Destici: Çocuklara tablet veriyoruz ama Yunus Emre yetiştiremiyoruz

Büyük Birlik Partisi (BBP)Genel Başkanı Mustafa Destici, hoşgörü ve sevgi mimarı Yunus Emre’nin kabri başından sevgi, hoşgörü ve kardeşlik çağrısında bulundu. Türkiye’nin en çok ihtiyaç duyduğu şeyin sevgi, hoşgörü ve adalet...

Google Haberlere Abone ol
Destici: Çocuklara tablet veriyoruz ama Yunus Emre yetiştiremiyoruz

Büyük Birlik Partisi (BBP)Genel Başkanı Mustafa Destici, hoşgörü ve sevgi mimarı Yunus Emre’nin kabri başından sevgi, hoşgörü ve kardeşlik çağrısında bulundu. Türkiye’nin en çok ihtiyaç duyduğu şeyin sevgi, hoşgörü ve adalet olduğunu belirten Destici, en büyük eksiğin ise yedi asırdır bir Yunus Emre, bir Mevlana yetiştirememek olduğunu kaydetti. Destici, artık devleti yöneten adamların yanında Zal Mahmutlara, Damat Feritlere, devşirme Rüstem Paşalara değil Akşemsettinlere, Şeyh Edebalilere ne kadar ihtiyaç olduğunu ifade etti.

    Destici, Eskişehir’in Yunus Emre beldesindeki ‘Yunus Emre’yi’ anma etkinliklerine katıldı. Yunus Emre’nin kabri başında dua eden Destici, Yunus Emre Çeşmesi'nden su içti. Sevgi, hoşgörü ve kardeşlik çağrısında bulundu.

    "ÇOCUKLARA TABLET VERİYOR, OKULLARA AKILLI TAHTA KURUYORUZ AMA BİR YUNUS, MEVLANA YETİŞTİREMİYORUZ"

    “Bugün baktığımız zaman toplum olarak, ülke olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz şey nedir? Sevgi, hoşgörü, kardeşlik ve barış olduğunu görüyoruz.” diyen Destici, şöyle dedi: “Maalesef yedi asır geçti, belki her çocuğumuza tablet bilgisayar veriyoruz. İşte okullarımıza, sınıflarımıza akıllı tahta koyuyoruz. Ama yedi asırdır bir Yunus Emre, bir Mevlana, Bir Hacı Bektaş-ı Veli, bir Hacı Bayram-ı Veli, bir Şeyh Edebali yetiştiremiyoruz. En büyük eksikliklerimiz bunlar. Önemli olan bunları yetiştirmek.”

    "ADALET TERAZİSİ BOZULDUĞU AN HER ŞEY BİTİYOR, BUGÜN BUNU GÖRÜYORUZ"

    Destici, "Tabi o dönemden bu topraklarda, on asırdan fazla bir süre, Rum’u, Ermeni’si, Süryani’si, Yahudi’si, Müslümün’ı, Kürt, Arap, Türk ve Çerkez’in kardeşçe yaşadığına dikkat çeken Destici, bu insanların hiçbir kavga içerisine girmediğini kaydetti. Destici: “Ne den? Adalet hakim olduğu için. Bu şekilde devam etmiştir. Adalet terazisi bozulduğu anda her şey bozuluyor. Bunu bugünde görüyoruz.” diye konuştu.

    "BUGÜN DEVLETİ YÖNETENLERİN YANINDA AKŞEMSETTİNLER, ŞEYH EDEBALİLERE İHTİYAÇ OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ"

    O zaman ülkeyi yöneten devlet adamlarının yanında Akşemsettinler, Şeyh Edebaliler olduğunun altını çizen Destici, devlet adamlarının yanında Zal Mahmutlar, Rüstem Paşalar, Damat Feritler, devşirme ve art niyetli insanlar yer tutmasıyla maalesef o zaman ülkenin hem kan kaybetmeye başladığını hem de iç karışıklıklar meydana geldiğini vurguladı. Bugün de onun sıkıntısını çekildiğini dikkat çeken Destici, şöyle konuştu: “ Artık bugünde devleti yöneten adamların yanında Zal Mahmutlara, Damat Feritlere ya da devşirme Rüstem Paşalara değil de Akşemsettinlere, Şeyh Edebalilere ne kadar ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Ben bir kere daha vesileyle Yunus Emre Hazretleri'ni rahmetle, minnetle anıyorum. Rabbim bu topraklardan bu manevi büyüklerimizi, bu tasavvuf ehlini eksik etmesin.” CİHAN

Yorumlar