Destici’den Erdoğan’a: Filistin konusunda Ekmeleddin Bey ile istişare etmelisin

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda destek verecekleri Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Ortadoğu ve Filistin konusunda geniş bir bilgiye sahip olduğunu ve Başbakan Erdoğan’ın da bu konuda...

Google Haberlere Abone ol
Destici’den Erdoğan’a: Filistin konusunda Ekmeleddin Bey ile istişare etmelisin

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda destek verecekleri Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Ortadoğu ve Filistin konusunda geniş bir bilgiye sahip olduğunu ve Başbakan Erdoğan’ın da bu konuda kendisinden istifade etmesi gerektiğini söyledi. Filistin konusunun milli bir mesele olduğunu belirten Destici, "İhsanoğlu, Ortadoğu’yu çok iyi tanıyor. Gelişmeleri ve Filistin konusunu çok iyi biliyor. Başbakan bu süreçte kendisiyle bir istişare ederse bir takım kararlar almadan önce bu hem Filistin için hem Gazze için hem de Türkiye için daha hayırlı sonuçlar doğurabilir. Doğru adımlar atılmasında da fikir alışverişinin faydalı olacağını düşünüyorum. Bu bir milli meseledir. Burada herkesin ve her kesimin bir araya gelip görüşünü söyleyebilmesi ve bu görüşlerden de istifade edilmesinin faydalı olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

    BBP Lideri Destici, Ramazan ayının son günlerinde Ortadoğu ve İslam dünyasında yaşanan sıkıntıların bir an önce durmasın için Müslümanlar olarak dua etmemiz gerektiğini söyledi. Destici, "Bütün vatandaşlarımızın, İslam âleminin ve Müslüman kardeşlerimin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyorum. Rabbim bu gecenin feyzi ve bereketinden istifa edenlerden eylesin. Bu gece edilecek dualar hürmetine hem Müslümanlar arasındaki kardeş kavgalarının bitmesine sebep olur. Başta Gazze’de yaşayan Müslüman kardeşlerimizin kurtuluşuna ve zafer kazanmasına vesile olur. Dualarımız tüm Müslüman kardeşlerimiz ve Filistin’deki mazlum kardeşlerimiz için olacaktır." şeklinde konuştu.

    "İSLAM DÜNYASI BEDELİ NE OLURSA OLSUN SUSMAMALI"

    İsrail’in Filistin’e karşı yapmış olduğu saldırılar karşısında dünyanın ve Türk hükümetinin sessiz kalmasını eleştiren Genel Başkan Destici, "İslam dünyası buna tepki vermesi lazım. Bedeli ne olursa olsun İslam dünyası susmaması lazım. Eğer burada bedel ödemezsek, ahirette Allah bunun bedelini soracak. Özellikle devlet yöneticilerinin Fırat’ın kenarındaki kurt-kuzu hikayesini anlatanlar, orada 600 Müslüman öldürülüyor. Bedeli ne olursa olsun buraya müdahale edilmesi lazım. İslam ülkeleri ortak askeri güç oluşturup dur demesi lazım. Çünkü Batı bunu yapmayacak. Maalesef İslam devletlerinin başındakilerinin pek çoğu Batı’ya teslim edildiği için bunların yapacağı bir şey yok." diye konuştu.

    "İSRAİL'E HER ALANDA YAPTIRIM UYGULANMALI"

    Türk hükümeti ve Başbakan’ın söylemsel olarak çok sert tepkiler ortaya koyduğunu ancak bunun eyleme dönüştürülemediğini dile getiren Destici, İsrail’e karşı yaptırım uygulanması gerektiğine dikkat çekti. Destici şöyle devam etti: "5 maddelik ateşkes planını destekliyoruz ama Türkiye’nin şuandaki İsrail ile ilişkileri ve Orta Doğu’daki etkinliğine baktığımız zaman dünya üzerinde hiçbir etkisi olmadığı için bunu kabul görecek bir tarafı yok. Türkiye’nin kendisi için yol haritası çizmesi lazım. Samimi olması lazım. Hemen İsrail’e bir nota vermesi lazım. Bu saldırılar 24 saat içinde durdurulmazsa, ‘Ben buradaki elçiliklerini kapattım. Seninle bütün ticari, askeri, kültürel, sportif çalışmalarını iptal ettim. Bütün ilişkilerimi durdurdum. Bir taraftan siz İsrail’e atıp tutacaksınız, terörist devlet diyeceksiniz. Diğer taraftan Enerji alanda İsrailli yetkililerle Türk yetkililer Akdeniz Doğalgazı’nın Türkiye üzerinden Avrupa’ya nasıl çalışacağının proje çalışmalarını yürütüyorlar."

    "BAŞBAKAN'IN GAZZE'YE GİTMEYİ SAMİMİ OLARAK İSTEMESİ LAZIM"

    Başbakan Erdoğan’ın geçtiğimiz yıl Gazze’ye gideceğini açıklamasına rağmen bir türlü gidememesini "Samimi olarak istemek gerekiyor." ifadeleriyle dile getiren Destici, "Biz samimi olarak oraya gitmek istedik ve Allah bize nasip etti. Orada gördüğümüz manzara dünyada metrekare başına en fazla insan Gazze’de yaşıyor. Toplamda 80 kilometrekarelik bir coğrafyada bir buçuk milyon insan yaşıyor. Gazzeliler inanmış insanlar, kendilerini çok iyi yetiştirmişler. Hiçbir zaman mücadelelerinden vazgeçmeyecekler. Bizim de hem desteğimiz hem de dualarımız onlarla birlikte olacak. Orada Hamas Lideri İsmail Haniyye ile görüşmeler yaptık. Orada biz bir Muhsin Yazıcıoğlu külliyesi temeli attık. Şuanda bu inşaat saldırılar neticesinde durmuş vaziyette. İnşallah tekrar devam edeceğiz. Başbakan’a şunu söylüyorum. Samimi olarak istemek lazım. Biz her türlü imkansızlığa rağmen Allah bize nasip etti. İnşallah Başbakan’a nasip eder." şeklinde konuştu.

    "BU BİR MİLLİ MESELEDİR, İSTİŞARE EDİLMELİ"

    Başbakan Erdoğan’a Ortadoğu ve Filistin konusunda istişare yapmak üzere bir öneride bulunan BBP Lideri konuşmasına şöyle devam etti: “Benim bir tavsiyem de Gazze ve Ortadoğu konusunda şuanda cumhurbaşkanı adayımız olan Ekmeleddin İhsanoğlu 9 yıl İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Genel Sekreterliği yaptı. Ortadoğu’yu çok iyi tanıyor. Gelişmeleri ve Filistin konusunu çok iyi biliyor. Başbakan bu süreçte kendisiyle bir istişare ederse bir takım kararlar almadan önce bu hem Filistin için hem Gazze için hem de Türkiye için daha hayırlı sonuçlar doğurabilir. Doğru adımlar atılmasında da fikir alışverişinin faydalı olacağını düşünüyorum. Bu bir milli meseledir. Burada herkesin ve her kesimin bir araya gelip görüşünü söyleyebilmesi ve bu görüşlerden de istifade edilmesinin faydalı olacağını düşünüyorum." CİHAN

Yorumlar