Destici: Tahliyeler, 17 Aralık sürecinden hükümetin kurtulmaya çalışma eseridir

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, tahliyelerin, 17 Aralık’ta başlayan süreçten hükümetin kendini kurtarmaya çalışmasının eseri olduğunu söyleyerek “Ve bunun vebali de onların omuzlarında asılı olarak kalacaktır.

Google Haberlere Abone ol
Destici: Tahliyeler, 17 Aralık sürecinden hükümetin kurtulmaya çalışma eseridir

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, tahliyelerin, 17 Aralık’ta başlayan süreçten hükümetin kendini kurtarmaya çalışmasının eseri olduğunu söyleyerek “Ve bunun vebali de onların omuzlarında asılı olarak kalacaktır.” dedi.

    Eskişehir’de yerel seçim çalışmaları sırasında vatandaşlara hitap eden Mustafa Destici, Türkiye’nin gündeminin biranda tahliyeler olduğuna işaret ederek, “Biz BBP olarak uzun tutukluluk sürelerinin her daim yanlış olduğunu söyledik. Fakat bu tahliyelerin tamamını aynı kategoride değerlendirmek haksızlık olur, vicdansızlık olur. Gerçekten uzun tutukluluk sürelerinden dolayı mağdur olanlar vardı. Ve onların tahliye edilmeleri hem yakınlarını mutlu ettiği gibi toplumumuzun geniş bir kesimini ve bizleri de memnun etmiştir.” ifadelerini kullandı.

    “PKK VE KCK’LILARA ÖRTÜLÜ BİR AFTIR”

    Bu tahliyelerin aynı zamanda PKK ile sürdürülen pazarlık sürecinin, müzakere sürecinin bir neticesi olarak PKK’lılara ve KCK’lılara örtülü bir af olduğunu belirten Destici, bunu kabul etmediklerini tekrarladı. Destici, “Aynı şekilde öyle açık cinayetler işlenmiştir ki, yargılama sona ermemiş olmasına rağmen milletin gözü önünde işlenen bu cinayetlerin faillerinin de tahliye edilmesi, hem o cinayetlerin muhatabı olarak yakınlarını kaybedenleri büyük üzüntüye sevk etmiştir. Hem de toplumdaki adalet duygusunun yok olmasına, bozulmasını ve zedelenmesine sebep olmuştur.” dedi.

    Sürece baştan itibaren bakıldığında 17 Aralık’tan sonra yargıya açık bir müdahale görüldüğüne dikkat çeken Destici, “Yargı bağımsızlığı adeta ortadan kaldırılmıştır, yargı çok yüksek bir sesle tartışılır hale gelmiştir. Ve bunun müsebbibi de 17 Aralık’ta başlayan süreçten kendini kurtarmaya çalışan hükümetin eseridir. Ve bunun vebali de onların omuzlarında asılı olarak kalacaktır.” diye konuştu.

    “GÖRÜNTÜ TEDAVİSİ MÜMKÜN OLMAYAN YARALAR AÇACAK DÜZEYDE”

    “Evet belki bugün bazı soruşturmalardan sıyrılabilirler, bazılarını öteleyebilir, ileriye atabilir ama millet hafızasında asla bunlar çıkmayacaktır.” diyen Destici, “Hükümet eliyle yargının itibarsızlaştırılması, yargı bağımsızlığının yok edilmesi milletin gözleri önünde yapılmıştır. Ve bu Türkiye’de inşallah ileride tedavisi mümkün olmayan yaralar açmaz. Ama şu andaki görüntü tedavisi mümkün olmayan yaralar açacak düzeydedir.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar