Destici: Cumhurbaşkanı, yargı bağımsızlığına indirilen darbeye destek oldu

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Sayın Cumhurbaşkanı, HSYK ile ilgili yasal düzenlemeyi onaylayarak yargının bağımsızlığına indirilen darbeye destek olmuştur.

Google Haberlere Abone ol
Destici: Cumhurbaşkanı, yargı bağımsızlığına indirilen darbeye destek oldu

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Sayın Cumhurbaşkanı, HSYK ile ilgili yasal düzenlemeyi onaylayarak yargının bağımsızlığına indirilen darbeye destek olmuştur.” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Kanunu'nda değişiklik yapan kanunu onaylaması ile ilgili yazılı açıklama yapan Mustafa Destici, “Cumhurbaşkanı, HSYK ile ilgili düzenlemeyi onaylayarak millet iradesini de bir yönüyle yok saymıştır.” görüşünü belirtti.

“TÜRKİYE DE YARGI BAĞIMSIZLIĞI KORUNMALI”

Destici açıklamasında, “HSYK’nın yapısı, daha önce 12 Eylül 2010 yılında yapılan referandumda Anayasa değişikliği ile düzenlenmiştir. Oysa şimdi tamamen sadece iktidar partisinin (yürütmenin vesayeti altındaki Meclis'teki) milletvekillerinin oyları (o da tamamının oyu yok) ile yeni düzenleme yapılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye’de hukukun üstünlüğünün, tarafsızlığının ve bağımsızlığının bir nevi garantisi konumundadır. Görevleri arasında kuvvetler arası güç dengesini korumak ve birini diğerine ezdirmemek, vesayeti altına girmesine izin vermemek de vardır. Sayın Cumhurbaşkanı'nı, bundan alıkoyan şey nedir? Sayın Cumhurbaşkanı, bu yasayı onaylayarak bundan sonraki hükümetlerin yapacağı hukuksuz uygulamaların da suç ortağı sayılacaktır. Temennimiz, hukukun bağımsızlığını sona erdiren bu yasa Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilir de Türkiye'de yargı bağımsızlığı korunmuş olur. Hukuk devleti vasfı zedelenmekten kurtulur.” ifadelerine yer verdi.

CİHAN

Yorumlar