Destici: Başbakan da olsanız Türkçe Olimpiyatları'nı engelleyemezsiniz

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakan Erdoğan’ın miting meydanlarında kullandığı ifadelerini eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Destici: Başbakan da olsanız Türkçe Olimpiyatları'nı engelleyemezsiniz

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakan Erdoğan’ın miting meydanlarında kullandığı ifadelerini eleştirdi. Başbakan’a Yunus Emre ve Şeyh Edebali’nin sözleri ile hareket etmesi tavsiyesinde bulunan Destici, ‘edep’ çağrısında bulundu.

Başbakan’ın Türkçe Olimpiyatları'nın yasaklanması ve Hizmet Hareketi için ‘Haşhaşiden beterler’ sözünü eleştiren Destici, “Edep yahu edep. Çocuklarına ders veren hocaların yüzü suyu hürmetine, 160 ülkedeki gönüllü elçilerin, Türkiye’nin adını duyuran, bayrağını dalgalandıran öğretmenlerin yüzü suyuna edep yahu. Bu hatıra nispeten insan kötü söz söylemez. Kimse de olimpiyatları yasaklayamaz. Başbakan da olsa yasaklayamaz. Atatürk Stadı kimsenin malı değildir. Bu millet istediğini, istediği yerde, parayı vererek kanun ve nizamlar çerçevesinde yapar. Başbakan’ın milli iradesi Türkçe Olimpiyatları'nı yasaklamak mı? Başbakan da olsanız bu işe karışamazsınız.” dedi.

Destici, memleketi Eskişehir’in Tarihi Odunpazarı’nda düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Destici, burada Hizmet Hareketi'ne yönelik söylediği sözlerden dolayı Başbakan Erdoğan’a ‘edep’ çağrısında bulundu. Destici, Başbakan Erdoğan’a Yunus Emre ve Şeyh Edebali’nin sözleri doğrultusunda hareket etmesini tavsiye ederek, bir devlet adamı olarak meydanlarda birleştirici ifadeler kullanmasını beklediklerini kaydetti.

“BAŞBAKAN VE HÜKÜMET YUNUS EMRE VE ŞEYH EDEBALİ’NİN SÖZLERİ İLE HAREKET ETMELİ”

İktidar tarafından seçim meydanlarında halkın dertleri, ülkenin önceliklerine değinilmediğini vurgulayan Destici, “Ne yapılıyor? Kayıkçı kavgası yapılıyor. Milleti kamplaştırma, bölme çalışmaları yapılıyor. Son günlerde Türk toplumu ile alay ediliyor. Millet yok yerine konuluyor. Milletin hafızası yok sayılıyor. Millete göre bir siyaset oluşturulmuyor. Millet kandırılarak nasıl oy alınırın peşine düşmüşler.” diye konuştu. Her siyasetçinin, sevgi ve hoşgörü mimarı Yunus Emre ve Şeyh Edabali’nin yolunda gitmesi gerektiğini kaydeden Destici, “Bu iki zat, sadece Söğüt’teki şenliklerde birilerinin akıllarına geliyor, kullanılıyor. Bütün siyasilere, Yunus’un sözleri doğrultusunda gitmeyi tavsiye ediyorum. Bu iki zatın sözleri Başbakan Erdoğan’a ve hükümet yetkililerinin kulağına küpe olsun. Önce milleti yönetenler mütevazı olmalı. Hassasiyet göstermek, milletin arasına nifak tohumu sokmayı önlemek yönetenlerin sorumluğundadır.” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARINA DERS VERENLERİN YÜZÜ SUYUNA KÖTÜ SÖZ DEME, EDEP”

Ancak Başbakan Erdoğan’ın, her geçen gün üslubunu sertleştirdiğini, hakaretlerini artırarak devam ettiğine dikkat çeken Destici, şöyle devam etti: “Ne diyor, ‘Haşhaşiden beterler’ diyor. Edep yahu. Hiç değilse çocuklarına ders veren hocaların yüzü suyuna edep. Hiç değilse 160 ülkedeki Türk bayrağını dalgalandıran, ülkemizin adını saygınla andıran gönüllü elçilerin öğretmenlerin yüzü suyuna edep. Hiç karşılık vermeden hizmet eden erlerinin hatırına edep. Bu hatıra nispeten insan kötü söz söylemez, söyleyemez. Ama hassasiyet gösterilmeden söyleniyor.”

