Destici: Böyle saplar olduktan sonra çok saman ihraç ederiz

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Tonu 500 TL üzerinden saman ithal ediyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Destici: Böyle saplar olduktan sonra çok saman ihraç ederiz

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Tonu 500 TL üzerinden saman ithal ediyoruz. Kimse üzerine alınmasın ama böyle saplar olduktan sonra daha çok saman ithal ederiz." dedi.

Destici, partisi tarafından Antalya Kemer'de düzenlenen 'BBP özgün belediyecilik modelinin açıklanması, parti içi eğitim toplantısı ve aday tanıtım töreninde bir konuşma yaptı. Yerel seçim olmasına karşın Türkiye'nin 30 Mart yerel seçimlerine genel seçim havasında gittiğini belirten Destici, "Çünkü Türkiyeyi yönetenler, iktidarıyla, muhalefetiyle her seçim öncesi toplumu geriyor, ayrıştırıyorlar. Oradan siyasi nemalanma yoluna gidiyorlar. Bir takım gruplar adına, cemaatler üzerine sanal yakıştırmalarda bulunuyorlar. Seçimlerden sonra bunların nasıl unutulduğunu görececeğiz. Ne zaman bir seçime gidilse, karşısına bir siyasi grup ya da başka bir devleti koymuş, oradan nemalanmış ve seçim sonrası unutulmuştur. Batıyla yapıldı, Esad'la yapıldı. Önce Barzani'ye hain denildi. Diyarbakır'da kırmızı halıyla karşılandı. Belli bir süre önce Balyoz, Ergenekon davaları darbe davalarıydı. Şimdi bunlar sözde paralel devletin mağdurları durumuna düşürüldü. Aziz Yıldırım da mağdurlar safında bugün. 'Yargının kararını tanımıyorum' dedi. 'Türk yargısını tanımıyorum' dedi. Buna bu sözü söyleten, cesareti veren bu hükümet oldu. 11 yıldır bu millet sizden haksızlıkları ortadan kaldırın, yolsuzluklarla mücadele edin, milletin inançlarıyla, imanıyla, ameliyle oynayanlara fırsat vermeyin, bu yasakları ortadan kaldırın, Türkiye'yi hem içeride, hem dışarıda itibarlı yapın, insanımızın refah seviyesini yükseltin, yeni bir sivil demokratik anayasa yapın beklentisinde. Ama bunlar 11 yıldır bir ileri, bir geri adımlarla Türkiye'yi ne tam demokratikleştirdiler, ne müreffeh bir rahat ettirdiler. Ne güvenliğimizi sağladılar, ne de demokratik hakların önündeki engelleri kaldırabildiler." şeklinde konuştu.

"ÇATIŞMA ORTAMINA SÜRÜKLENİYOR"

"Türkiye bugün bir çatışma ortamına hızla sürükleniyor" diyen Destici, konuşmasına şöyle devam etti: "Onun için bizim ve Türkiye'yi yönetenlerin yapması gereken, milleti ayrıştıracak sözlerden uzak durarak, bütünleştirici dil kullanmayı tercih etmelidirler. Ne devlet, ne siyasi, ne imanı geleneklerimizde cemaatlerle, tarikatlarla yaka paça olmak gibi bir şey söz konusu değildir. Yine aynı şekilde cemaatlerden, tarikatlardan dini gruplardan siyasi menfaat elde etmek için manevra yapmak söz konusu değildir. Neden? Anadolu'daki bu imani hareketlerin hepsinin çıkış kaynağı Alperenlik ruhudur. Bu Anadolu'yu Türkleştirip Müslümanlaştıranlar Alperenlerdir, Onların devamı olan sizlersiniz. Biz bu duruştayız. Rahmetli Genel Başkanımızın duruşu neyse, milli mutabakat metnindeki duruş neyse, bugün de aynı duruşdayız biz. Dün neredeydik, bugün neredeyiz, herkes onun cevabını versin."

