Destici: Başbakan operasyonların arkasında kim olduğunu biliyorsa açıklamalı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son operasyonların hükümete karşı yapıldığını öne sürdüğünü hatırlatıp, "Madem öyle bunların arkasındakileri bir an önce açıklamasını bekliyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Destici: Başbakan operasyonların arkasında kim olduğunu biliyorsa açıklamalı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son operasyonların hükümete karşı yapıldığını öne sürdüğünü hatırlatıp, "Madem öyle bunların arkasındakileri bir an önce açıklamasını bekliyoruz. Eğer bunlar Türk milletinin gözünü boyamak için ya da bu günleri atlatmak için yapılıyorsa unutmayın ki bu millet hesabını sorar.” dedi.

Sivas’ta Çocuk Esirgeme yurdu yerine Muhsin Yazıcıoğlu’nun annesi Fidan Yazıcıoğlu adına yaptırılan Hanımlar Kültür Merkezi törenle açıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Rahmetli Muhsin Başkanımızın bir sözü vardı; ‘Eğer bizde ülkeyi yönetenler gibi olursak, biz de millete ihanet edersek, biz de devlet malını yetim malı olarak görmeyip, devletin hazinesine el uzatırsak Allah bize iktidar nasip etmesin’ diyordu. Ben de aynı sözleri buradan tekrarlamak istiyorum.” şeklinde konuştu.

“BÜTÇE GÖZDEN KAÇIRILDI”

2013 bütçesinin kabul edildiğini ancak Türkiye’nin bütçeyi konuşamadığını söyleyen BBP Lideri Destici, “Bütçenin içinde işçiye, memura, köylüye, kadınlara, şehitlerin geride kalanlarına, türlü yetimlere, taşeron işçilere, asgari ücretlilere, emeklilere ne var! Bunların hiç birini konuşamadık. Türkiye maalesef farklı gündemlerle bütçe milletin gözünden kaçırıldı. Rakamları hiçbir yerde duyamazsınız çünkü rakamları duyurmamak adına her türlü manipülasyon ve karartma yapıldı, yapılmaya da devam ediyor.” dedi.

“MİLLETİN KUTUSU YOK Kİ FAİZİ ÖDESİN”

Enflasyonun yüzde 6’ya indiğini ancak vatandaşın kredi kartına yüzde 25- 30 faiz ödemeye devam ettiğine değinen BBP Genel Başkanı Destici, “Eğer Sayın Başbakan’ın dediği gibi faiz lobilerine savaş açmışsa istese bir günde bu faizleri yüzde 6‘lara indirebilir. Benim memurumun, esnafımın, emeklimin elinde kutu kutu paralar yok ki, yatak odalarında kasalar, para sayma makinaları, dolarlar, Eurolar yok ki bunlar bu faizleri nereden ödeyecekler.” ifadesini kullandı.

“Bugüne kadar yanlış yapanın yanında durmadık, korumadık bundan sonrada yanlış yapanın yanında durmayız ve korumayız.” diyen Destici, “Sayın Başbakana, hükümete ve AK Partili kardeşlerime düşen de doğruca, dürüstçe, yiğitçe yanlışa yanlış diyebilmeliler ve yanlışı içlerinden temizleyip atmaları gerekir.” açıklamasını yaptı.

“BAŞBAKAN MADEM BİLİYOR AÇIKLASIN”

Son yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarına da değinen Mustafa Destici, “Eğer Sayın Başbakan ve hükümet üyelerinin dediği gibi bu son yolsuzluk operasyonları hükümete karşı değil de Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılmış büyük bir operasyonsa bunun arkasındaki büyük güçleri bildiğini iddia ediyor Sayın Başbakan. Bunların arkasındakileri bir an önce açıklamasını bekliyoruz. Eğer bunlar Türk milletinin gözünü boyamak için ya da bu günleri atlatmak için yapılıyorsa unutmayın ki bu millet hesabını sorar.” diye konuştu.

“DOĞRUYSA ELÇİ SINIR DIŞI EDİLMELİ”

ABD Büyükelçisinin gazetelerde yer alan konuşmalarından da bahseden BBP Genel Başkanı Destici, “Bugünkü gazete manşetlerinde ABD Büyükelçisi’nin bir takım konuşmalarının olduğu ve operasyonun buradan başladığı söyleniyor. Her ne kadar ABD Büyükelçisi bunu inkâr etmiş olsa da hükümetin bunu titiz bir şekilde araştırması gerekir. Büyükelçi, AB Elçilerini toplayarak bu konuşmaları yaptıysa, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ABD Büyükelçisi’ni sınır dışı etmesini bekliyoruz, eğer bu gerçekse yapılmışsa.” dedi.

“ATAMALAR SORUŞTURMAYA MÜDAHALE EDİLDİ ALGISINI OLUŞTURDU”

Son emniyette yapılan operasyonların, değişikliklerin ve savcı atanmalarının millette rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna müdahale edildi algısını oluşturduğunu savunan Destici sözlerini şöyle sonlandırdı: “Hükümetin bundan azami derecede uzak durması gerekir. Eğer bugün sürdürülen soruşturma gerçek değilse, bu bir iftira ve bir operasyonsa zaten eninde sonunda gerçekler ortaya çıkacaktır. Hükümet de sizsiniz, yetki de sizin elinizde, o zaman hesap sorma hakkına hukuken de sahip olursunuz.”

“ADAYLIĞIMI AÇIKLAYACAĞIM”

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de konuşmasında 4.5 yılın sonunda önemli 6 eserin sonuncusunun açılışını yaptıklarını ve 4 Ocak’ta Büyük Birlik Başkan adaylığımı açıklayacağını duyurdu. Başkan Ürgüp, “Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi adını verdiğimiz bu tesis son derece kompleks, mükemmel bir tesistir. Sivas’ın ilk 3 katını baz aldığımızda çok katlı otoparkını burada inşa etmeyi Allah nasip etti.” dedi.

Konuşmaların ardından BBP Genel Başkanı Destici ve Başkan Ürgüp, Vali Zübeyir Kemelek’in eşi Zehra Kemelek ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun annesi Fidan Yazıcıoğlu, ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ile birlikte şehit olan Gazeteci İsmail Güneş’in eşi Yasemin Güneş ile diğer partililerin eşleri birlikte açılış kurdelesini kesti.

Kurdele kesimi sonrası Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün eşi Makbule Ürgüp tarafından, Yazıcıoğlu’nun annesi Fidan Yazıcıoğlu’na Muhsin Yazıoğlu ile çektirdiği fotoğrafı hediye etti.

Daha sonra ise halk oyunları gösterisinin ardından Azeri sanatçılar Alim ve Fergana Qasimov bir konser verdi.

22 bin metre kare alana kurulan tesiste; hanımlar için spor salonları, çeşitli aktivitelerin yapılacağı salonlar, 680 kişilik tiyatro salonu, cep sinemaları, toplantı salonları, düğün salonu gibi alanları yer alıyor. CİHAN

Yorumlar