Destici: Fişlemeler insanlık suçudur

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’nun sosyal medya üzerinden açıkladığı, ‘Başbakan’a 2 kişilik liste sunuldu’ beyanını duyduğunda ‘irkildiğini, bunun çok rahatsız edici olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Destici: Fişlemeler insanlık suçudur

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’nun sosyal medya üzerinden açıkladığı, ‘Başbakan’a 2 kişilik liste sunuldu’ beyanını duyduğunda ‘irkildiğini, bunun çok rahatsız edici olduğunu söyledi. Destici, “Fişlemeler bir insanlık suçudur. Bu acı itiraf, gerçekten bizim reddettiğimiz kabul etmediğimiz itiraf; kamuda, bürokrasideki fişlemelerin bir nevi itirafı niteliğinde.” dedi.

Cihan Tv Network’te yayınlanan Anadolu’da Sabah programına katılan Destici, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’nun sosyal medyadan yaptığı ‘2 bin kişilik liste Başbakan’a sunuldu’ açıklamasını değerlendirdi. Demokrat olan, ahlaki düşünen herkesin, fişlemeleri ‘insanlık suçu’ olarak değerlendirdiğini vurgulayan Destici, şöyle devam etti: “Şimdi bir taraftan statükodan şikayet edeceksiniz, işte bir taraftan sekülerizmden şikayet edeceksiniz ama, öbür taraftan iktidarı elinize geçirdiğinizde aynı yöntemi belirleyeceksiniz. Bakın bu acı itiraf, bu gerçekten bizim reddettiğimiz kabul etmediğimiz itiraf; kamuda, bürokrasideki fişlemelerin bir nevi itirafı niteliğinde. Daha önce biz buna benzer bir listeyi biliyorsunuz Milli Eğitim Bakanlığı’nda görmüştük. Tabi diğer bakanlıklarda da şimdi sayın Burhan Kuzu’nun açıklamasıyla, bu bütün bir bürokraside hatta iş dünyasında hatta basın dünyasında, yapıldığını çok net bir şekilde gösteriyor. Tabi açık, şeffaf, dürüst ve doğru konuşmamız lazım, düz konuşmamız lazım. Basında da son günlerdeki gelişmelerde, bir takım işten çıkarmalar işte bürokrasideki bir takım görevden almalar ya da yer değiştirmeler işte, iş dünyasının üzerine bir takım sudan sebeplerle veya sebepsiz şekilde gitmeler, bir takım yatırımların durdurulması yani. Türkiye ekonomisini düşünmüyorsunuz anlaşılan, ülkenin geleceğini düşünmüyorsunuz ama bari, orada binlerce insan ekmek yiyor onları da düşünmek gerekmez mi, diye düşünüyorum?”

İnsanların siyasi görüşünden, bir takım kimliklerinden dolayı farklı muameleler yapılması ve bunların kayıt altına alınmasının insanlık suçu olduğunu vurgulayan Destici, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye şu an da öyle bir noktaya geldi ki, gerçekten esas bizi korkutan ve ürküten ülkemizde ileride tehlikeye atacak durum şudur. Maalesef inanılmaz bir partizanlık, aldı başını gidiyor ve taşeron işçi dediğimiz, kamuya alınan işçilerde bile bir tane bile olsun, dışarıdan bir insan alınmıyor ve tamamen il ilçe örgütlerinin iktidar partisinin listeleri giriyor. Öbür taraftan baktığımız zaman, şube müdürlükleri sınavları, sözde sınavlar yapılıyor, işe almalarda bütün bu mülakatlarda gerçekten inanılmaz bir şekilde tarafgirlik var. Yani ben bunu sadece kendi camiamın mağduriyeti adına söylemiyorum. Yani belediye hizmetlerinde aynı şeyi görüyorsunuz. Diyelim ki siz, demokrasiden bahsediyorsunuz ve daha önce bir takım tahakkumiyetlerden bahsediliyordu ama bugün baktığımızda, siz belediyelerin elindeki imar yetkisini alıyorsunuz ve tamamen belediyeleri orada iş yapamaz konuma getiriyorsunuz. Veya diledikleri bir şekilde, tasarruf etme imkanını elinden alıyorsunuz. Bunlar gerçekten, kabul edilebilir şeyler değil.”

FİŞLEMELERİ BİLME HAKKIMIZ VAR

“Burhan Kuzu’nun itirafında olduğu gibi 2 binin üzerinde vatandaşımız fişlenmişse bu itiraftan sonra bizim bunu bilme hakkımız var.” diyen Destici, “Kimle, fişlenmişler yani bu arkadaşlarımızın suçları nedir. Bir siyasi görüşe sahip olmak mıdır ya da diyelim ki, bir cemaate yakın olmak mıdır? Bir felsefeye yakın olmak mıdır? Şimdi insanları ne diye fişliyorsunuz ki? Denetim kurullarınız var, teftiş kurullarınız var .Eğer bir disipsinsizlik yapıyorlarsa, işlerini aksatıyorlarsa, işlerinde verimlilik düşmüşse ya da verimli bir çalışma ortaya koyamıyorlarsa, onun başka yolları vardır ama insanlar, siyasi görüşlerinden dolayı düşüncelerinden dolayı, yaşamlarından dolayı, mezheplerinden dolayı, insanları fişlemek bir insanlık suçudur. Bu ayıp bir an önce ortadan kaldırılmalıdır.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar