Destici: Gülen'in iadesiyle ilgili adım atanlar pişmanlık duyacak

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Amerika'da bulunan Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili adım atanların bir gün pişmanlık duyacağını söyledi.      Mustafa Destici, Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde...

Google Haberlere Abone ol
Destici: Gülen'in iadesiyle ilgili adım atanlar pişmanlık duyacak

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Amerika'da bulunan Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili adım atanların bir gün pişmanlık duyacağını söyledi.

     Mustafa Destici, Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde partisinden belediye başkanı seçilen Dede Yıldırım’ı ziyaret etti.

    Ziyarette gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Destici, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin iadesiyle ilgili adım atılmasının doğru bulmadığını belirtti.

    Destici, şöyle konuştu: "Çok net bir şekilde ifade ediyorum. Türkiye’yi yönetenlerde aldıkları bu karardan dolayı pişmanlık duyacaklarını düşünüyorum. Başta paralel devlet olmak üzere bu tür iddiaların sanal ve izafi olduğunu başından beri söyledim. Böyle düşünüyor ve böyle inanıyorum. Çünkü, belge ve ispatlanan bir şey yok ortada, sadece iddialar var. Kendileriyle ilgili sürdürülen bir takım soruşturmaların akabinde bu tür iddialar gündeme getirildi. Bu güne kadar başta dünyanın her tarafında başta okullar olmak üzere yapılan faaliyetlerin takdirle anıldığı ve övgüyle söz edildiği Fethullah Gülen Hocaefendi'nin bugün Amerika Birleşik Devletleri'nden hem de 'örgüt başı' 'örgüt üyesi' ve 'terör suçlusu' gibi iade edilmek istenmesini gerçekten adil, ahlaki ve doğru bulmuyorum. Bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini düşünüyorum."

    "Türkiye’de hukukun dışına çıkan varsa, devletin gizli bilgilerini, belgelerini yurt dışına aktaran varsa, yani casusluk yapanlar varsa kamu düzenini, yasalara uymayan varsa, meşru seçilmiş hükümete darbe girişimi varsa, elbette bunlarla ilgili işlemler yapılmalıdır." diyen Destici, şöyle devam etti: "Ama olmayan bir şeyi varmış gibi göstererek, bence bir takım kurmaca soruşturmalarla ve dosyalarla Türkiye'nin gündemini meşgul edecek ve sonucunda bir şey çıkamayacağı, bu tür aslında milleti kamplaştıracak, ayrıştıracak, daha da bu ayrımcılığı derinleştirecek, birliğimizi ve beraberliğimizi zarar verecek her türlü adımdan da herkesin artık kaçınması gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

    "İDAM GERİ GELSİN"

    Son zamanlarda çocuk ölümlerinin artığını hatırlatan Destici, "Acı hissedildiği zaman düşünüyoruz. Küçük yaştaki çocuklar canice öldürülüyor. Biz idam konusunu baştan beri söylüyoruz. 2 şey için idam istediğimizi söyledik; birincisi çocuk yaştaki insanların öldürülmesi, Mehmetçiğe kurşun sıkan, onları şehit eden teröristler için idam cezasının geri getirilmesi lazım." şeklinde konuştu.

    CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

    Cumhurbaşkanlığı görevinin Türkiye’nin en yüksek temsil ve denetleme makamı, olduğunu ifade eden Destici, "Cumhurbaşkanı, yasama, yargı, yürütme dediğimiz bu 3 kuvvetin denetimini gerçekleştiriyor. Türk milletinin garantisi, garantörü dolayısıyla bir daha seçilme endişesi yaşamaması gerekiyor. İkinci bir defa seçilmek için bir takım tavizlerin verileceği bir makam olmaması gerekir. Bakın bugün o sorunları yaşıyoruz. O yüzden bizim isteğimiz gerekirse anayasa değişikliği acilen yapılsın. Cumhurbaşkanının tek dönem seçilmesi için geçmişte de önerdik, şimdi de öneriyoruz; cumhurbaşkanını halkın seçmesi en doğru seçimdir ama 5 ya da 7 yıllık süre için yani tek dönem için seçilmelidir. Peki nasıl bir cumhurbaşkanı? Milletin her kesimin benim cumhurbaşkanım diyebileceği bir cumhurbaşkanı seçilmesi gerekir. Bence bir partinin cumhurbaşkanı olursa başbakandan farkı olmaz. Onun için bence ortak bir konsorsiyum oluşturarak herkesin 'evet olabilir' dediği isim üzerinde uzlaşılmalı. Mümkünse tek adayla gidilebiliyorsa gidilmeli. Tabi ki farklı adaylar olabilir. Bu da normaldir, demokrasinin gereğidir." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar