Destici'den Yazıcıoğlu'nun dosyasına takipsizlik veren savcının terfisine tepki

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü ile ilgili soruşturmada takipsizlik kararı veren savcının son atamalarda terfi ettirilmesinin normal olmadığını söyledi. Destici, "Takipsizlik kararına imza atan savcı da başka...

Google Haberlere Abone ol
Destici'den Yazıcıoğlu'nun dosyasına takipsizlik veren savcının terfisine tepki

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü ile ilgili soruşturmada takipsizlik kararı veren savcının son atamalarda terfi ettirilmesinin normal olmadığını söyledi. Destici, "Takipsizlik kararına imza atan savcı da başka bir yere başsavcı olarak gidiyor. Bütün bu hadiseler yaşanırken biz bunların hepsini normal olarak mı değerlendireceğiz? Biz yine hukuka olan inancımızı muhafaza ederek olayın takipçisi olacağız." dedi.

BBP MKYK toplantısı Maltepe’de bir otelde gerçekleşti. Toplantı öncesi gündemi değerlendiren Destici, Başbakan Erdoğan’ın Musul’daki rehinelerle ilgili söylediği sözlerin inandırıcı olmadığını belirtti. Destici konuya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “Başbakan’ın ‘tereyağından kıl çeker gibi biz bu süreci halledeceğiz’ demesi bence inandırıcı değil. Bugüne kadarki politikalara baktığımız zaman Suriye ve Irak politikalarına, hiçbir hadiseyi tereyağından kıl çeker gibi maalesef Türkiye halledemedi. Türkiye o tereyağı artık yenmez bir hale geldi. Koktu diyebiliriz. Bunun bir inandırıcılığı yok. Burada daha inandırıcı politikalara sözlere ihtiyacı var milletin beklentisi bu. Birtakım iddialar var. IŞİD’in Türkiye tarafından desteklendiği sözde komutanlarının Türkiye’de tedavi edildiği misafir edildiği. Bu iddiaların ciddi şekilde araştırılması lazım. Bunları reddederek bir yere varılmaz. Biz biran önce rehinelerimizin kurtarılmasını istiyoruz.”

YAZICIOĞLU DOSYASINA TAKİPSİZLİK VEREN SAVCININ TERFİSİNE TEPKİ

HSYK’daki atamalarla ilgili de konuşan Destici şunları söyledi: “Burada bizi ilgilendiren hadise şudur; özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasıyla birlikte Muhsin başkanımızın ve arkadaşlarımızın soruşturma dosyası Malatya’dan, tekrar Kahramanmaraş’a getirildi. Anlamadığımız bir şekilde kısa bir sürede şüphelilerden bir tanesi ile ilgili bu helikopterin üzerindeki GPRS aletini söken şüpheliler ki bunlar daha önce 9 aya yakın tutuklu kalmışlardı. Bunların örgüt üyeliği ve delil karartma ile ilgili iddiaları ile ilgili takipsizlik kararı verilmişti. Bununla ilgili avukatlarımız aracılığı ile itiraz dilekçemizi sunmuştuk. Ne hikmetse bu HSYK kararnamesinde üç ay önce Kahramanmaraş’a atanmış olan başsavcı bir başka vilayetimize düz savcı olarak atanıyor. Bize gelen bilgi ve bize gelen duyum ne; bu başsavcının takipsizlik kararına karşı çıkmış olması. Bu konu ile ilgili bir açıklama bekliyoruz Adalet Bakanlığı’ndan. İkincisi yine itiraz dilekçesi verdiğimiz Gaziantep’teki ağır ceza reisi itiraz dilekçesi 11 Haziran’da Gaziantep’e gidiyor. Aynı akşam oradaki ağır ceza reisi aynı akşam başka bir ile düz hakim olarak atanıyor. Takipsizlik kararına imza atan savcı da başka bir yere başsavcı olarak gidiyor. Bütün bu hadiseler yaşanırken biz bunların hepsini normal olarak mı değerlendireceğiz. Biz yine hukuka olan inancımızı muhafaza ederek olayın takipçisi olacağız. Kim atanırsa atansın biz sonuna kadar bu dosyanın takipçisiyiz. Tüm şüpheler aydınlatılıncaya kadar takipçisi olacağız.”

CİHAN

Yorumlar