Destici: Görevden alınanlara ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum

Büyük Birlik Partisi(BBP)Genel Başkanı Mustafa Destici, başta İstanbul olmak üzere birçok ilde emniyet mensuplarının görevden alınmasının hukuksuz olduğuna savunarak, "Görevden alınan arkadaşlarımızın, bugüne kadar yaptıkları görevler için ülkemiz ve mil.

Google Haberlere Abone ol
Destici: Görevden alınanlara ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum

Büyük Birlik Partisi(BBP)Genel Başkanı Mustafa Destici, başta İstanbul olmak üzere birçok ilde emniyet mensuplarının görevden alınmasının hukuksuz olduğuna savunarak, "Görevden alınan arkadaşlarımızın, bugüne kadar yaptıkları görevler için ülkemiz ve milletimiz adına teşekkür ediyorum. Yeni göreve başlayanlara da başarılar diliyorum. Bunlar görevden alınanların tasarrufu değil, hükümetin tasarrufu.” dedi. Destici, hükümetin polisi kontrol altına alarak hukukun işlevsiz hale gelmesine çalıştığını da iddia etti.


BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan yolsuzluk soruşturmasını değerlendirdi. Operasyonun ortaya çıkmasının ardından başta İstanbul olmak üzere birçok ilde yapılan emniyet ve yargı mensuplarının görevden alınmasının hukuksuz olduğuna değinen Destici, "Görevden alınan arkadaşlarımızın, bugüne kadar yaptıkları görevler için ülkemiz ve milletimiz adına teşekkür ediyorum. Yeni göreve başlayanlara da başarılar diliyorum. Bunlar görevden alınanların tasarrufu değil, hükümetin tasarrufu.” dedi. Hükümet yetkililerinin polisi kontrol altına alarak hukukun işlevsiz hale gelmesine çalıştığını ifade eden Destici, “Polis bizim kontrolümüzde olsun. Biz ne istersek, onu yapsın. Biz yanlış yapsak da, hukuk dışı işlere bulaşsak da, bunları polis görmezden gelsin. Ya da bize danışsın. Bizim müsaade ettiğimiz yere kadar inceleme yapsın. Bize dokunmasın. Aynı şey, hukuk için de geçerli. Hukukun üstünlüğünü karşısında, üstünlerin hukukunun işlediği bir algı yerleşiyor. Toplumun, adalet duygusunu yitirmemesi lazım.” ifadelerini kullandı.

Ortaya çıkan belgeleri yayınlayan basın mensuplarına yönelik sergilenen tavrın da yanlış olduğuna değinen Destici, “Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki fişlemelerde, fişleme mi yanlış, gayri ahlaki bir durum. Yoksa, bunu göstermek mi, gayri ahlaki bir durum. Bana ve toplumun kahir ekseriyetine göre, fişleme gayri ahlakidir, gayri demokratiktir, insan ve kişisel haklara tecavüzdür. Bu yapılan hataları, birisinin toplum önüne getirene teşekkür etmesi lazım. Bir yanlışı gösteriyor ve bir yanlışın bir daha yapılmaması noktasında bir hizmet yerine getirmiş oluyor.” diye konuştu. Operasyonlarla ilgili de hükümetin iddia ettiği komploların belgelerle ortaya çıkması gerektiğine değinen Genel Başkan, “Eğer hükümetin iddia edildiği gibi burada bir komplo varsa, dış ayağı varsa, işbirlikçileri varsa, devlete karşı psikolojik bir savaşsa bu işin başka bir boyutudur. Yani bununla ilgili hükümet mücadelesini yapar ve bunu sözde değil de gerçekten kimse bunu toplumun önüne sermeleri gerekir. Biliyoruz dedikleri dış ayağını, operasyonu günler geçer de millete unuttururlar ve sergileyemezlerse o zaman milleti aldatmış olurlar. O zaman çamur üzerilerine bulaşır.” dedi.

Operasyon görüntülerine bakıldığında kişisel gayrı hukuki ilişkilerin olduğu ve bundan dolayı da haksız kazançlar elde edildiği, burada kamu hazinesine el atıldığı, haksız bir kazanç elde edildiğine dair bir soruşturma yürütüldüğüne değinen Destici, hükümetin yapması gerekenleri şöyle ifade etti: “Buna dur demesi lazım. Bunu örtmeye, kapatmaya, savunmaya geçmemesi lazım. Bu bir dış operasyondur, iç ayağı vardır diyerek örtemezsiniz, kapatamazsınız. Bunu ayırmanız lazım. O operasyonda onun üzerine gidin. Kimler Türk devletine operasyon yapıyor. Bunu milletimiz bilsin. Ama öbür taraftan da kimler bu ülkenin hazinesine, yetim malına göz dikmişse, kimler gayri hukuki işlerin içerisinde bulunmuşlarsa, kimler haksız kazanç elde etmişlerse, ayakkabı kutularını bile dolarlarla doldurmuşsa bunun cezasının verilmesi lazım. İlk önce de bunun cezasını hükümet vermesi lazım.”
CİHAN

Yorumlar