Destici'den Balyoz tahliyesi yorumu: Demokrasi bir gün herkese lazım oluyor

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Anayasa Mahkemesi’nin Balyoz davası hakkında hak ihlali olduğuna karar vermesinin ardından serbest bırakılan 230 hükümlünün, demokrasi sayesinde serbest kaldığını söyledi. “O da ne...

Google Haberlere Abone ol
Destici'den Balyoz tahliyesi yorumu: Demokrasi bir gün herkese lazım oluyor

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Anayasa Mahkemesi’nin Balyoz davası hakkında hak ihlali olduğuna karar vermesinin ardından serbest bırakılan 230 hükümlünün, demokrasi sayesinde serbest kaldığını söyledi. “O da ne garip bir tecellidir ki demokrasinin herkese lazım olduğunun en önemli göstergesi.” diyen BBP lideri, Balyoz hükümlülerinin 12 Eylül referandumuna hayır demelerine rağmen, yine o referandumda çıkan evet oylarıyla serbest kaldığına dikkat çekti. Destici, “Onlar hayır dediler ve onların hayır oyu fazla çıkmış olsaydı, bugün Balyozcular içeride olacaklardı. Bugün 'evet' diyenler demokrasiden yana tavır aldıklarını, daha net bir şekilde görebilmekteyiz. Bütün bu yaşananlara ve sonuçlara bakıp herkesin milli iradenin, demokrasinin yanında durması lazım.” diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi'nin, Balyoz davasıyla ilgili hak ihlallerinin bulunduğuna ilişkin karar vermesinin ardından İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen yazı ile 230 hükümlü serbest kaldı. Aralarında emekli Orgeneraller Çetin Doğan, İbrahim Fırtına, MHP milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Orgeneral Bilgin Balanlı ve emekli Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 230 hükümlünün infazlarının durdurularak tahliyelerine ve yeniden yargılanmalarına karar verildi.

Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı'na açıklama yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, hak ihlalinin çıkmasının ardından salınan Balyoz hükümlülerinin demokrasi sayesinde dışarıda olduğunu söyledi. Destici, “O da ne garip bir tecellidir ki, demokrasinin herkese lazım olduğunun en önemli göstergesi. O dönemde o referandumda bugün bu Anayasa’nın bireysel başvuru hakkından faydalanan Balyoz kararına mahkum edilenlerin tamamı ve çevreleri bu referanduma hayır demişlerdi. Garip bir tecelli ki, demokrasi herkese lazım oluyor ve herkes bundan istifade ediyor. Onlar hayır dediler ve onların hayır oyu fazla çıkmış olsaydı bugün Balyozcular içeride olacaklardı.” dedi.

Referanduma 'evet' diyenlerin demokrasiden yana tavır aldıklarını daha net bir şekilde görüldüğünü kaydeden Destici şöyle devam etti: “Bütün bu yaşananlara ve sonuçlara bakıp herkesin milli iradenin, demokrasinin yanında durması lazım. Adaletin sadece kendileri için ya da iktidarlar için değil, milletin tamamı için adalet istemek gerektiğini düşünüyorum. Adaletin herkese eşit bir şekilde uygulanması gerekiyor.”

CİHAN

Yorumlar