Devlet Bahçeli: Çatı aday değilim

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çatı aday olduğu iddialarına cevap verdi. Bahçeli, “MHP Genel Başkanı olarak cumhurbaşkanlığı seçimleri başladığı günden partimizin başkanlık divanı, MKYK ve il başkanları toplantısında genel...

Google Haberlere Abone ol
Devlet Bahçeli: Çatı aday değilim

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çatı aday olduğu iddialarına cevap verdi. Bahçeli, “MHP Genel Başkanı olarak cumhurbaşkanlığı seçimleri başladığı günden partimizin başkanlık divanı, MKYK ve il başkanları toplantısında genel başkan olarak hiçbir şey altında cumhurbaşkanlığı adaylığı gibi bir eğilime sahip olmadığımı açıkladım. Kim ne yazarsa yazsın. Ülkücü hareket verdiği sözün arkasında durur. Bunlardan etkilenmez.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Ziraat Odaları Birliği'ne (TZOB) yaptığı ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “Çatı adayı olarak sizin adınız geçiyor?” sorusuna Bahçeli, “Ziyaretimizin aşamasında, kişilendirmeler bulunmamaktadır. Sorularla kişilendirme aşamasına çekmenizi doğru bulmam. MHP Genel Başkanı olarak, cumhurbaşkanlığı seçimleri başladığı günden partimizin başkanlık divanı, MKYK ve il başkanları toplantısında genel başkan olarak hiçbir şey altında, cumhurbaşkanlığı adaylığı gibi bir eğilime sahip olmadığımı açıkladım. Kim ne yazarsa yazsın. Ülkücü hareket verdiği sözün arkasında durur. Bunlardan etkilenmez.” diye cevap verdi. “Cumhurbaşkanlığı çalışmalarında, bugün yaptığınız son tur mu?” sorusuna da “Süreç tamamlanmak üzeredir. Ama ihtiyaç duyulduğu taktirde ziyaretlerimiz devam edecektir.” karşılığını verdi.

"TERÖR TIRMANDIRILIYOR, ÇÖZÜM SÜRECİ GÖZDEN GEÇİRİLMELİ"

Bir gazetecinin, "İstanbul Gaziosmanpaşa’da HDP’liler ile MHP’liler arasında olaylar çıktı. Neler söyleyeceksiniz?” sorusu üzerine de Bahçeli şu açıklamayı yaptı: “Son günlerde, Güneydoğu’da ve İstanbul’da çok önemli gelişmeler olmaktadır. Burada, bütün siyasi partiler ve iktidarın daha duyarlı olması gerektiğine inanıyoruz. Özellikle terör tırmandırılmak istenmektedir. Bunu İstanbul’da görmek istiyoruz.”Bahçeli, burada basına da büyük sorumluluğun düştüğünü vurguladı. Bahçeli, “Hangi grubun, kiminle ve nasıl çatıştığını nitelendirirken sağdan soldan duyulan bilgilerle ‘şu gruplar arasında oluyor’ diye bir iddiada bulunmak grupları tahrik etmektir, olayın içine çekmektir. Ve Türkiye’nin anarşi ortamına çekilmesini arzulaması olarak değerlendirilmektedir. Onun için dikkatli olmakta fayda vardır. Özellikle de güvenlik kuvvetlerinin duyarlı olmada, olayların arkasını incelemede, davranışta bulunmada fayda vardır.” diye devam etti.

Ülkücü hareketin mensuplarının hiçbir şart altında, hiçbir grupla çatışma eğiliminde bulunmayacağını vurgulayan Bahçeli, “Böyle bir olay Ülkücü hareketin ve MHP’nin muhatabı kabul edilemez. MHP ve ülkücü gençlik Türkiye’de demokrasi içinde, halkın iradesi ile sorunları çözme gayreti içindedir. Türkiye’de gerilim stratejisini arzulayanlar, milliyetçi, ülkücü gençliği dahil ederek tarihi bir hataya girmemelerinde gerek olduğu kanaatindeyiz. Bu gibi konuları, gerçeğe inmeden doğruları bulmadan değerlendirmek yanlıştır.” ifadelerini kullandı.

Yol kesme olaylarının sorulması üzerine de Bahçeli, “Devlet yok, temsilen emniyet kuvvetleri, silahlı kuvvetlerin bazı temsilcileri bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı Güneydoğu meselesinin, Çözüm Süreci’nin yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

İSTİFA TÜSİAD'IN İÇ MESELESİ

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz’ın istifasının sorulması üzerine Bahçeli, “İstifa müessesesi her kurum için geçerlidir. Bunu ilk ve son olarak değerlendirmek, daha fazla anlam yüklemek doğru değildir. TÜSİAD’in iç meselesidir. İnşallah hayırlı sonuca ulaşabilirler.” diye cevap verdi.

CİHAN

Yorumlar