Destici: Başbakan, gerçekleri gizleyerek dolar rezervleri ile övünüyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Siz istediğiniz kadar kafanızı kuma gömün.

Google Haberlere Abone ol
Destici: Başbakan, gerçekleri gizleyerek dolar rezervleri ile övünüyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Siz istediğiniz kadar kafanızı kuma gömün. Artık bu görüntüler ilelebet silinmeyecek şekilde milletin hafızasına yerleşmiştir. Bu gerçekleri milletten gizleyerek dolar rezervleri ile övünüyor sayın Başbakan." dedi.

Destici, partisinin Kütahya İl Başkanlığı binası açılında konuştu. Destici, partisinin yeni il örgütünü açmak üzere geldiği Kütahya'da ilk olarak Ulu Camii' nde kıldığı öğle namazının ardından partilileri ile yürüdü. Mehter takımı eşliğinde halkı selamlayan Destici, Sevgi Yolu'nda Kütahyalılara hitap etti.

Müslümanların ve Uygur Türkleri'nin Çin tarafından katledildiğine değinen Destici, "Dün ve önceki günlerde onlarca müslüman kardeşimiz, uygur kardeşimiz katil Çin tarafından zulme uğruyor ve katledilmeye devam ediyor. Sadece Kaçkar ve Yankent başta olmak üzere Doğu Türkistan'daki şehirlerimizde 20'den fazla kardeşimiz kurşuna dizilerek hayatını kaybetti. Niye Türkiye buna bir tepki vermiyor? Niye Türk hükümeti buna bir tepki vermiyor değerli kardeşlerim? Şu PKK'lılara gösterdiğiniz yakınlık kadar ey hükümet sözcüsü, 17 yıl PKK'yı kurmaktan, asker'e, polis'e kurşun sıkmaktan 17 yıl mahkum olan, hapis yatan birisi için döktüğün gözyaşını niye Doğu Türkistan'daki kardeşlerimizden esirgiyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

ANCAK KANLA VERİLİR

Hükümetin Oslo görüşmelerinin ardından çözüm süreci ile PKK ile müzakere masasına oturulduğuna değinen Destici, "30 yıl Türkiye'yi kan gölüne çeviren, kardeşi kardeşe düşüren binlerce mehmetçiğimizi, askerimizi, polisimizi, öğretmenimizi, imamımızı şehit eden PKK ile bir müzakere masasına oturulmuştur. Hiçkimse kanın akmasını istemez" şeklindeki konuşmalarına şöyle devam etti:
"Hiçkimse terör devam etsin istemez ama milletimiz hep şunu merak etmişti ve hiç cevabını alamamıştır. Biz bu vatan toprakarını emlak borsasından emlak ofisinden almadık. Kanla aldık. Ne diyor şairimiz Mehmet Akif Ersoy. 'Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı. Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.' Bu topraklar hertarafı şüheda kanıyla ıslanmış topraklardır. Kanla aldık. Eğer bu toprakların bir karışı verilecekse ancak kanla verilir. Hiçkimse masabaşında müzakere süreçleriyle, pazarlık süreçleriyle, adına çözüm süreci dedikleri süreçlerle milleti uyutarak, aldatarak bu vatanın bir kısmının özerkleştirilmesini, yarı özerk yada tam özerkleştirilmesini asla aklından geçirmesin. Bu millet yeri ve zamanı geldiğinde hem bunun hesabını sorar hem de asla buna fırsat vermez."

