Destici'den terör operasyonlarına destek

BBP Genel Başkanı Destici, "(Terörle mücadele) O bölgeyi terk eden, devletin ve milletin birliğinin yanında olduğunu açıkça ifade eden Kürt kardeşlerimiz yaşadıkları bölgelere tekrar dönmezlerse, maalesef bu temizlikler PKK'nın lehine işlemiş olur" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Destici'den terör operasyonlarına destek

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, terörle mücadele operasyonlarının gerçekleştirildiği bölgelere ilişkin, "O bölgeyi terk eden, devletin ve milletin birliğinin yanında olduğunu açıkça ifade eden Kürt kardeşlerimiz yaşadıkları bölgelere tekrar dönmezlerse, maalesef bu temizlikler PKK'nın lehine işlemiş olur" dedi.

Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, terörle mücadele kapsamında Cizre'nin ardından dün de Sur'daki operasyonların son bulduğunu belirtti.

Güvenlik güçlerinin, bölgenin diğer yerleşim birimlerinde de mücadele faaliyetlerini yoğun şekilde yürüttüğünü ifade eden Destici, operasyonlarda şehit düşen güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diledi.

Güvenlik güçlerinin bu mücadelesinde diğer unsurların yerine getirilmemesi durumunda 'teröristlerden temizlendi' denilen yerlerde birkaç ay içerisinde tekrar terör unsurlarıyla karşı karşıya kalınabileceğini savunan Destici, "O bölgeyi terk eden, devletin ve milletin birliğinin yanında olduğunu açıkça ifade eden Kürt kardeşlerimiz yaşadıkları bölgelere tekrar dönmezlerse maalesef bu temizlikler PKK'nın lehine işlemiş olur. PKK önümüzdeki günlerde buraları kurtarılmış bölgeler ilan eder ve silahla elde edemediğini kolay yollardan elde etmiş olur" değerlendirmesinde bulundu.

Terör örgütüne finans desteği sağlayan her türlü unsurun acilen bertaraf edilmesinin önemine değinen Destici, topyekun mücadele çalışmalarına ulusal ve uluslararası boyutta hız verilmesi gerektiğini bildirdi.

DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI

Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin tartışmaları da değerlendiren Destici, TBMM'ye gönderilen fezlekelerin TBMM Genel Kurulu'na acilen getirilmesini istedi.

Özellikle teröre destek veren isimlerin dokunulmazlıklarının acilen kaldırılmasını ve o milletvekillerinin hukuk kuralları çerçevesinde adalete teslim edilmelerini istediklerini vurgulayan BBP Genel Başkanı Destici, "Kurulduğumuz günden bu yana kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasını savunan bir siyasi hareketiz. Meclis'ten öncelikle bu PKK'lı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Yorumlar