Destici: Dışişleri, Türkmenler konusunda üç maymunu oynuyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkmen meselesinin Türkiye’nin öncelikli meselesi olması gerektiğini belirterek, “Kerkük’te terör saldırısında hayatını kaybedenler için basit kınamalarla ve üzüntü mesajlarıyla aktif olduğu imaj.

Google Haberlere Abone ol
Destici: Dışişleri, Türkmenler konusunda üç maymunu oynuyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkmen meselesinin Türkiye’nin öncelikli meselesi olması gerektiğini belirterek, “Kerkük’te terör saldırısında hayatını kaybedenler için basit kınamalarla ve üzüntü mesajlarıyla aktif olduğu imajı vermeye çalışan Dışişleri Bakanlığı hala üç maymunu oynamaktadır.” dedi.
Mustafa Destici, bir haftadır yoğun bir şekilde süren Kerkük Türkmenlerine yönelik saldırıları kınayan bir açıklama yaptı.
Destici, “Önce Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi’nin konvoyuna Kerkük yakınlarında gerçekleştirilen bombalı saldırı, dünde Kerkük Türkmen İstihbarat Dairesi'ne bombalı yüklü araçla gerçekleştirilen intihar saldırısı gösteriyor ki Kerkük ve diğer Türkmen illerindeki saldırılar bundan sonrada artacak.” dedi.

“TÜRKMENLER, SORUNLARIYLA BAŞBAŞA BIRAKILMIŞTIR”

Türkmenlerin zulüm ve mağduriyetlerin bir yıldır yürütülmeye çalışılan ‘çözüm süreci’ ile direkt alakalı olduğunu iddia eden Destici, şöyle dedi:
“Ne yazıktır ki, Ortadoğu haritasının yeniden masaya yatırılıp dengelerin ve sınırların değiştirildiği bu dönemde, insanlar öyle bir gelecek tasavvuru ile aldatılıyor ki, sözde ‘çözüm süreci’ adı altında Kürt özerkliğine giden yolların taşları itina ile döşeniyor. Türkiye tabelasına ortak getirilmekle kalınmıyor, kendi güvenliğini tehdit eden mevcut sınırların ötesindeki kaleleri de bir bir kaybediyor! Gelecek tasavvurunu ve ümidini Kuzey Irak enerji kazanımına ve Barzani’ye bağlayan Hükümet Türkmen kardeşlerimizi Hem Irak’ta hem Suriye’de sorunlarıyla baş başa bırakmıştır.”

“TÜRKMENLER İÇİN SOMUT BİR ADIM ATILMADI”

Destici, dün akşam Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşad Salihi ve beraberindekileri kabul eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kerkük’te terör saldırısında hayatını kaybedenler için duyduğu üzüntüyü dillendirmekten öte somut bir adım atmadığına işaret ederek, “Basit kınamalarla ve üzüntü mesajlarıyla aktif olduğu imajı vermeye çalışan Dışişleri Bakanlığı hala üç maymunu oynamaktadır. Üstüne üstlük 30 Nisan 2014'te yapılacak seçimlerde ITC’nin, Bölgesel Kürt Yönetimi ile birlikte hareket edecek bir stratejiyi onlara kabul ettirmeye çalışmaktadır. Bir yanda Maliki diğer yanda Barzani arasına sıkışan Türkmen illerindeki kardeşlerimiz maalesef yalnız bırakılmıştır.” değerlendirmesini yaptı.

"BAŞBAKANA IRAK VE SURİYE TÜRKMENLERİNİ HATIRLATMAK İSTERİM"


Başbakan Erdoğan’ın, Gazze ve Filistin’le niçin bu kadar uğraşıyorsunuz sorularına cevap olarak “Eğer zahmet edip Çanakkale Şehitliği'ne gidersen, oradaki isimleri okursan zerre kadar da ecdadının oradaki bulunuşunun esbabı mucibesini bilirsen neden ilgilendiğimizi anlarsınız.” sözlerinin hatırlatan BBP Genel başkanı Mustafa Destici, bu sözlere şöyle karşılık verdi:
“Haklıdır ve itirazımız yoktur. Lakin bugün baskı, zulüm haksızlık, insan hakları ihlalleri ve katliamlara maruz kalan, ‘Oy Men Ölmüşem Gavim Gardaş Nerdesen?’ diye haykıran Irak ve Suriye Türkmenlerinin de Çanakkale Şehitliği'nde medfun olduğunu Sayın Başbakan’a hatırlatmak isterim.
Türkmen illerinin menfaat ve maslahatlarının korunması ciddi bir dış politika zorunluluğu iken, Türkiye doğrudan yüzleri kendisine dönük olan büyük bir kitlenin asimile edilişine sessiz kalarak, bölgedeki güç ve varlığına bile bile zarar verdiğini görmüyor mu. “

“TÜRKMEN MESELESİ TÜRKİYE’NİN MESELESİ OLMALIDIR”

Türkmen meselesinin Türkiye’nin meselesi olması gerektiğine işaret eden Destici, “409 yıl yönettiğin ve masa başı ihanetleriyle ‘senden kopartılan’ bir vatan parçası üzerinde, birileri senin varlığına rağmen geride bıraktığın soydaşlarına zulmediyorsa ve sen ağırlığını koyamıyorsan, koskoca bir ‘yazıklar olsun’u hak etmişsin demektir. Rauf Orbay’ın dediği gibi Anadolu’nun güvenliği oradan başlar. Türkmenlere karşı uygulanan asimilasyon politikaları Türkiye’ye yakın olmaları ve Türk olmaları nedeniyledir. Türkmen soydaşlarının her daim yanında olmak ve bölgede daha hükmedici olmak Türkiye için bir siyaset değil, mecburiyet ve hamiyet olmalıdır.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar