Destici: AYM, yargı bağımsızlığı açısından doğru bir karar verdi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Anayasa Mahkemesi'nin son kararları ile ilgili yargının hem bağımsızlığının hem de tarafsızlığının acilen sağlanması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Destici: AYM, yargı bağımsızlığı açısından doğru bir karar verdi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Anayasa Mahkemesi'nin son kararları ile ilgili yargının hem bağımsızlığının hem de tarafsızlığının acilen sağlanması gerektiğini söyledi. Destici, "Anayasa Mahkemesi'nin Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun düzenlemesi ile Adalet Bakanı'na verilen yetkilerin iptal kararını Büyük Birlik Partisi olarak Anayasaya uygunluk ve yargının bağımsızlığı açısından doğru verilmiş bir karar olarak değerlendiriyoruz." dedi.

BBP Lideri Destici ayrıca Anayasa Mahkemesi'nin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) elektronik haberleşme sektörüyle ilgili kişisel verilerin işlenmesi ve gizliliğinin korunmasına ilişkin usul ve esasları belirleme yetkisi veren kanun hükmünü nün de iptali ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Destici, "Anayasa Mahkemesi’nin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) Elektronik haberleşme sektörüyle ilgili kişisel verilerin işlenmesi ve gizliliğinin korunmasına ilişkin usul ve esasları belirleme yetkisi veren kanun hükmü kararını da anayasaya uygunluk, özel hayatın gizliliği, kişisel hak ve özgürlükler açısından yerinde verilmiş bir iptal kararı olarak değerlendiriyorum." diye konuştu.

"ANTİDEMOKRATİK CUNTA ANAYASASI İLE YÖNETİLİYORUZ"

Türkiye'nin hukukun üstünlüğünü tam olarak uyguladığı bir sisteme kavuşturması gerektiğine değinen Destici açıklamasını şöyle sürdürdü: "Yargının hem bağımsızlığını hem de tarafsızlığını acilen sağlamalıdır. Türkiye’nin demokratikleşememesinin ve hukukun üstünlüğünün uygulanmamasının temel nedeni bize göre antidemokratik cunta anayasası ile yönetiliyor olmasıdır. Bu tür problemlerin kökünden halledilmesinin yolu yeni sivil demokratik bir anayasa’dan geçer. Bu tür kararlar değerlendirilirken ve yorumlanırken siyasi tarafgirlikten, siyasi beklentilerden öte demokratik olup olmadığı ve anayasaya uygunluğu esas alınmalıdır."

"UYGUR TÜRKLERİ KARDEŞLERİMİZE SAHİP ÇIKMALI"

Destici ayrıca, Çin’deki insanlık dışı uygulamalardan kaçarak Türkiye’ye sığınan çoğu kadın ve çocuk 35 Uygur Türkü’nün yaklaşık 20 gündür Atatürk Havalimanı'nda uygunsuz şartlarda yaşadığı belirterek, "Bu kardeşlerimiz Atatürk Havalimanı'nda çileli bir hayat yaşıyor. Bu kardeşlerimiz ivedilikle Türkiye’ye kabul edilmeli ve bu çileli yaşamlarına son verilmelidir." dedi.
CİHAN

Yorumlar