Devlet Bahçeli Türk-İş’i ziyaret etti

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çalışmalarını sürdüren MHP lideri Devlet Bahçeli, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nu (Türk-İş) ziyaret etti. Bahçeli, “Cumhurbaşkanlığı’nın vasıfları üzerinde sosyal zemin oluşturup...

Google Haberlere Abone ol
Devlet Bahçeli Türk-İş’i ziyaret etti

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çalışmalarını sürdüren MHP lideri Devlet Bahçeli, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nu (Türk-İş) ziyaret etti. Bahçeli, “Cumhurbaşkanlığı’nın vasıfları üzerinde sosyal zemin oluşturup daha sonra bu vasfa dayalı cumhurbaşkanı ‘kim olabiliri’ bulmak suretiyle Türkiye’yi daha sağlıklı yönetime kavuşturacak önemli bir adımın atılmasını arzulamaktayız.” dedi.

Bahçeli, Türk-İş ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin önemli gündem maddesinin cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğunu söyledi. Seçimin ilk defa halk oylaması ile yapılacağını ifade eden Bahçeli, “Uygulamanın nasıl olacağını ile ilgili kanun hazırdır. Ama yetersiz ve sığdır. Dolayısıyla ilk tecrübeyi bu uygulamadan sonra yapacağız.” diye konuştu.

Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin nasıl bir toplumsal kargaşaya sebebiyet verdiğini, nasıl ara rejimlerle etkilendiğini görmek gerektiğini belirterek, şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanlığı seçimleri böyle sosyal ve siyasal sebeplerle, toplum tarafından yapılacak ilk tecrübeyi başarılı kılmamız gerekmektedir. Bunun için MHP, önemini kavradığı bu seçimin, Türkiye’de kargaşaya, toplumsal hareketliliğe sebebiyet vermeyecek olgunluk içinde gerçekleşmesi için önce hayatta olan cumhurbaşkanları seçilmiştir. Meclis Başkanımız ziyaret edilmiştir. Arkasından siyasi partilerimiz ziyaret edilmiştir. Bu hafta da sivil toplum kuruluşları ziyaret edilmektedir. Önemi, cumhurbaşkanlığının vasıfları üzerinde sosyal zemin oluşturup daha sonra bu vasfa dayalı cumhurbaşkanı kim olabiliri bulmak suretiyle Türkiye’yi daha sağlıklı yönetime kavuşturacak önemli bir adımın atılmasını arzulamaktayız.”

CİHAN

Yorumlar