Destici: Yolsuzluk operasyonuyla söylenenler gün yüzüne çıktı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'yi yönetenlerin milleti lekelediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Destici: Yolsuzluk operasyonuyla söylenenler gün yüzüne çıktı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'yi yönetenlerin milleti lekelediğini söyledi. 2014 yılında genel seçimlerinde yapılabileceğini vurguladı. Kara para aklamada, yolsuzluklar konusunda Türkiye'nin defalarca uyarıldığını hatırlatan Destici, "Bu operasyon ile birlikte bu söylenenler gün yüzüne çıkmış oldu." dedi.

    Destici, memleketi Eskişehir'de partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu."Ocak ayının iyi takip edilmesini istiyorum." diyen Destici, Ocak ayı içerisinde Türkiye'nin bir takım gelişmelerle karşı karşıya kalabileceğini vurguladı. Destici, şöyle dedi: "Bu gelişmelerin sonuçlarına göre, belki Türkiye yetişir ise yerel seçimlerle, yetişmez ise yerel seçimler sonrasında, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde genel seçim yaşayabilir. Eğer iddia edildiği gibi Ocak ayında denildiği gibi sürpriz gelişmeler yaşanırsa."

    Son yapılan İstanbul merkezli yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna değinen Destici, "Az çok siyasetle ilgisi olan, bürokrasi de bulunan yada bu işlere ilgi duyan herkes Türkiye’nin nasıl bir yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvet çarkı içinde olduğunu biliyordur." şeklinde konuştu. Bu durumun sadece Türkiye’de bilinen bir şey olmadığının altını çizen Destici, bu konuda Türkiye'nin zaman zaman uyarıldığını dile getirdi. Türkiye'yi yönetenlerin milleti lekelediğini ifade eden Destici, son operasyonların ise her şeyi gün yüzüne çıkardığını belirtti.

    Destici, şöyle konuştu: "Dünya çapında bulunan derecelendirme kurumların yapmış oldukları çalışmalara baktığımızda da listelerde yolsuzluklar bakımından ileri gelen ülkeler arasında yer alıyor. Türkiye’yi yönetenlerin milleti lekelediğini görüyoruz. Kara para aklamada, yolsuzluklar konusunda Türkiye kaç defa uyarıldı. Hatta bazen Avrupa Güvenlik Konseyi'nden ve terörün finansmanıyla mücadele eden devletlerin listesinde çıkarılmayla tehdit edildi. Son dakikada çıkarılmaktan kendisini basit önlemler alarak kurtardı. Bu operasyon ile birlikte bu söylenenler günyüzüne çıkmış oldu."

    SON GÜNLERDEKİ EYLEMLER HÜKÜMETİN CAN SİMİDİ OLACAKTIR

    Operasyonların ardından 'hükümet istifa' eylemlerine de değinen Destici, bu protestoların kontrollü gerginlik stratejisi ile yürütüldüğünü iddia etti. Bu gösterilerin hükümete can simidi olacağını ileri süren Destici, "Eylem yapan gruplara seslenmek istiyorum. Neticede gezi eylemlerinde gördük ki, faydalı çıkan hükümet oldu. Bu eylemlerin kontrollü gerginlik strateji ile yürütüldüğünü düşünüyorum. Neticede yolsuzlukları ve operasyonlarla ağır yara alan hükümetin, bu gösteriler can simidi olacaktır diye düşünüyorum." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar