Destici: Çin ile bütün ilişkiler dondurulmalıdır

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Çin yönetiminin Doğu Türkistan’daki katliamlarına sessiz kalan Türkiye hükümetine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Destici: Çin ile bütün ilişkiler dondurulmalıdır

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Çin yönetiminin Doğu Türkistan’daki katliamlarına sessiz kalan Türkiye hükümetine tepki gösterdi. Destici, Dişişleri Bakanlığı’nın nota vermesi ve Çin ile bütün ilişkilerin dondurulması gerektiğini kaydetti.

Mustafa Destici, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, Doğu Türkistan’daki Çin katliamlarına pervasızca yenilerinin eklendiğini belirterek, “Soykırım niyetli bu katliamlara dünya sessiz kalabilir, herkes görmezden gelebilir, kardeşlerimizin feryadını duymayabilir. Lakin Türkiye Cumhuriyeti devleti, hükümeti ve milleti sessiz kalamaz ve kalmamalıdır. Hükümetin bu katliamlar karşısında niçin sessiz kaldığını, sustuğunu anlamıyor ve kabul etmiyoruz.” dedi.

Sudan bahanelerle, Uygurların bizzat Çin devlet ve hükümet yetkililerinin talimatları ile kurşuna dizilip şehit edilirken, buna sessiz kalmanın o katliamları onaylamak anlamını taşıdığına dikkat çeken Destici, bu katliamlardan dolayı Dışişleri Bakanlığı tarafından Çin’e derhal nota verilmesi gerektiğini vurguladı.

“ÇİN’İN, İHTİYAÇ DUYACAĞINDAN FAZLA BİZE İHTİYACI VAR”

Destici, “Bu katliamlar durmadığı sürece, Doğu Türkistan’daki Uygur kardeşlerimize asimilasyon ve soykırım uygulandığı sürece Çin ile bütün ilişkiler dondurulmalıdır. Konu, Türkiye tarafından uluslararası platforma taşınmalıdır. Milleti oyalamayın ve kandırmayın. Çin ile yürütülen her türlü ilişkilerde hem ekonomik, hem siyasi hem de kültürel süreç Türkiye’nin aleyhinedir.” diye konuştu.

Dış ticaret açığının önemli bir kısmının Çin ile olan ticari ilişkililerden kaynaklandığına işaret eden Destici, “Ayakta kalmak için varlığını sürdürebilmek için dünyada güçlü konumunu devam ettirebilmek için bizim (Türk dünyasının) Çin’e ihtiyaç duyacağından fazla Çin’in bize ihtiyacı vardır.” diye ifade etti. Destici, sözlerini, son saldırılarda hayatlarını kaybeden Uygur Türklerine rahmet, yakınlarına başsağlığı dileğiyle tamamladı.



CİHAN

Yorumlar