Destici, BBP kurultayı öncesi tek aday

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, hafta sonu yapılacak 9. Olağan Kurultay için şu ana kadar mevcut Genel Başkan Mustafa Destici dışında başka bir adayın olmadığını belirtti.Genel Sekreteri Üzeyir Tunç ve Genel Başkan...

Google Haberlere Abone ol
Destici, BBP kurultayı öncesi tek aday

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, hafta sonu yapılacak 9. Olağan Kurultay için şu ana kadar mevcut Genel Başkan Mustafa Destici dışında başka bir adayın olmadığını belirtti.

Genel Sekreteri Üzeyir Tunç ve Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut, BBP genel merkezindeki basın toplantısında hafta sonu yapılacak olan kurultay ile ilgili açıklamalarda bulundu. Parti tüzüğü çerçevesinde herkesin aday olabileceğine işaret eden Tunç, 8 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan 9. Olağan Kurultay'da şu ana kadar kendilerine ulaşan bilgiye göre mevcut Genel Başkan Mustafa Destici dışında başka bir adayın olmadığını kaydetti.

“DELEGELERİMİZ KİMİ İSTERSE O KİŞİ GENEL BAŞKAN OLACAK”

Tunç, “Büyük Birlik Partisi siyasi bir harekettir. Kanunlar, yasalar ve tüzüğümüz çerçevesinde ben ‘Büyük Birlik Partiliyim diyen, ben bu bayrağı çok daha ileriye götürebilirim’ diyen her arkadaşımızın aday olma hakkı vardır. Biz onu saygıyla karşılarız. Her Büyük Birlik Partili de seçilen kim olursa olsun gerek genel başkan, gerek diğer organlarımıza sahip çıkar ve onlar ile çalışırlar. Demokratik çerçevede aday olunabilir. Delegelerimiz kimleri orada görmek isterse o kişiyi ve ekibi seçer.” dedi.

"HAZİRAN KURULTAYIMIZ EKİM KURULTAYINI HAZIRLAYACAK”

Tunç, 9. Olağan Büyük Kurultay’ın, 8 Haziran pazar günü İvedik Organize Sanayi Bölgesi Kongre Salonu'nda yapılacağını kaydetti. Tunç, şöyle dedi: “Kurultayda, Genel Başkan'ın yanı sıra Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ve Merkez Disiplin Kurulu üyelikleri için seçim yapılacak. Önümüzde bir cumhurbaşkanlığı seçimi var. Daha sonra Türkiye süratle genel seçim havasına girecek. 2015 seçimlerine hazırlanacağız. Bizim amacımız, ekim ayı içerisinde ya da kasım ayı başında bir büyük kurultay daha gerçekleştirmek. Yenilenmesi gereken veya takviye etmemiz kurullarımız varsa onlarda da değişiklik yapacağız. 8 Haziran'da yapılacak kurultay, ekim kurultayını hazırlayacak.” CİHAN

Yorumlar