Destici: Başbağlar katliamı yürekleri kanatmaya devam ediyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbağlar katliamının 21 yıldır vicdanları ve yürekleri kanatmaya devam ettiğini söyledi. Sağduyu ve anlayış çağrısında bulunan Destici: “Travmatik ve derin yaralar açan bu...

Google Haberlere Abone ol
Destici: Başbağlar katliamı yürekleri kanatmaya devam ediyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbağlar katliamının 21 yıldır vicdanları ve yürekleri kanatmaya devam ettiğini söyledi. Sağduyu ve anlayış çağrısında bulunan Destici: “Travmatik ve derin yaralar açan bu gibi olayların acıları paylaşarak azalır. Acılar ve aidiyetler üzerinden kamplaşmalar yaratmak, gerginlikler ve kamplaşmalardan politik rantlar elde etmek ve mevzi kazanmak, “senin acın”, “benim acım” diye ayrımlar yapmak, toplumu laik-dindar, Alevi-Sünni, açık-kapalı diye kutuplaştırmak şer odaklarını niyetlerine ve işlerine hizmet eder.” dedi.

Başbağlar katliamının 21. yıldönümü sebebiyle yazılı açıklama yapan BBP lideri Mustafa Destici, katliamı gerçekleştiren canilerin mensubiyetleri ve kimlikleri apaçık ortadayken birileri tarafından ısrarla faili meçhul mezarlığına gömülmek istendiğine dikkat çekti. “Ne acıdır ki; güya terörü bitirmek amacıyla bugünlerde yürütülen terör örgütüyle müzakere sürecinin yeni aşaması diye lanse edilen yeni çözüm paketi yasalaşırsa, tüm eli kanlı terör örgütü mensupları gibi, aynı örgüte mensup Başbağlar katliamının failleri de affedilecektir.” İfadelerini kullanan Destici, bugüne kadar, adli ve idari hesap sorma sürecinin akamete uğratılmasında önceki iktidarların olduğu gibi mevcut siyasi iktidarında payı olduğuna işaret etti. Destici, “21 yıldır sadece ikiyüzlülükle ve duyarsızlıkla baş başa bırakılan Başbağlar Katliamı gelinen aşamada hala vicdanları ve yürekleri kanatmaya devam etmektedir. “ dedi.

Başbağlar Katliamını, etnik ve mezhep savaşları çıkartıp, ülkemizi Irak’a ve Suriye’ye çevirmek isteyen şer odaklarının yıllar boyunca başvurduğu denemelerin sonuncusu olarak niteleyen Destici, “ 5 Temmuz 1993'de Erzincan Kemaliye’ye bağlı Başbağlar köyünde 100'e yakın PKK mensubu köyü basmış, ezanın okunduğu sırada camiye giren cemaati zorla dışarı çıkarmış, 1,5 saat örgüt propagandası yaptıktan sonra 28 kişiyi kurşuna dizmiş, daha sonra 214 ev, köy okulu, köy camii, halkevi yakmıştı. Yakılan evlerde saklanan 1'i kadın 4 kişi de yanarak can vermişti. Bu acı tüm Türkiye’nin acısıdır.” ifadelerini kullandı.

Acıların paylaşılarak azalabileceğine ve toplum içindeki ayrımcılığın da birbirini anlama kültürü ile son bulacağına değinen Genel Başkan Destici şöyle devam etti: “Travmatik ve derin yaralar açan bu gibi olayların acıları paylaşarak azalır. Acılar ve aidiyetler üzerinden kamplaşmalar yaratmak, gerginlikler ve kamplaşmalardan politik rantlar elde etmek ve mevzi kazanmak, “senin acın”, “benim acım” diye ayrımlar yapmak, toplumu laik-dindar, Alevi-Sünni, açık-kapalı diye kutuplaştırmak şer odaklarını niyetlerine ve işlerine hizmet eder.”

CİHAN

Yorumlar