BEDAŞ'a Ar-Ge Merkezi onayı

- Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ'nin, bünyesindeki Ar-Ge birimi için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına yaptığı başvuru onaylandı - BEDAŞ Genel Müdürü Yiğit: - "Tamamlanan ve devam etmekte olan toplam 17 Ar-Ge projemizin değeri 30 milyon lirayı buluyor. Ar-Ge merkezi onayından sonra proje sayısı ve buraya ayırdığımız kaynak daha da artacak"

Google Haberlere Abone ol
BEDAŞ'a Ar-Ge Merkezi onayı

İSTANBUL (AA) - Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ'nin (BEDAŞ) bünyesindeki Ar-Ge birimi için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına yaptığı başvurunun onaylandığı bildirildi.

BEDAŞ'tan yapılan açıklamada, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda elektrik dağıtım hizmeti veren BEDAŞ'ın 2014'te bünyesinde bir Ar-Ge birimi oluşturduğu ve ilk çalışmaların Yıldız Teknik Üniversitesindeki teknoparkta başladığı ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit, şirket olarak sektördeki araştırma ve geliştirme çalışmalarına çok önem verdiklerini belirtti.

Elektrik dağıtım sektörünün giderek teknoloji sektörüne, şirketlerin de teknoloji şirketlerine dönüştüğüne dikkati çeken Yiğit, şunları kaydetti:

"Akıllı şehirlere giden yolda, bizler de akıllı şebeke altyapılarını oluşturuyoruz. Bu nedenle Ar-Ge'nin öneminin, bu alanda yapılan çalışmaların çok değerli olduğunun farkındayız. Bakanlığın başvurumuzu kabul etmesiyle bu yolda attığımız adımları daha hızlandıracağız. Ar-Ge merkezimizde öncelikle şebekede karşılaşılan sorunları minimize edecek, enerji arzını, kalite ve verimi yükseltecek projelere imza atılacak. Bunun yanı sıra özellikle akıllı şebeke uygulamaları başta olmak üzere Avrupa ve diğer dünya ülkelerindeki gelişmeleri ve sektörü yakından takip ederek, gelecekte karşılaşılması öngörülen zorluklara hazırlanılması için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, TÜBİTAK ve dünyanın en büyük sivil araştırma programı olma özelliğine sahip Horizon 2020 proje desteklerini alarak yeni projeler geliştirmekteyiz. Tamamlanan ve devam etmekte olan toplam 17 Ar-Ge projemizin değeri 30 milyon lirayı buluyor. Ar-Ge merkezi onayından sonra proje sayısı ve buraya ayırdığımız kaynak daha da artacak."

Yorumlar