Destici: Özerklik düşüncüleri İstiklal Marşı'nın ruhuna aykırı bir projedir

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Millet olarak, egemenliğimizin ve özgürlüğümüzün sembolü olan ve bu değerleri nasıl elde ettik sorusunun cevabı olan İstiklal Marşımızın 93.

Google Haberlere Abone ol
Destici: Özerklik düşüncüleri İstiklal Marşı'nın ruhuna aykırı bir projedir

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Millet olarak, egemenliğimizin ve özgürlüğümüzün sembolü olan ve bu değerleri nasıl elde ettik sorusunun cevabı olan İstiklal Marşımızın 93. Yılında, ruhuna uygun ve istikametindeki ortak değerler ve amaçlar etrafında birleşerek, daha iyi, daha müreffeh bir gelecek için azimle, inançla çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 93. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Destici, İstiklal Marşı'nın, vatanı işgal kuvvetleri tarafından paylaşılan ve tarih sahnesinden yok edilmek üzere olan bir milletin yeniden var oluşunu, yeniden şahlanışını anlatan bir destan olduğunu belirtti. BBP Lideri Destici, “Bu marş, bizim şan ve şerefle dolu geçmişimizi, umutla baktığımız geleceğimizi, uğruna tatlı canımızı seve seve verdiğimiz özgürlüğümüzü ifade eder. Manevi havasını ve manasını yansıtan, kalplere kuvvet ve heyecan veren; Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılıp milletimize armağan edilen İstiklal Marşımızın kabulünün 93. yıl dönümünü, huzur ve refah ortamında, birlik ve beraberlik içinde kutlamanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz.” diye konuştu.

Ülkenin bağımsızlığını riske atan boğazı sıkıldığında elinden herhangi bir şey alınabileceğine ve taviz verebileceğine dair umutları arttıran, terörü önleme bahanesiyle gayri milli çözüm sürecinin hayata geçirildiği günlerde sıkıntıların yaşandığını ifade eden Destici, "Önümüzdeki günlerde gündeme taşıyacakları 'Özerklik ayrışma değil, dünyanın sonu hiç değil! Bir arada yaşamanın başka bir formülüdür' anlayışını milli bir proje diye millete yutturmaya çalışanların izlediği yol ve yöntemler, İstiklal Marşımızın ruhuna aykırı gayri milli projelerdir. Ülkeyi yönetenlerin, kendi çıkarlarının ve kurumlarının ömrünü değil, aziz milletimizin ve devletimizin ömrünü arttıracak tedbirleri hayata geçirmelidir. 814.578 kilometrenin bir miliminin egemenlik hakkına dahi zarar verecek politikalardan ve dış müdahaleye açık çözüm ambalajlı projelerden vazgeçilmedir.” ifadelerini kullandı.

    "ÜLKEMİZ KANUN DEVLETİ DEĞİL HUKUK DEVLETİ OLMALI"

    “İstiklal Marşı’nı yazdıran ruhun temelini attığı devletimiz, ancak adil kanunlarla ayakta durabilir.” diyen Destici sözlerine şöyle devam etti: "Ülkemiz 'kanun devleti' değil 'hukuk devleti' olmalı. Hukuk devletinin saç ayaklarından; bireylerin eşitliği, hukukun üstünlüğü ve temel hak ve hürriyetlerin vazgeçilmezliği ilkeleri kesinlikle zaafa uğratılmamalıdır. Sadece vatandaş değil, yönetenler de hukuka bağlı kalmalı, hukuk herkese ve aynı şekilde uygulanmalıdır… Kimsenin milletimizin maruz kaldığı milli mücadele yıllarındaki zor ve meşakkatli günleri bir daha atalarımızdan emanet aldığımızı bu topraklar üstünde yaşayan hiçbir kimseye yaşatmaya hakkı yoktur."

    İstiklal Marşı'nın ülkenin birliği ve bütünlüğü için önemli bir simge olduğunu kaydeden Destici, "Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın TBMM’de kabulünün 93. yıl dönümünde, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve bu bayrak uğruna şehit olan kahramanlarımızı, başta TBMM Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Marşı'nı kabul eden TBMM üyelerini rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. Merhum Akif’in dediği gibi, Allah Bu Millete Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırmasın.” açıklamalarında bulundu. CİHAN

Yorumlar