Destici: İkna odaları kurdunuz 28 Şubatçılardan ne farkınız var

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, özel okul ve dershanelerde müfettişler tarafından özel odalara alınarak küçük yaştaki çocukların sorgulanmalarına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Destici: İkna odaları kurdunuz 28 Şubatçılardan ne farkınız var

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, özel okul ve dershanelerde müfettişler tarafından özel odalara alınarak küçük yaştaki çocukların sorgulanmalarına tepki gösterdi. Destici, yapılanların 28 Şubat zihniyetinden bir farkı olmadığını belirterek “Başbakan talimat veriyor, Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri, üçüncü, dördüncü sınıf öğrencilerini sorguya çekerek ikna odaları kuruyorlar. Sizin 28 Şubatçılardan ne farkınız var. Onlar birileri için sizde birileri için kuruyorsunuz. 75 milyon için özgürlük, adalet istiyoruz. Güvende ve refahta olmasını istiyoruz.” dedi.

    Kayseri mitinginde yaklaşık bir saat konuşma yapan BBP Genel Başkanı Destici, ülkede yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Taşeron işçilerinde en büyük sorunu yaşayan kesimlerden olduğunu ifade eden Destici, şunları söyledi: “Türkiye’de 1 milyon taşeron işçi var. Maaşını devlet verir. Yiyeceklerini, yol parasını devlet verir. Sigortasını, kıdem tazminatı devlet öder. Bunun üstüne bir de şirkete kar payı verir. Devletin bunlara kadroya alındığında hiçbir yükü olmayacak. Ama neden almıyor. Siyaset malzemesi olarak kullanıyorlar. 'Gir' diyecek girecek. 'Çık' deyince çıkacak. Parti toplantısına gelecek. Gelmezse işten çıkarılacak. 1 milyon taşeron işçilerimizin tamamını kadroya alacağız, asgari ücreti yaşanabilir seviyeye çekeceğiz. Açlık sınırın üstüne çıkacak. Sosyal ve ek haklar vereceğiz. Modern köle olarak çalıştırılamaz. Bu ülkede 2.5 lira ile geçinmek zorunda olan 1 milyon 300 bin kişi var. Sadece 2.5 lira ile geçinmeye mahkum edildi. Bizim problemlerin hemen hemen tamamına yakını çözülecek.”

    "BAŞBAKAN MİLLİ İRADE HIRSIZIDIR"

    Mustafa Destici, Başbakan'ın milli irade hırsızlığına dem vurduğunu hatırlatarak özellikle Milli Eğitim'deki atama furyasıyla ilgili olarak esas milli irade hırsızlığını yapan olduğunu söyledi. Genel Başkan Destici, “Başbakan bir gecede bir kararname ile 10 binlerce Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki idarecinin 25-30 yılını, sınavlarla alınmış hakkını nasıl çalıyorsun. Sen irade hırsızı değil misin. Arkadaş çalışıyor. Fakir Anadolu ailesinin çocuğu. Yemiyor yediyor. Sınava giriyor. Atanıyor. Sonra yine sınavlara giriyor ve buradan birçok sınavı kazanarak bir yere geliyor. Kazanılmış hak elde ediyor. Hükümet bir gecede kadrolaşmak adına bir takım insanları bir yerin adamı olarak suçlayarak bir gecede 10 binlerce öğretmeni idarecinin emeğini çaldı. Emek hırsızı sizsiniz. Gasp ettiniz. Sadece hırsızlıkla kalmadınız. Milletin emeğine göz diktiniz. Millet bunu bilsin ve duysun. Artık uyansın.” dedi.

-
    "BAŞBAKAN TALİMATIYLA BAKANLIK İKNA ODALARI KURDU"

    “Başbakan ablalardan ağabeylerden bahsediyor. 2011, 2009' da bu ablalar ağabeyler ev ev kapı kapı senin için oy toplarken siyaset olmuyordu” diyen Destici, o dönemde bu insanların iyi abla ve Türkiye’nin en faziletli ağabeyleri olduğunu belirterek, şöyle konuştu; “Şimdi ne oldu. Senin için toplarken iyiydi. Haktan ve doğruluktan ayrılmayacağız. Biz sözlerimizde söylüyoruz. Siyaset olsun diye kimsenin yanında olmadık. Olmayacağız. Doğruların yanında olacağız. Bunu söyleyen Başbakan talimat veriyor, Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri üçüncü, dördüncü sınıf öğrencilerini sorguya çekerek ikna odaları kuruyorlar. Sizin 28 Şubatçılardan ne farkınız var. Onlar birileri için sizde birileri için kuruyorsunuz. 75 milyon için özgürlük, adalet istiyoruz. Güvende ve refahta olmasını istiyoruz.”

    "YARGI VE DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ'Nİ İKTİDAR KENDİSİ VE PKK’LILAR İÇİN YAPIYOR"

    BBP lideri Destici, her şeyin başının adalet olduğunu, adaletimizin de yerle bir edildiğini söyledi. “Adaletin bağımsızlığı yok edildi. Şaibe altında bırakılıyor” diyen Destici, tahliyelere dikkat çekerek “Bu tahliyeler içinde uzun tutuklular mağduru olanlar vardı, tahliye edilmeliydi. Millette, bizde memnun olduk. Bir kısmı KCK ve PKK’lılara örtülü bir af olarak gerçekleşti. Biz bunu tanımıyoruz. Kabul etmiyoruz. Açık işlenmiş cinayetler var. Faillerinin tahliye edilmesi derinden yaraladı. Buradaki asıl hesap şu. Demokratikleşme ve yargı paketleri şu. İki kesim için yapılıyor. İktidar partisi kendi yanlışlarını örtmek için, bu PKK’lılarla yaptığı müzakere ve pazarlığın sonucudur. Demokratikleşme yada yargı paketi olarak yutturuyorlar. Bizim sözümüz sivil ve demokratik anayasadır. Yasakları kaldıracağım diyen hükümet internete yasak koyuyor. Milletten korkma. Milletin mayası sağlam. Sen etrafındakilere bak. Milletten sana zarar gelmez. Güvenlik önemlidir. İktidarın her şeyi ortada. Ana muhalefet partilerinin durumu ortada. Meclisteki diğer partilerden de bahsetmem. Hem iktidar hem iktidar ortağı olduğu dönemi gördünüz. Kılıçdaroğlu dokunulmazlıkların kaldırılmasını söylüyordu. Ama AKP ile işbirliği yaptı ve insan öldüren katiller bile Meclis'e girebiliyor. Bu nedenle denenmemiş en temiz parti var. 21 yıllık mazisi ve pırıl pırıl bir parti var. Bu BBP’dir.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar