Destici: Kimse telefonda rahat konuşamıyor sebebi ise hükümettir

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 7 bin kişinin dinlendiği iddiaları üzerine yaptığı açıklamada, bunun ilgili savcılar tarafından yalanlandığını hatırlatarak, bu tür dinlemelerin sorumlusunun hükümet olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Destici: Kimse telefonda rahat konuşamıyor sebebi ise hükümettir

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 7 bin kişinin dinlendiği iddiaları üzerine yaptığı açıklamada, bunun ilgili savcılar tarafından yalanlandığını hatırlatarak, bu tür dinlemelerin sorumlusunun hükümet olduğunu söyledi. Destici, "Hiç kimse telefonlarda rahat bir şekilde konuşamıyor. Türkiye'yi bu ortama getirenler yani insanların kafasında böyle algı oluşmasına sebep olanlar aslında öncelikle düşünüp bunun cevabını vermesi lazım. Burada bana göre, sorumlu yine iktidardır. Ne siyasetçiler doğru düzgün siyaset yapabilir bu konuda ne de iş adamları, tüccarlar, istedikleri gibi ticaret yapabilirler." dedi.

Destici, Eskişehir'de gazetecilerle yaptığı kahvaltılı basın toplantısında, dinlemelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Destici, bir soru üzerine, "7 bin kişinin dinlendiği söylendiği gündeme düştü. Eğer bu gerçekse tabi kabul edilemez ve vahim bir durumdur. Eğer gerçekten böyle bir şey varsa bunu yapanlar hakkında hukuki işlemin biran önce başlatılması gerekir. Ama açıklamalara baktığımız zaman özellikle bununla ilgili suçlanan savcılar kesinlikle bu tür dinlemelerin olmadığı noktasında açıklamaları var. Buna karar verecek olan yine hukuktur. HSYK'nın bununla ilgili bir soruşturma başlattığını biliyoruz ve bu soruşturmanın sonucunu hep birlikte beklemeliyiz." diye konuştu.

Ancak bundan daha öte bir şeyin olduğunu, yani Türkiye'de öyle bir noktaya gelindiğini ve herkesin dinlendiğini düşündüğünü aktaran Destici, "Mesela benim ismim yok ama orada şahsen ben de dinlendiğimi düşünüyorum. Yani bu salondaki herkes dinlendiğini düşünüyor. Hiç kimse telefonlarda rahat bir şekilde konuşamıyor. Normal hatır bile sorarken 'aklıma acaba dinleniyor muyuz' gibi bir şüphe geliyor. Dolayısıyla Türkiye'yi bu ortama getirenler yani insanların kafasında böyle algı oluşmasına sebep olanlar aslında öncelikle düşünüp bunun cevabını vermesi lazım. Yine burada bana göre, sorumlu yine iktidardır. Bizim muhatabımız iktidardır." ifadesini kullandı.

Destici, şöyle konuştu: "Eğer olumsuzluk varsa herkes dinlendiği algısına kapıldıysa ve gerçekten de yasa dışı dinlemeler varsa. Yasalar olan dinlemeler bile aslında demokrasiye uygun değilse yani dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde böyle yasal dinlemede olmaz aslında. Yani bütünüyle baktığımız zaman inanılmaz bir genişlik çapına ulaşıyor. Yani orada bence bu bile doğru değil. Ama öyle bir noktaya gelmiş ki şu anda, inanılmaz şekilde toplumda böyle bir kanaat var. Toplumun bundan kurtulması lazım. Büyük bir panik ve vehim içerisinde, toplumun her bir kesiminde bunu hissedebiliyor ve görebiliyoruz. Ne siyasetçiler doğru düzgün siyaset yapabilir bu konuda ne de iş adamları, tüccarlar, istedikleri gibi ticaret yapabilirler. Yani bürokrasimize baktığımız zaman hiç kimseyle konuşulamayacak bir noktaya getirildi."




CİHAN

Yorumlar