Destici: Başbakan, Yazıcıoğlu üzerinden siyaset yapmaya başladı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Menderes ve Özal üzerinden siyaset yapan Başbakan Erdoğan'ın, Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek kararlarının ardından şimdi de Muhsin Yazıcıoğlu üzerinden siyaset yapmaya başladığını söyledi. Destici,...

Google Haberlere Abone ol
Destici: Başbakan, Yazıcıoğlu üzerinden siyaset yapmaya başladı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Menderes ve Özal üzerinden siyaset yapan Başbakan Erdoğan'ın, Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek kararlarının ardından şimdi de Muhsin Yazıcıoğlu üzerinden siyaset yapmaya başladığını söyledi. Destici, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İhsanoğlu'nu desteklemelerinden dolayı kendisini eleştiren Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün'ünün de görevinden alındığını kaydetti.

Destici, memleketi Eskişehir'de katıldığı iftar yemeğinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yaptıkları istişareler sonucunda cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek vermeyi kararlaştırdıklarını anlatan BBP lideri Destici, bu kararı aldıktan sonra Başbakan Erdoğan'ın, kendilerine yönelik tavrının değiştiğini ve kendilerini Muhsin Yazıcıoğlu üzerinden siyaset yapmakla suçladığını vurguladı.

"Demokrasilerde herkesin ilk önce yapması gereken, karşısındakinin fikrine ve görüşüne saygı duymasıdır.” diyen Destici, “Burada biz aynı üslubu kullanmadık, kullanmayacağız. Başbakanla heyetler halinde görüşüldü. Mesela en yakını, en son cumhurbaşkanlığı için bizi ziyaretinde iki saate yakın görüştük. Bunun 45 dakikası minimum en az rahmetli Muhsin başkanımızın şehadet sürecinde gelinen noktaydı. Kendisine bütün hadiseleri anlattık. Bütün bunlar ortadayken başbakanın çıkıp işte 'Yüzümüze karşı bir şey söylemiyorlar ama meydanlarda işte 5 yıldır bu hadisenin aydınlatılmaması noktasında bizi suçluyorlar' sözü gerçekten pes dedirtiyor.” şeklinde konuştu.

“5 YILDIR YAZICIOĞLU OLAYI AYDINLATILMADI”

Yazıcıoğlu olayının 5 yıldır aydınlatılmadığına dikkat çeken Destici, “Velev ki bu konuyu söylememiş olsak, sen bu ülkenin Başbakanısın. Sen değil misin, 'Fırat'ın kenarından bir kuzuyu kurt kapsa onun da sorumlusu benim' diyen. 5 yıldır Muhsin Yazıcıoğlu'nun ve arkadaşlarımızın şehadet süreci aydınlatılamadı. Biz de, ‘hükümet sensin aydınlat’ diyoruz. 'Neyse ortaya çıkart' diyoruz. Muhsin Yazıcıoğlu üzerinden bizi siyaset yapmakla suçluyor. Muhsin Yazıcıoğlu bu partinin kurucusu. Buradaki insanların pek çoğu Muhsin Yazıcıoğlu için bu partiye geldi, biz de öyle ona inandığımız için.. Bizim liderimizdi. Sen, Menderes'in üzerinden hala siyaset yapıyorsun. Ama senin geleneğinle ilgisi yok. Rahmetli Özal üzerinden siyaset yapıyorsun. Muhsin Yazıcıoğlu üzerinden de yapmaya başladı şimdi. Bizim bu kararımızı anlamakta güçlük çektiğini söylüyor. Şunu anlamakta güçlük çekiyoruz. 5 senedir bu hadise niye aydınlatılmıyor?” ifadelerini kullandı.

“BİZ, ONUN KARARINA SAYGILIYIZ, O DA BİZİM KARARIMIZA SAYGILI OLACAK”

BBP’nin, cumhurbaşkanlığı seçimleri için Ekmeleddin İhsanoğlu'na yönelik destekleme kararına saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulayan BBP lideri Mustafa Destici, "Bu kararı kendi kurullarımızla verdik. Onlar nasıl, başbakan aday olurken ne yaptı? Kendi milletvekilleri, kendi belediye başkanları, kendi ilçe başkanlarını topladı, öyle kararını verdi. Biz, onun kararına saygılıyız, o da bizim kararımıza saygılı olacak." diye konuştu.

“ALPEREN OCAKLARI GENEL BAŞKANINI GÖREVDEN ALDIK”

Destici, İhsanoğlu'na destek verilmesi konusunda kendilerini eleştiren Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün’ün görevinden aldığını açıkladı. Destici, şöyle konuştu: "Büyük Birlik Partisi, Büyük Birlik Hareketi bütün kurumlarıyla bir karar vermiştir. Kararımızın arkasındayız. Sonuna kadar da bu kararımızın arkasında olacağız. Her partinin içerisinde farklı sesler olabilir. Ama bu istişareyle aldığımız bir karardır. Herkes görüşünü söyler ama alınan karara herkes sadık kalır. Dolayısıyla da istişareye herkes uyacak. Bütün arkadaşlarımız görüşlerini söyleyebilirler. Biz, Türkiye'nin en demokratik siyasi partiyiz. Herkes görüşünü söyleyecek. Ama alınan istişare kararına da herkes uyacak. Alperen Ocakları Başkanı bugünden itibaren görevinden alınmıştır, dolayısıyla da artık görevinde değildir.” CİHAN

Yorumlar