Destici: Halkın seçiminde akredite uygulanamaz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, basında yer alan sandık sonuçlarının sadece Anadolu Ajansı (AA)’ya verilerek ‘sandıkta moral bozma planı’ iddiasıyla ilgili olarak, Cumhurbaşkanı, Başbakanın akredite uygulayabileceğini belirterek.

Google Haberlere Abone ol
Destici: Halkın seçiminde akredite uygulanamaz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, basında yer alan sandık sonuçlarının sadece Anadolu Ajansı (AA)’ya verilerek ‘sandıkta moral bozma planı’ iddiasıyla ilgili olarak, Cumhurbaşkanı, Başbakanın akredite uygulayabileceğini belirterek, “Seçim halkın seçimidir. Seçimde uygulayamaz.” dedi.

Destici, basında yer alan sandık sonuçlarının sadece AA’ya verilerek ‘sandıkta moral bozma planı’ iddiasıyla ilgili Cihan muhabirinin sorularını cevapladı. Sandık sonuçlarının sadece AA'nın takip edeceği, yayınlayacağı bir çalışmayı doğru bulmadığını vurgulayan Destici, “Demokrasilerde bu hakkın herkese verilmesi lazım. Bir sürü dedikodu, söylenti var. Böyle bir uygulama yapılırsa sonuçları şaibe altında bırakılır. AA’ya verilen haklar, CİHAN, İHA ve DHA’ya da verilmeli. Bu şekilde toplumun doğru haber alma hakkının elinden alınmaması gerekir. AA’nın farklı şekilde sonuç yansıtacağı ve televizyonların farklı şekilde servis edileceği, diğer sandık görevlilerinin morallerini bozulacağı iddiaları var. İddialar çürütmenin yolu bu hakkın diğer ajanslara da tanınmasıdır. Sandık bölgelerine görevliler dışında kişi alınacaksa ya hepsi alınsın, yada hiçbiri alınmasın. Başbakan, Cumhurbaşkanı akredite uygulayabilir. Seçim halkın seçimidir. Seçimde uygulayamaz.” diye konuştu.

‘Bütün kurumların yürütmenin emrinde olduğunu biliyoruz.” diyen Destici, sözlerine şöyle devam etti: “Seçim süreci uygulamalarından bunu gördük. Bir dakika bile devlet kanallarında yer alamadım. Dolayısıyla da bütün bunları göz önünde tutuğumuz da her şeyin şeffaf olması lazım. Demokrasi tam olarak işletilirse sonuçların kabulü daha iyi olur. Herkes, sandık sonuçlarını sandığa giden yolların demokratikleştirilmesi lazım. Seçim meydanlarında iktidar devletin bütün imkanlarını kullandı kullanmaya devam ediyor. Herşeye rağmen sandık. Bunların kanunla düzeltilmesi lazım. Oy verme gününün ve oy sayımlarının şeffaflaştırılması herkesin takibine fırsat verilmeli. Yurtdışından ajanslar takip ederken, kendi kurumlarından esirgerseniz demokratik olmaz. Bazı kesimler üzende şaibe olmaması lazım.”

GÖREVLİLER VE MÜŞAHİTLER SANDIK MÜHÜRLENENE KADAR AYRILMASIN

Destici, sandık görevlileri ve müşahitlerin başından en sonuna kadar, sandıklar mühürlenene kadar ayrılmamalarını tavsiye etti. Destici, bütün partilerin bunu sandık başında ve seçim kurullarında yapması gerektiğini vurguladı.

Seçimin ülkemize, milletimize ve tüm adaylara hayır getirmesini dileyen Destici, “Gergin seçim süreci yaşandı. Daha fazla oy alma uğruna, özellikle iktidar partisi başta olmak üzere ana muhalefet partisi ve Meclis’teki diğer partiler, milleti ayrıştıracak, kamplaştıracak bölecek ve çatıştıracak bir üslup ile propaganda yaptı. Bunu bilinçli, siyasi rant için yaptılar.” şeklinde konuştu.

Gergin ortamın seçim gününe yansımamasını temenni eden Destici şöyle devam etti: "Barış, huzur, kardeşlik içinde geçer. Haksızlık ve hile iddiaları var. İnşaallah tam demokratik seçim yaşarız. Antidemokratik seçim uygulamasıyla gidiyoruz. Şartlar eşit değil çok haksız ve adaletsiz seçim dönemi geçirdik. Emeklerimiz büyük mücadele verdik, her türlü yokluğa kaşı mücadele etti. Kendi adaylarımızla seçime giriyoruz. Birileri devletin milletin parasıyla seçim masrafını karşıladı. Biz çocuklarımızın rızıklarıyla yaptık. Emeğimizin sandıkta zayi olmaması lazım. Sandıkların hakça tecelli etmesi lazım.” CİHAN

Yorumlar