“TÜRKİYE’Yİ DIŞARIDA TANITANLARI ENGELLEMEYE BAŞBAKAN DA OLSAN HAKKIN YOK”

Bütün bu kötü ifadelerin ardından şimdi de sözün Türkçe Olimpiyatları'na getirildiğini kaydeden Destici, Başbakan da olsa bu olimpiyatları yaptırmama gibi bir hakkın olmadığını belirtti. Olimpiyatların Türkiye’yi dünyada tanıttığını dile getiren Destici, “Çünkü hizmet edenlerin, Türkiye’nin adını yurt dışında tanıtmaya vesile olanları engellemeye kimsenin hakkı yoktur. Başbakan, Türkçe Olimpiyatları'nı ve yapanları kendisi hep övdü, destek verdi. Bunu yapan insanları göklere sığdıramadı. Şimdi ne oldu da bu olimpiyatlar yasaklanıyormuş. Ne oldu da yaptırmayacaklarmış.” diye konuştu.

BAŞBAKANI YUHALATMADI "BİZE YAKIŞANI YAPALIM”

Bu sözler üzerine meydandaki vatandaşlar Başbakan Erdoğan’ı yuhaladı. Ancak devreye giren Destici, Başbakan’ın yuhalanmasını önleyerek, “Bizim siyasi anlayışımızda kimseyi yuhalamak yok. Hele hele ülkenin başbakanıysa yuhalamayın. Sizler bize yakışanı yapın.” dedi.

“BAŞBAKAN BİLE OLSANIZ OLİMPİYATLARI YASAKLAYAMAZSINIZ, ATATÜRK STADI SİZİN MALINIZ DEĞİL”

“Türkiye'de adaletten bahsediyorsak, kimse bu olimpiyatları yasaklayamaz. Atatürk Stadı kimsenin malı değildir.” diyen Destici, Atatürk Stadı'nın milletin, devletin malı olduğunu hatırlattı. Milletin parayı vererek istediğini, istediği yerde kanun ve nizamlar çerçevesinde yapabileceğini dile getiren Destici, şöyle konuştu: “Biz Türkçemizi, dilimizi her yere yayanları destekliyoruz. Başbakan da olsan bu olimpiyatları yasaklayamazsınız. Milli iradeden bahsediyorsunuz ama bu yasaklamayı yapmaya çalışıyorsunuz. Bu nasıl milli irade anlayışı, bu nasıl milli irade, söyleyin? Millet, istediği faaliyeti kanunlar ve nizam çerçevesinde yapar. Buna, Başbakan bile olsanız karışamazsınız.”

“BENCE SEN TWİTTER DEĞİL DÜKKANI KAPAT GİT MİLLET RAHATLASIN”

Twitter’ın kapatılmasına da sert tepki gösteren Destici, şunları ifade etti: “Yanlışları, yolsuzlukları Twitter'ı kapatarak örtemezsiniz. Gerçekler, Twitter kapatmakla kapatılamaz. Gerçekler bir gün ortaya çıkar ve hukuk önünde hesabı verilir. Bence, sen Twetter’ı kapatma. Bence sen dükkanı kapat git, millet rahatlasın.”

Seçim’de sandıkta yaşanabilecek olaylara da dikkat çeken Destici, “Başbakan seçimlerden, bahsediyor. ‘Şu kadar, bu kadar gün kaldı’ diye. Başbakan, çıkar yarın seçimleri ‘paralel bozdu, sandık mandık tanımıyorum’ diyebilir. Az oy olursa, istediği gibi gitmezse her şeyi yapar. Çünkü her şeyin kendi istedikleri doğrultuda gitmesi için onu yapıyor.” diye konuştu.

“YARIN ZEBANİLER CEHENNEME ÇEKERSE NE YAPACAKSINIZ”

Egemen Bağış’ın Bakara Süresi ile ilgili söylediği ve internete düşen ses kayıtlarını da eleştiren Destici, iktidarın bu konuda tepki vermemesini çok yadırgadıklarını aktardı. Destici, “Biri çıkıp diyor ki ‘Her cuma sabahı kalkıp ayet sallıyorum. Ama iktidar çıkıp sesini çıkarmıyor. Bu ne biçim iş. Ya olduğunuz gibi görünün veya da göründüğünüz gibi olun. Hadi milletten, insanlardan çekinmiyorsunuz. Yarın öbür tarafta ne yapacaksınız. Yarın öbür tarafta zebaniler sizi cehenneme doğru çekerse ne yapacaksınız. Samimi olun. Siyasi menfaatler için milleti siyasetinize malzeme yapmayın.” ifadesini kullandı.


CİHAN

Yorumlar