Destici: Tahliyelerin bedelinin ağır bir şekilde ödeneceğini düşünüyorum

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ergenekon davası kapsamında yapılan tahliyelerin bedelinin yakın zamanda ağır bir şekilde ödeneceğini düşündüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Destici: Tahliyelerin bedelinin ağır bir şekilde ödeneceğini düşünüyorum

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ergenekon davası kapsamında yapılan tahliyelerin bedelinin yakın zamanda ağır bir şekilde ödeneceğini düşündüğünü söyledi. Destici, “Burada yargı zedelenmiştir. Yargının bağımsızlığına büyür bir darbe vurulmuştur. Yargı bir güven bunalımı yaşamaktadır. Ve Türkiye adalet sistemi, yargı sistemi büyük bir kaosa sürüklenmiştir. Bu da hükümet eliyle yapılmıştır.” dedi.

    Mustafa Destici, partisinin Polatlı adayı Nihat Konuk’un seçim koordinasyon merkezini ziyaret etti. "Bu millet çok bedel ödedi" diyen Destici, bu bedelin milletin altından kalkabileceği bir bedel olur diye düşündüğünü belirtti. Destici, “Burada tamamen, aslında her şey birbirine girmiş vaziyette. Çünkü; suçu evet mahkemeler tarafından mahkeme tamamlanıp da yargı süreci bitirilmemiş olsa da bizzat suçu sabit olanlar var. Toplumun gözü önünde işlenmiş suçlar var. Ve bunlar uzun tutukluluk süreleri bile öne sürülerek tahliye edilmiş olsa bile bunlar vicdanları yaralamıştır. Belki ileride tamir olmayacak yaralar açmıştır. Tabi burada net olarak gözüken bir şey var ki; yargı bağımsızlığı tamamen zedelenmiş bir durumdadır. Ve yargıya açık bir müdahale yapılmıştır.” diye konuştu.

    TAHLİYELER ÖRTÜLÜ AF

    Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, tahliyelerin bir kısmını olumlu karşıladıklarını ifade etti. Destici şöyle konuştu: “Bir, uzun tutukluluk süresi ile tahliye edilmesi gerekenler vardı. Bunların bir kısmı tahliye edildi. Bir kısmı da tahliye bekliyor. Bu doğrudur. Tahliye edilmesi gerekiyordu ve tahliye edilmesi gerekenler de var. Hepsini toptan değerlendirmemek lazım. İki, PKK ile sürdürülen müzakere sürecinden dolayı, pazarlık sürecinden dolayı özellikle KCK ve PKK’lılara bu tahliyeler aslında örtülü bir af niteliğinde olmaktadır. Örtülü bir af olarak gerçekleşmiştir. Bunu da ayırmak lazım. Üçüncüsü de, her ne kadar mahkemeler tarafından yargı kısmı tamamlanmamış olsa da bizzat silahı sıkıp öldürmüş yani daha bunun sabitlenmesi mi gerekiyor. Dolayısıyla bunların tahliye edilmesi de, bu tür yani, aslında suçu sabit fakat mahkemesi tamamlanmamış olanların tahliyesi de vicdanları gerçekten kanatmıştır ve yaralamıştır. Ama bu hangi sonucu doğurmuştur. Baktığımız zaman hangi tabloyu görüyoruz.” CİHAN

Yorumlar