Destici: Peygamber Efendimiz’in güzel ahlakından uzaklaşıyoruz

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, insanların ve Müslümanların yaşadığı sıkıntı ve ayrılık azabının nedeninin Peygamber Efendimiz'in ahlakından uzaklaşmasından kaynaklandığına dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Destici: Peygamber Efendimiz’in güzel ahlakından uzaklaşıyoruz

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, insanların ve Müslümanların yaşadığı sıkıntı ve ayrılık azabının nedeninin Peygamber Efendimiz'in ahlakından uzaklaşmasından kaynaklandığına dikkat çekti. Destici, "Kutlu Doğumu'nu idrak ettiğimiz Hz. Muhammed’in (sav) çağlara mesajı olan birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma gibi değerler günümüzün yükselen değerleridir." ifadelerini kullandı.

BBP lideri Destici, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (sav) doğumunun 1443. yıl dönümünde yayımladığı mesajında, tüm insanlık âleminin ve iki cihan mutluluğunu isteyen tüm İslam âleminin "Kutlu Doğum Haftası"na bir kez daha erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Dünyayı karanlıktan aydınlığa, sıkıntılardan huzura eriştirmek için Cenab-ı Allah tarafından seçilen Efendimiz Hz. Muhammed'in 63 yıllık hayatı boyunca insanlara sevgiyi, merhameti, en güzel baba olmayı, kardeşliği ve barışı öğretmek için yaşadığını vurgulayan Destici, “1443 yıl önce dünyayı şereflendiren Cenab-ı Resul Muhammed Mustafa, insanları güzel ahlak, doğruluk ve huzurla buluşturdu. Cenab-ı Allah katında makbul olan din İslam'la, gönülleri ve ruhları temizleyerek sonsuzluğun sahibinin rızasını kazandırdı” dedi.

18 bin âlemin onun hürmetine yaratıldığı, var oluşun sırrı pek muazzez ve müzeyyen Efendimiz'in ilahi mesajları Müslümanlara ulaştırdığını ifade eden Destici, Müslüman coğrafyasında yaşanan şiddet, gözyaşı, sıkıntı ve ayrılık rüzgârlarının Hz. Muhammed'in ünsiyet dolu hayatından, kişiliğinden, öğüt ve nasihatlerinden uzaklaşılmasından kaynaklandığını ifade etti.

Destici, mesajında şunları kaydetti: “Kutlu Doğumu'nu idrak ettiğimiz Hz. Muhammed’in (sav) çağlara mesajı olan birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma gibi değerler günümüzün yükselen değerleridir. 63 yıllık hayatı boyunca biz müminler ve bütün insanlık için her bakımdan mükemmel hayat sürmüş, ilah-ı kelimetullah ve âlem-e nizam verme adına Cenab-ı Allah'ın isimlerini yaymıştır. Rabbani erdemle ahlakı, sevgiyi, şefkat ve merhameti, barış ve hoşgörüyü kendi yaşamında en somut şekliyle insanlığa aktarmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle Türk İslam coğrafyasında hayatını idame ettiren bütün Müslümanların, dünya insanlığının gönlünde kardeşlik duygusunun ve iştiyakının yeniden filizlenip hayat bulmasını diliyorum. Sevgili peygamberimizin kutlu doğumunu kutluyor, tüm dualarımızın kabul olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.”
CİHAN

Yorumlar