TERÖR EYLEMLERİNE BULAŞANLARIN SİYASİ YASAĞI KALDIRILDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'Demokratikleşme Paketi'nde' yer alan yasaları da eleştiren Destici, başta terör olmak üzere çok sayıda suç niteliğine karışan kişilerin siyasi yasaklarının kaldırıldığını işaret ettiği konuşmasında şunları söyledi: "Bundan birkaç ay evvel hükümet demokratikleşme paketi adı altında bir paket çıkarttı. Bu paketin içerisinde bir madde var. Sayın Başbakan paketi açıklarken çıktı dedi ki artık siyasetin önündeki yasakları kaldırıyoruz, oy verme hakkına sakip olan herkesi partilere üye olmasının önündeki yolu açıyoruz dedi. Ne kalkıyor? Siyasi partiler yasasının 11. maddesinin B fıkrasındaki 6 madde. Kimin siyasi yasağı kalktı bununla birlikte? Hırsızların, yolsuzluk yapanların, ihaleye fesat karıştıranların, rüşvet alanların, itikap suçu işleyenlerin, tecavüz suçu işleyenlerin. Yani ne kadar suç varsa bunu işleyenlerin siyasi yasağı kaldırıldı. Ama daha önemlisi bu bir siyasi kılıftı. Daha önemlisi kimin siyasi yasağı kaldırıldı? Apo'nun siyaset yasağı kaldırıldı. Başta PKK'nın teröristleri olmak üzere DHKP-C'cisi TİKKO'cusu. Bütün terör eylemlerine bulaşmış olanların siyasi yasağı kaldırıldı. Siyasette zaten yeteri kadar rüşvetçi var, yeteri kadar hırsız var, yeteri kadar ihaleye fesat karıştıran var. Daha bu operasyonlar yapılmadan önce söyledik biz bunları. Yeteri kadar terörist var zaten mecliste. Şimdi siz bunu kaldırarak daha azılılarını mı meclise getirmeye çalışıyorsunuz? Bunu kaldırarak Türkiye'de ne kadar hırsız, yolsuz, ihaleye fesat karıştıran, terörist varsa hepsinin siyasi yasağını kaldırdılar. Hiç şüpheniz olmasın eğer bu düzen böyle giderse önümüzdeki seçilecek mecliste daha fazla hırsız, rüşvetçi, daha fazla yolsuzluğa bulaşmış, daha fazla ihaleye fesat karıştıran ve daha fazla terörist olacak."

OPERASYON YAPILINCA GÖREBİLDİK

17 Aralık'ta yapılan operasyonları hatırlatan Destici, "Burada suç işleyenler varsa, ismi hırsızlığa, yolsuzluğa, rüşvete bulaşanlar varsa, hukuk bunların gereğini yapar. Herkez hukuka ram olması lazım. Eğer devlet'e karşı, Millet'e karşı, hükümete karşı derin yapıların yada dış güçlerin operasyonu varsa bunları da çıkar. Açık açık, kapalı olarak değil. Yani operasyon var diyerek değil. Neyse, kim yapmışsa bu operasyonları bunları da milletle net bir şekilde ifade ederek yapanlarla mücadele edersin. Ama ikisini birbirinden ayırmak şartıyla. Asla işlenen suçları örtmek maksadıyla yada kastıyla bunların izlenimi verilirse milletimiz bunlara inanmaz. Siz istediğiniz kadar kafanızı kuma gömün. Artık bu görüntüler ilelebet silinmeyecek şekilde milletin hafızasın yerleşmiştir ve milletin hafızasına işlemiştir. Bu gerçekleri milletten gizleyerek dolar rezervleri ile övünüyor sayın Başbakan. Biz de Sayın Başbakan dolar rezervlerinden bahsedince sandık ki Merkez Bankası'ndaki, Dünya Bankası'ndaki dolar rezervlerinden bahsediyor. Meğer ayakkabı kutusundaki dolar rezervlerinden, ya da para sayma makinesi ile sayılan dolar rezervinden bahsediyormuş. Bunu ancak operasyon yapılınca görebildik. Millet ancak o zaman anlayabildi."

Konuşmalarının arından BBP Genel Başkanı Mustafa Destici merkez ilçe ve bazı ilçelerde partisinin Belediye Başkan adaylarını tanıtmasının ardından il teşkilatının yeni hizmet binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. CİHAN

Yorumlar