki soruşturma buz dağının küçük bir kısmıdır. Devlet karartılarak, bütün gözleri kör edilerek bir sürü yolsuzluk işlendi." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda 2014 yılı bütçe görüşmelerinin 12'nci turunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Kamu İhale Kurumu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu'nun bütçe ve kesin hesapları ile gelir bütçesi yer alıyor.

Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Mehmet Günal, İstanbul'da yürütülen operasyonların, söylediklerinin doğru olduğunu gösterdiğini ifade etti.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ise ne zaman suistimal iddialarını dile getirdiklerinde, hükümetin 'gizlilik, ticari sır'dan bahsettiğini ifade etti. Kamu bankasındaki yolsuzlukları dile getirdiklerinde ticari sır deyip üzerinin kapatıldığını belirten Erdoğdu, "Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli günlerinden biridir. Siyasal ve ekonomik kırılma yaşanmaktadır. İstanbul'daki soruşturma buz dağının küçük bir kısmıdır. Bugün hepimiz görevimizi yapsaydık bugün dört bakanın çocuğu tutuklanmayacaktı." diye konuştu.

"Devlet karartılarak, bütün gözleri kör edilerek bir sürü yolsuzluk işlendi." diyen Erdoğdu, "Bugün Cumhuriyet tarihinin ilk günü. Umuyorum vatana millete hayırlı sonuçlanır bu soruşturma." ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da iki yıldır kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığını söyledi. Bilgi kirliliğiyle tüm kurumların denetimden kaçırıldığına inandırılmaya çalışıldığını kaydeden Elitaş, kim yolsuzluk yaptıysa, kim tüyü bitmemişin hakkını yediyse sonuna kadar hesap vermesi gerektiğini vurguladı.
CİHAN

Yorumlar