Destici: Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İhsanoğlu’nu destekleyeceğiz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP kurullarında yaptıkları istişare toplantıları neticesinde cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun desteklenmesi hususunu karara bağlandıkları bildirdi. Destici,...

Google Haberlere Abone ol
Destici: Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İhsanoğlu’nu destekleyeceğiz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP kurullarında yaptıkları istişare toplantıları neticesinde cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun desteklenmesi hususunu karara bağlandıkları bildirdi.

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında cumhurbaşkanlığı seçimlerde hangi adayı destekleyeceklerini açıkladı. Bu tercihin bir partinin veya bir grubun yanında yer almak şeklinde değerlendirilmemesi gerektiğini ifade eden Destici, “Demokrasimiz açısından daha faydalı olacağını düşünerek aldığımız bu kararın ortaya koyduğumuz bu tercihin partimize, ülkemize, milletimize, devletimize, Türk ve Müslüman coğrafya için hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederiz.” dedi.

İhsanoğlu desteği ile ilgili “Bu bir demokratik tercihtir” diyen Destici, “Demokrasiye inanan herkesin ve her kesimin bunu böyle algılamasını ve değerlendirmesini ümit ve arzu ediyoruz. Bu demokratik tercihimize demokratik bir tavır ile saygı duyulmasını bekliyoruz. Herkesi ve her kesimi bu kararımızı itibarsızlaştıracak ya da etkisizleştirecek davranışlardan uzak durmaya davet ediyoruz.” ifadeleri ile tarafları sağduyuya davet etti.

Destici, aldıkları bu kararda şüpheli bir helikopter kazası sonrası hayatını kaybeden BBP Eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehadet sürecinin onca delil ve şüpheye rağmen aydınlatılmaması ve şaibelerin bir kenarda duruyor olmasının birinci derecede etkili olduğunu vurguladı.

Destici, aday tercihlerinin belirlenmesine ilişkin şu bilgileri aktardı: “Bizi ziyaret eden her iki cumhurbaşkanı adayına kurullarımızda istişare ile aldığımız kararlarımızı ve taleplerimizi açık bir şekilde ilettik. Onlardan aldığımız cevapları tekrar kurullarımıza götürerek istişare ettik. Yöneticilerimizle, fikir pınarlarımızın oluşmasında katkısı olan bilim adamlarımızla, toplum önderleri ile kanaat sahiplerinin de düşüncelerine başvurduk. Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun ailesi başta olmak üzere onunla birlikte hayatını kaybeden arkadaşlarımızın aileleri ile de görüştük. Adayların eylem ve seçim sathı mahallindeki eylem ve söylemlerini takip ettik. Şahıslar ya da partiler üzerinden değil de ilkeler üzerinden hareket eden BBP kurulları bütün yukarıda saydığımız değerler ışığında kılı kırk yararcasına bir çalışma gerçekleştirmiştir.” CİHAN

Yorumlar