Destici: Srebrenitsa katliamı insanlık tarihinin en büyük katliamıdır

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Srebrenitsa katliamının insanlık tarihinin en büyük katliamı olduğunu söyledi.Srebrenitsa katliamının 19. yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yapan Mustafa Destici, “Bize yapmadığımız...

Google Haberlere Abone ol
Destici: Srebrenitsa katliamı insanlık tarihinin en büyük katliamıdır

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Srebrenitsa katliamının insanlık tarihinin en büyük katliamı olduğunu söyledi.

Srebrenitsa katliamının 19. yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yapan Mustafa Destici, “Bize yapmadığımız sözde Ermeni soykırımı, işlemediğimiz cinayetlerin hesabını sormaya ve parlamentolarında soykırım kararları almaya çalışanlar, hür dünyanın gözü önünde cinayetler işlemişler ya da seyrederek ortak olmuşlardır.” dedi.

‘AVRUPA ÜLKELERİ VAHŞETE SEYİRCİ KALDI’

BM Barış Gücü, NATO ve başta Hollanda olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerinin askerlerinin bu vahşete seyirci kaldığını, birçok olayda Sırplarla birlikte soykırıma iştirak ettiklerini kaydeden Destici, “1991 - 1995 yılları arasında yaklaşık 5 sene devam eden Sırp ve Hırvat saldırıları sonucunda 250 bin Müslüman Boşnak'ın şehit olmuştur. Srebrenica'da 11 ve 12 Temmuz 1995 günleri 12 bin kişi, akla gelmedik işkencelerle şehit edilmiştir. O tarihlerde sözde medeni Avrupa ve İnsan Hakları hamilerinin gözleri önünde, Kaçmayı başaran Boşnakları köpeklere parçalattırmışlardır. Annesinin önünde 1,5 yaşındaki bebeği parçalayıp derisini yüzerek etini kızartıp annesine zorla yedirmek için ne türlü bir canavar olmak gerekir?" diye konuştu.

‘KARDEŞLERİMİZİN ACILARINI PAYLAŞIYORUM’

Destici mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bu soykırımda asıl sorgulanması ve yargılanması gerekenler Sırp canilerinden çok; Srebrenica'yı 'Güvenli Bölge' ilan ederek Boşnakların silahlarını toplayıp onları Sırp katillere teslim eden, hava harekâtını kasıtlı olarak engelleyen zamanın BM Genel Sekreteri Butrosgali, Barış Gücü Komutanı Fransız Generali Janvier ve BM Bosna temsilcisi Japon Akashi gibi kişilerdir. Bosnalı kardeşlerimin acısını paylaşıyorum. 19. yıldönümünde bu katliamı bir kere daha nefretle kınıyorum.” CİHAN

Yorumlar