Destici: Halk, belediye iktidarda değilse 'hizmet gelmez' diye tehdit ediliyor

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, seçim meydanlarında halkın 'belediye iktidarda değilse gerekli hizmet gelmez' denilerek tehdit edildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Destici: Halk, belediye iktidarda değilse 'hizmet gelmez' diye tehdit ediliyor

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, seçim meydanlarında halkın 'belediye iktidarda değilse gerekli hizmet gelmez' denilerek tehdit edildiğini söyledi.

Mustafa Destici, partisince Karabük'ün Eskipazar ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı. Destici, konuşma yapmak üzere kürsüye çıktığında partisinin seçim çalışmalarında kullandığı şarkıya eşlik etti. Daha sonra alanda toplanan kalabalığa hitap eden Destici, Başbakan Erdoğan ve AK Parti hükümetine yüklendi.

Destici, seçim meydanlarında toplumun talepleri ve sıkıntılarının yanı sıra Türkiye'nin sorunlarının konuşulmadığını, bunun yerine milleti bölecek, ayrıştıracak, bölecek nifak tohumlarının ekildiğini söyledi. Destici, milletin arasına ileride onarılması ve tamir edilmesi güç ayrılıkların yerleştirilmeye çalışıldığını ifade etti.

Kırım'daki gelişmelerden bahseden Destici, "Kırım'ı Rusya işgal etmeye başladı bile. Adamın gerekçe ne, 'Kırım’da Ruslar var, Rusları kimseye ezdirmeyeyim' diyor. Bizim hükümetten ses yok. Halbuki bizimki ne demesi lazım; 'orada benim de Türk kardeşlerim var, Kırım Türkleri var. Hem de Kırım, ezelden beri bir Türk yurduydu. Onun için sen, bundan 100 yıl önce orada soykırım yaptım. Milyonlarca Kırımlı kardeşimi öldürdün, milyonlarcasını sürgüne gönderdin ve oraya Rusları yerleştirerek orada nüfus çoğunluğunu elde ettin. Eğer bir yanlış adım atarsan ben de 2 doğru adım atmaktan çekinmem' diyemiyorlar. Ama bunlar konuşulmuyor, problemler konuşulmuyor." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın ülke meselelerini konuşmak yerine Fethullah Gülen Hocaefendi'ye yüklendiğini kaydeden Destici, "Sayın Başbakan bulmuş Muhterem Hocaefendi'yi, yüklen babam yüklen, yüklen babam yüklen, saldır babam saldır, saldır babam saldır. Yeter anladık anladık. Bir kere söyledin anladık, iki kere söyledin anladık, üç kere, dört kere 5 kere söyledin, anladık artık. Bunları geç artık. Türkiye'nin iç ve dış meselelerine geç, politikaya geç. Dün de şunu söylüyor; neymiş efendim Bitlis’te 5 parti ortak seçime girecekmiş. Bu tamamen asparagas bir haber. Bir kere seçim listeleri ve adayları kesinleşti. Her parti kendi adayı ile seçime giriyor. Biz BBP olarak kendi adayımız ile orada seçime gireceğimizi daha önce de ilan ettik. O zaman böyle asparagas habere hemen sazan gibi atlamak ya da mal bulmuş mağribi gibi atlamak neyin nesi Sayın Başbakan?" diye sordu.

Destici, şöyle devam etti: "30 yıldır, bu millete kan kusturan, devlete baş kaldıran, vatanı ve milleti bölme amacından başka hiç bir gaye içerisinde olmayan bu PKK'lılarla, devlet ve din düşmanlarıyla, ayrılıkçı bölücülerle, teröristbaşıyla, bebek katiliyle el sıkıp müzakere, pazarlık ediyorsun da Türk milletinin fertleri bir araya gelince bu yanlış mı oluyor? Seninki doğru oluyor, milletinki yanlış oluyor. Bu nasıl oluyor? Sayın Başbakan Hocaefendi'ye söylediği sözün hiçbirisini 'Yerel seçimlerden sonra özerklik ilan edeceğiz' diyen ayrılıkçıların ve bölücülerin ele başlarına ve eş başkanlarına söyleyemiyor. Biz büyük Türk milleti olarak bunlara verilecek sert bir cevap bekliyoruz. Sen ne özerkliğinden bahsediyorsun. Bu milletin Allah'ı bir, bayrağı bir, ezanı bir, Kur'anı bir, marşı bir. Sen kim oluyorsun? Bu millet, canını, malını, kanını, evladını verir şehit olsun diye. Ama vatanın bırak bir parçasını, bir çakıl taşını bile vermeyiz. Heveslerini kursaklarınıza tıkarız. Bunu böyle bilin. Hükümet gaflet içinde olabilir, Meclis'tekiler sesini çıkarmıyor olabilir. Ama BBP ve Alperenler var. BBP olduğu sürece, bu vatanı bırakın bölmeyi çakıl taşını bile alamazsınız. Hayallerinizi zindan ederiz, rüyalarınızı kabuse çeviririz. Yerel seçimlerden sonra milleti bekleyen en büyük tehlike budur."

Halkın hizmet götürmemekle tehdit edildiğini belirten Destici, "Belediye iktidarda olmazsa gerekli hizmet getiremez' diyorlar. İktidar partisinde olan belediyeleri gördük. Onların yönettiği belediyeleri bizlerde yönetiyoruz. 2009 yılında iktidar partisinden aldığımız belediyeler var. Bizim yönettiğimiz belediyeler onların yaptıklarının 3 katı fazla hizmet yapmazsa ben adayımı çeker sizi desteklerim, var mısınız?' diyorum. Buna bile yanaşmıyorlar. Karabük’ün ilçesi Ovacık köy gibi. Burası ilçe ve kimin ilçesi. İktidar partisinin iki numaralı adamının baba ocağı. Neden köy gibi. Neden gerekli hizmeti yapmadınız. Oyunuz ziyan olmasın. Tertemiz pırıl pırıl bir parti var. AK Partili, CHP’li MHP’li vatandaşlarımın da oyunu istiyorum. Bir tek bizi denemediniz. Gelin bir de bizi deneyin." ifadelerini kullandı.







CİHAN

Yorumlar