Destici: Başbakan ilkesizlik arıyorsa dönsün kendi siyasi tarihine baksın

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Sayın Başbakan ilkesizlik arıyorsa dönsün kendi siyasi tarihine ve geçmişine bir baksın." dedi. Partisinin genel merkezinde gündeme dair açıklamalarda bulunan Destici, Başbakan Erdoğan’ın...

Google Haberlere Abone ol
Destici: Başbakan ilkesizlik arıyorsa dönsün kendi siyasi tarihine baksın

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Sayın Başbakan ilkesizlik arıyorsa dönsün kendi siyasi tarihine ve geçmişine bir baksın." dedi.

Partisinin genel merkezinde gündeme dair açıklamalarda bulunan Destici, Başbakan Erdoğan’ın partisine yönelik sözlerini sert şekilde eleştirdi. Muhsin Yazıcıoğlu’nun daha önce başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği sözleri hatırlatan Destici, "Sayın Başbakan ilkesizlik arıyorsa dönsün kendi siyasi tarihine ve geçmişine bir baksın. Hangi ilkesizlikleri yapmış. İki seçin öncesi kendisine ‘hırsız, bu hırsızlardan hesap soracağım’ adam şuanda genel başkan yardımcısı. AK Partiye katılmadan önce ‘sizin başbakanınız siyonist İsrail’in kucağına oturuyor’ diyen adam şimdi genel başkan yarımcısı sayın başbakan. Sen mi karnı genişsin, ben mi karnı genişim?” şeklinde konuştu.

"HERKESİ İSTİSMAR EDİYOR"

Başbakan Erdoğan’ın, Muhsin Yazıcıoğlu’nu istismar ettiğini belirten Destici, "Aynen Turgut Özal’ı yaptığın gibi aynen Menderes’i yaptığın gibi, herkesi. Fark etmiyor sağ, sol. Ahmet Kaya’yı da yapabiliyor, Şivan Perver’i de yapabiliyor. Said Nursi’yi de yapabiliyor. Şuanda en çok saldırdığı Fethullah Gülen yarın ölse aradan beş sene geçse hiç şaşmam Fethullah Gülen’i de burada referans yapabilir." ifadelerini kullandı.

"KURULAN BU TEZGAHIN BİR PARÇASI OLMAYACAĞIZ"

Destici, şöyle konuştu: "En son yaptığımız büyük kurultayda beklentileri karşılanmayan, istedikleri görevlere gelemeyen bazı arkadaşlarımız maalesef nefislerine yenilerek bu sürece alet olmuşlardır ve olmaya devam etmektedirler. Haksız ithamlarla ilerde kendilerinin de mahcup olacağı bir takım tezviratlarla bunu yapmaktadırlar. Aynı şekilde Alperen Ocakları üzerinden partimizin bu kararını itibarsızlaştırma, tesirsiz hale getirmek için bir çalışma başlatılmıştır. Bunun bilgileri bizde var. Kimler yapıyor, kimler irtibatta bunların hepsini biliyoruz. Zamanı gelince bunları da ifşa edeceğiz. Bizim önceliğimiz birliğimiz beraberliğimiz korumak. Onlarla aynı seviye düşmeyeceğiz. Kurulan bu tezgahın bir parçası olmayacağız. Alperen Ocakları bizim gönül bağı içerisinde olduğumuz bir kurum. Arkadaşlarımız burayı vakfa dönüştürdü. Birileri bundan rahatsız oldular. Alperen Ocakları’nın bu dönüşümüne rıza göstermediler, engel olmaya çalıştılar ve hala da engel olmaya çalışıyorlar. Alperen Ocakları’nın bir mütevelli heyeti var. Kendilerine dikta edilen, ellerine verilen metin okunurken bu açıklamadan ya da bu metinden Alperen Ocakları mütevelli heyetinin 15 üyesinin hiçbir tanesinin haberi yok, açıklayan kişiden başka. İl temsilcilerinin hiçbir tanesinin haberi yok."

Cumhurbaşkanı seçimi sürecinde ve daha önce partisine başka partiye katılma teklifinin yapıldığı bilgisini veren Destici, Alperen Ocakları Başkanı'nın mütevelli heyeti tarafından görev başından alındığı vurguladı.

CİHAN

Yorumlar