Destici, Yazıcıoğlu dosyasının savcılarıyla görüştü

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili Malatya Adliyesi'nde Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10.

Google Haberlere Abone ol
Destici, Yazıcıoğlu dosyasının savcılarıyla görüştü

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili Malatya Adliyesi'nde Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. maddesiyle görevli cumhuriyet savcıları ile görüştü.

Malatya Adliye Sarayı’na gelen BBP Genel Başkanı Destici ve partililer, 10. maddesiyle görevli cumhuriyet savcılarıyla bir araya geldi. BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin yürütülen soruşturma hakkında bilgi alan Destici, soruşturmanın kararlılık içinde sürdürülmesini talep ettiği öğrenildi. Destici, adliyeden çıkarken yaptığı konuşmada, rahmetli Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği olayın aydınlığa kavuşması için yılmadan çalışacaklarını belirtti. Olayın kaza mı suikast mı olduğunun soruşturma sonrası ortaya çıkmasını beklediklerini söyleyen Destici, olaya ilişkin farklı bir bilgi ve belgeye sahip olanların cumhuriyet savcılığına iletmesi gerektiğini ifade etti. Soruşturmanın hızlanmasını istediklerini söyleyen Destici, "Biz olayın bir an önce aydınlatılmasını istiyoruz. Bunu yaparken hukuk dışına çıkmayacağız. Haksızlık yaparak hiçbir kurumu kamuoyu önünde suçlu gösterme yöntemimiz olmadı, olmayacak. İş tamamen savcıların ve hukukun kontrolündedir. Herkesin hakkının teslim edilmesini istiyoruz. Bu iş bir ihmal, kusur hata ise hatası olanların, örgütlü bir ise örgüte mensup olanların bunların tespit edilip yargı önüne çıkarılarak cezalandırılmasını istiyoruz. Türkiye bir daha bu tür yaşamasın istiyoruz. Biz Yazıcıoğlu’nun yol arkadaşları olarak hem onlara karşı manevi vazifemizi yerine getirmiş olalım, millet adına yaptığımız siyasetin gereğini yerine getirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar