Destici: Tasarının cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi gelmesi manidar

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, çözüm süreciyle ilgili teröristlerin eve dönüşü ile ilgili yasanın Meclis'e getirilmesini eleştirdi. Destici, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce, iktidar partisi tarafından...

Google Haberlere Abone ol
Destici: Tasarının cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi gelmesi manidar

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, çözüm süreciyle ilgili teröristlerin eve dönüşü ile ilgili yasanın Meclis'e getirilmesini eleştirdi. Destici, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce, iktidar partisi tarafından yetiştirilmeye çalışılıyor ve çıkaracaklar. Cumhurbaşkanlığı sürecinde iktidar partisiyle PKK’nın daha doğrusu Apo’nun gizli bir anlaşma içinde olduğu gözüküyor." dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Sivas teşkilatlarının görüşünü almak üzere Sivas’a geldi. Parti binasında düzenlediği basın toplantısında, cumhurbaşkanlığı seçim süreciyle ilgili değerlendirmeler yapan Destici, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bir çatı aday gündeme getirdiğini, CHP’nin de destek verdiğini anlattı. Bir takım görüşmeler sonrası iki partinin çatı aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nu ilan ettiğini kaydeden Mustafa Destici, şöyle devam etti: "Bu gelişmeler üzerine iki gün önce sayın Başbakan bizi ziyaret etti ve konuyla ilgili bir görüşme gerçekleştirdik. Dün de sayın İhsanoğlu ziyaret etti. Kendilerini dinledik. Biz BBP olarak ilkeler ve bir fikir partisiyiz, misyonumuz ve çizgimiz var. Bizim için kimin cumhurbaşkanı olacağından ziyade nasıl bir cumhurbaşkanı; aslında kamuoyunun da karar vermesi gereken noktanın burası olduğunu düşünüyorum."

“BANA GÖRE BAŞBAKAN ADAY OLACAK”

Kanaatine göre Başbakan Erdoğan’ın kesinlikle cumhurbaşkanı aday olacağını kaydeden BBP Genel Başkanı Destici, "Şimdi bir tarafta ‘Ben mevcut anayasal çerçevede kalacağım, teamüllere uygun hareket edeceğim' diyen bir cumhurbaşkanı adayı var. Diğer tarafta da 'Ben bu mevcut anayasal çerçeveye bağlı kalmayacağım ve başkanlığa, yarı başkanlığa giden tüm yetkilerimi kullanıp, partiler üstü değil de partili bir cumhurbaşkanı olacağım' diyen birisi var. Benim kanaatim görüşmeden sonra sayın Başbakan yüzde 100 aday olacak. Kendisi bunu ifade etmese de calı günü açıklayacağını düşünüyorum." görüşünü savundu.

Parti olarak destekleyecekleri cumhurbaşkanı adayından istekleri olduğunu söyleyen Mustafa Destici, şöyle konuştu: "Bizim BBP olarak seçilecek cumhurbaşkanından özel taleplerimiz var. Hem Başbakana hem de Ekmeleddin İhsanoğlu’na bunu açıkça ifade ettim. Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının şehadet sürecinin takipçisi olacak. Çözüm süreci denilen bir özerklik konusu var. Ülkenin birliğinden beraberliğinden üniter yapısından yana olduğunu özerkliğe ve anadilde eğitime, bölünmeye açık bir şekilde karşı olduğunu net bir şekilde ifade edecek."

“ARALARINDA GİZLİ BİR ANLAŞMA YOKSA ÇIKIP AÇIKLASINLAR”

Pişmanlık yasa tasarısı olarak dillendirilen tasarının cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Meclis'e getirilmesini eleştiren ve iktidar ile Apo arasında gizli bir anlaşma olduğunu öne süren Genel Başkan Destici, şu ifadeleri kullandı: "Sözde pişmanlık yasasından yararlananlar ve silah bırakanlarla da olsa bu yasa tasarısı bu genel af ve uzun vadede, biliyorsunuz PKK’nın temsilcilerinden biri yakın bir zamanda bir yıla kalmadan terörist başının meydanlardan halka sesleneceği müjdesini verdi kendince. Bu yasa onun altyapısı. Meclis'in kapanmasına bir hafta kala getiriliyor, Meclis uzatılarak cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce, iktidar partisi tarafından yetiştirilmeye çalışılıyor ve çıkaracaklar. Cumhurbaşkanlığı sürecinde iktidar partisiyle PKK’nın daha doğrusu Apo’nun gizli bir anlaşma içinde olduğu gözüküyor. Eğer bu böyle değilse hükümeti yönetenler bunu net bir şekilde bunun böyle olmadığını açık bir şekilde izah etmeliler."

“HİZMET'E KUMPAS İLE İLGİLİ SORU ÖNERGESİ DİKKATE ALINMALI”

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından Camia'ya yönelik kurulduğu iddia edilen kumpas ile ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın cevaplaması için TBMM’ye verilen soru önergesiyle ilgili bir soruya ilişkin Destici, yasalarda suç olan fişleme, kumpas ve ayrımcılığın hiç kimseye karşı yapılmasının doğru olmadığının altını çizdi. Destici, "Böyle bir kumpas varsa ortaya çıkarılmalı ve yapanlar hukuk önünde hesap vermeli." dedi.

"Eğer bir grubu, cemaati ve kitleyi onlara karşı olan öfkenizden ve kızgınlığınızdan dolayı topyekün bir takım haksızlıklarla ve adaletsizliklerle karşı karşıya bırakamazsınız." diyen Mustafa Destici, şöyle devam etti: "Türkiye demokratik bir hukuk sistemiyle yönetiliyorsa o zaman her şey kanunlar çerçevesinde yürütülmesi gerekir. Hukuksuzluğu kim yapmışsa hukuk içinde bunun hesabı sorulur. Fişleme, kumpas ve ayrımcılık gibi kanunlarda da suç sayılan bir şeyi hiçbir dönemde kimse tarafından hiçbir gruba karşı yapılmasının doğru olmadığını düşünüyoruz."

BBP Genel Başkanı Destici, hükümet döneminde İçişleri Bakanlığı yapmış birisinin konuyla ilgili soru önergesi vermesinin dikkate alınması gereken bir şey olduğuna vurgu yaparak, "Hükümetin 10 yıllık sürede tepe noktasında bulunmuş ve İçişleri Bakanlığı yapmış birisi bu tür bir iddiada bulunuyor ve soru önergesi veriyorsa bunun altı boş değildir diye düşünüyorum. Varsa böyle bir kumpas ortaya çıkarılması ve bunu yapanların da hukuk önünde bunun hesabını vermesi gerekir." dedi. CİHAN

Yorumlar