Devlet Bahçeli, muhaliflere kapıyı gösterdi

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partiyi zor durumda bırakan muhaliflere seslenerek, "MHP'ye layık olmayan kendi yolunu çizecek" dedi

Google Haberlere Abone ol
Devlet Bahçeli, muhaliflere kapıyı gösterdi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Kocaeli İl Başkanlığı tarafından İzmit'te bir restoranda düzenlenen iftar programına katılan Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, Allah'tan Türk-İslam aleminin hasretini çektiği esenlik, güzellik, huzur ve barış dolu günlere ulaşmasını diledi.

Bahçeli, içten bir bayramlaşmaya çok ihtiyaçları olduğuna işaret ederek, "Bayrama gelesiye kadar çok net söylemek istiyorum ki milletçe ızdıraplı, sancılı ve dramatik günler geçirdik. Ramazan ayı süresince hepiniz gördünüz, hepiniz ibretle izlediniz. Ülkemiz kanlı terör döngüsünün içine hapsedildi. Teröristler ramazanı da kana buladılar. Bir saldırının yarasını sararken bir diğerinin acısıyla kanadık, kavrulduk." şeklinde konuştu.

"MHP'ye layık olmayan, kutlu davamızın sorumluluk ve ülkülerini engel gören, gelenek ve geçmişimizden kopmamızı planlayan kim varsa, yakında kendi yollarını çizmek durumunda kalacaklardır" diyen Bahçeli, "Çünkü bunlarla hiçbir ortak geleceğimiz olmayacaktır. Biz hiçbir dünyevi çıkar uğruna inançlarımızdan vazgeçmeyiz. Ülkücünün fiyatı yoktur. Ülkücünün, ülkülerini pazarlık konusu yapması imkansızdır. Ülkücü nefsine tutsak olmayan, ona buna tamah etmeyen cesaret ve dirayet künhüdür. Bizim dünümüz Türk'tür, bugünümüz Türk'tür, yarınımız da Türk olacaktır. Doğru olacağız, vicdan ve dürüstlüğün çizgisinden ayrılmayacağız, davayı kişisel dürtü ve hedeflerine alet edenlere de fırsat vermeyeceğiz. Egolarına, hırslarına, küçük hesaplarına yenilip oyunlara alet olanları mutlaka aramızdan ayıklayacağız. Bir olacağız, diri olacağız, ülkücü yaşayacağız, Türkiye'yi hak ettiği seviyelere Allah'ın izniyle taşıyacağız." şeklinde konuştu. 

Bahçeli, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin, 19 Haziran'daki kurultayda alınan kararların yanı sıra yapılan tüzük değişikliklerini, ihtiyati tedbir kararıyla askıya aldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Oyunun önemli bir bölümü adaletin tecellisiyle çok şükür bozulmuştur. Bu şartlar altında 10 Temmuz'da planladığımız 6. Olağanüstü Büyük Kurultayımızın gerçekleşmesi, Genel Başkan ve Genel Merkez Organlarının seçiminin ifası hukuken imkansızdır. 10 Temmuz bizim için amaç ve anlamını yitirmiştir. Artık önümüze bakacağız, oyalanmayacağız, Türkiye’nin temel ve hassasiyet dolu gündemine odaklanacağız ve de 18 Mart 2018’de Olağan Büyük Kurultayımızı kardeşlik ve ülküdaşlık hukuku içinde yapacağız."

Yorumlar