"17 ARALIK'I HUKUK TEMİZLER"

17 Aralık ile birlikte bir yolsuzluk soruşturması başlatıldığını hatırlatan Destici, parti olarak soruşturmanın önündeki engellerin kaldırılmasını, hukukun önünün açılmasını istediklerini belirterek, "Suçlananların da hukuk önünde aklanmasına imkan verin dedik. Eğer hukuk önünde soruşturma tamamlanmaz ve üstü kapanırsa bu suçlananlar yaşadıkça toplum önünde suçlu olarak görünürler. Aklanma hakkının kimsenin elinden alınmaması lazım. Ama maalesef yargı reformunda yapılmak istenen değişiklikler, kamudaki yer değiştirmeler üstü örtülüyor izlenimi oluşturmuştur." ifadelerini kullandı.

YAZICIOĞLU ÜZERİNDEN İSTİSMAR

Konuşmasında BBP kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu üzerinden istismarlar yapılabileceği uyarısında bulunan Destici, "BBP Genel Başkanı olarak O'nun ismini ağzıma alırken dikkat ediyorum. İstismar etmemeye çalışıyorum. Birileri 'Muhsin Yazıcoğlu yaşasaydı' diye başlıyor konuşmaya. Yazıcığlu'nun çözüm süreci, yolsuzluk, hırsızlıklarla ilgili görüşlerini merak ediyorsan gir internete, bak bakalım ne demiş. Bunların hepsi sanal, uydurma ve bizim duruşumuzu acaba bozabilir miyiz, bu Muhsini duruşa ayar verebilir miyiz çalışmalarıdır. Bugüne kadar güçleri yetmediği gibi bundan sonra da yetmeyecektir. Menfaat için gerçeklerin üstünü örtmekten vazgeçin. Hukukun önünün açın. Hukuk gereğini yapsın. Herşeyin başı adalettir arkadaşlar. Biz adalet duygumuzu kaybedersek herşeyimizi kaybederiz. Özellikle bu dönemde mevsimlik demokratlarla tanışıyoruz. Yine eyyamcı hukukçular türer, yine bu dönemde sezonluk liberaller ortaya çıkar ve fırsatçı siyasetçiler ortaya çıkar. Gündemde kalacak, oradan bir yerlere atlayacak. Bu hep yaşanmıştır ama biz BBP olarak herkese haykırıyoruz, en büyük keramet istikamet sahibi olmaktır. İstikametin adresin de BBP'dir." dedi.

"MİLLETİ KÖR YERİNE KOYUYORLAR"

Konuşmasında dokunulmazlıklar konusuna da değinen Destici, iktidar partisi ile ana muhalefet partisinin dokunulmazlıklar konusunda anlaştığını ileri sürdü. Destici, "Milleti kör yerine koyuyorlar. İki gün önce anlaştılar. Milletvekillerini dokunulmazlıklarını genişlettiler. Askerimizi şehit eden PKK'lıları Apo listeye koyup seçtirdiğinde yargılanmayacaklar. Ben size daha ne diyeyim? Millete havale ediyorum. Sizin hesabınızı millet görecek. Benim çağrım millete. Bunlara söyleyeceğim bir şeyim kalmadı. Ey büyük Türk milleti bunları görün. 30 Mart'ta tercihinizi buna göre yapın." diye konuştu.

