Destici: Millet hiç kimseye, bir zümreye ve bir partiye mahkum değildir

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Analar daha nice liderler doğrurur. Hiç kimse vazgeçilmez değildir.

Google Haberlere Abone ol
Destici: Millet hiç kimseye, bir zümreye ve bir partiye mahkum değildir

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Analar daha nice liderler doğrurur. Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Millet alternatifsiz değildir. Yine lider doğurur. Millet hiç kimseye, bir zümreye ve bir partiye mahkum değildir. Milletin alternatifi vardır. Oda BBP'dir." dedi.

Antalya'nın Aksu ilçesinde Aksu Belediye Başkanı ve BBP Belediye Başkanı adayı İsa Yıldırım'ın seçim irtibat bürosunun açılışını yapan Destici, hiç kimsenin vazgeçilmez olmadığını söyleyen Destici, "Yüzde ısrar etme, doksanda olur, İnsan dediğin de noksan da olur, Böbürlenme şahım elde neler var, Bir ben varım deme, yoksan da olur." dedi.

Bu milletin tarihler boyunca nice liderler çıkardığının unutulmaması gerektiğini belirten Destici, Sultan Alparslan, Fatih Sultan Mehmet, Kanunu Sultan Süleyman ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü doğuran anaların daha nice liderlerin doğuracağını kaydetti. Destici, "Analar daha nice liderler doğrurur. Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Millet alternatifsiz değildir. Yine lider doğurur. Millet hiç kimseye, bir zümreye ve bir partiye mahkum değildir. Milletin alternatifi vardır. Oda BBP'dir." diye konuştu.

"SÜRE UZAYINCA MÜLKÜN KADIYA BAKİ OLDUĞU DÜŞÜNCESİ HAKİM OLUYOR"

BBP iktidarında yürütmeye sınırlandırma getireceklerini ifade eden Destici, başbakan ve bakanların tıpkı Cumhurbaşkanı gibi en fazla iki dönem seçilebileceğini kaydetti. 3, 4 ve 5'nci döneme gidildiğinde 'Mülkün kadıya baki olduğu' gibi bir hissiyata kapılındığını anlatan Destici, bununda vazgeçilinmez oldukları noktasında bir düşünceye girinildiğini söyledi. Destici, "Bizim iktidarımızda yürütme sınırlandılacak. Başbakan ve bakanlar cumhurbaşkanı gibi 2 dönem görev yapabilecek. Yoksa 3,4 ve 5 dönemlerde mülkün kadıya baki olduğu düşüncesi hakim oluyor." ifadesini kullandı.

"ANTALYA, TURİZMDE OLDUĞU GİBİ TARIMIN DA BAŞKENTİ"

Antalya'nın turizmde olduğu gibi tarım ve narenciyenin de başkenti olduğunu belirten Destici, üzüntü verici olanın Antalya çiftçisinin hak ettiği emeğinin karşılığını alamaması olduğunu kaydetti. Narenciye, yaş meyve ve sebze üreticisinin ürettiği ürünleri değerini bulamadığını iddia eden Destici, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üreticimiz para kazanamıyor. Aradaki fırsatçılar para kazanıyor. Patatesin fiyatı 5 liraya çıkmış ama üretim zamanında patates üreticinin tarlasında kalmış. Etin, sütün de öyle. Biz Ankara pazarlarında portakalı 4-5 liraya, domatesi 7-8 liraya alıyoruz. Şu anda şu mevsimde çilek almak isteyenler 15 liraya alıyor. Ama buraya gelin, burada üretici bunları onda bir fiyatına bile satamıyor. Bunun sebebi ülkeyi yönetenlerdir. Para politikalarını uygulayanlardır. Orantısız bir şekilde tarım destekleri veriliyor. Ama bizim Antalya, Mersin yaş meyve ve sebze üreticilerinin günahı ne? Niye buraya destek vermiyorsunuz? Onun için bütün bu desteklerin adil bir şekilde dağıtılması gerektiğini düşünüyorum." CİHAN

Yorumlar