"BÖYLE SAPLAR OLDUKTAN SONRA ÇOK SAMAN İTHAL EDERİZ"

Türkiye'nin saman ithal eden bir ülke olduğunu hatırlatan ve çiftçinin, üreticinin adeta öldürülmeye yok edilmeye çalışıldığını ileri süren Destici, "Bizim Güneydoğumuz, Doğumuz yatırım noktasında en geri kalmış bölgelerimiz. Ama Mersin'deki pamuk üreticisi, Adana'daki karpuz üreticisi, Antalya'daki sebze meyve üreticisinin suçu ne? Amasya'daki, Tokat'taki şeker üreticisinin suçu ne? Bunları niye desteklemiyorsun? Bunların suçu bu vatanı sevmek mi? Üretmek mi? Bayrak, ezan, marş demek ki bunların suçu evlatlarını şehit vermek mi? Niye biz tarım ürünleri ihraç eden bir ülkeyken saman ithal eden bir ülke durumuna geldik? Bazı sözler var ki, boğazıma düğümleniyor. Kimse üstüne alınmasın, Türkiye saman ithal eder duruma geldi. Böyle saplar olduğu sürece biz daha çok saman ithal ederiz. Biz herkes gibi değiliz. Bizim bir siyasi nezaketimiz, edebimiz var. Allah ayırmasın bundan." ifadelerini kullandı.

"İRAN'DAN SADECE GAZ DEĞİL, YOLUNACAK KAZ DA ALMIŞIZ"

İran'la yapılan doğalgaz anlaşmasını da eleştiren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İran'dan gaz ile birlikte yolunacak kaz da alındığının anlaşıldığını iddia etti. Destici, "Azerbaycan daha ucuzken niye İran'dan alınıyor diyorduk. 17 Aralık'tan sonra bunu anladık. Mesele sadece gaz meselesi değil aynı zamanda Türkiye'de yolunacak kaz meselesiymiş. Dış politikada yaşananlara bir bakın. Nasıl itibarsızlaşan bir Türkiye görüyoruz. AB hayalinden dönüş yapıp Şangay beşlisi hayaline girenleri görüyoruz. Ne oldu bugün? Asya Birliği özlemi nereden çıktı? Kuracaksan Türk Birliği, Türk İslam Birliği kur." dedi.

ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELER MESELESİ

Konuşmasında özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasına ilişkin de görüşlerini açıklayan Destici, "PKK bitti de, kendini lav etti de, bizim mi haberimiz yok? Görülen davalar ne oldu bitti mi? Muhsin Yazıcıoğlu soruşturması tamamlanmadan sen özel yetkili mahkemeleri kaldırıp yerel mahkemelere dosyayı devredersen, BBP lilerin aklına ne gelir biliyor musun? Bir değişiklik daha yapmaya çalışıyorlar. Savcılar baskın soruşturma yapacakları zaman valilerden izin alacaklarmış. Valiler de kaymakamlar da itibar mı bıraktınız. İlçe başkanları kaymakamların, il başkanları valilerin koltuğunda oturuyor protokolde," şeklinde konuştu.

Hiçbir hesabın içinde olmadan bu hareketlerini devam ettireceklerini hatırlatan Destici, dün yine internet düzenlemesi yapıldığını, muzır yayınlara kendilerinin de karşı olduğunu, kişisel haklara tecavüze karşı olduklarını ama internet üzerinden fişleme yapılmasının da karşısında duracaklarını söyledi. Destici, "İnternette bütün yetki bir kişiye veriliyor. Tek elci bunlar. Türkiye'nin bundan kurtulması lazım. Yürütmenin iki dönem seçilmesi lazım. İkinci dönemden sonra asla seçilmemesi lazım. Önümüzde yerel seçimler var. Bütün seçim çevrelerinde kendi adaylarımıza seçime katılacağız. Her biriniz başta adaylarımız olmak üzere hepiniz birer genel başkan gibi çalışmak zorundasınız. Bunlarda adalet yok. Bırakın adaletli olmayı, o kadar para alıyor yetmiyor bir de havuz oluşturuyor. Benim adayımın 10 katı para harcayarak seçime giriyorlar ve hala 'Mağduruz' diyorlar. Allah'tan korkun. Her şey elinizde. Her şeyi hukuk içinde yap milleti neden ayrıştırıyorsun?" diye konuştu. CİHAN

Yorumlar