Denizli İl Genel Meclisi’nde ‘arsa vurgunu’ tartışması

Denizli'de Özel İdare Müdürlüğü'nün yüzde 26.45 hissesinin bulunduğu bir şirkete ait arsanın düşük bedelle satıldığı iddiası Denizli İl Genel Meclisi’nde tartışmaya sebep oldu.

Google Haberlere Abone ol
Denizli İl Genel Meclisi’nde ‘arsa vurgunu’ tartışması

Denizli'de Özel İdare Müdürlüğü'nün yüzde 26.45 hissesinin bulunduğu bir şirkete ait arsanın düşük bedelle satıldığı iddiası Denizli İl Genel Meclisi’nde tartışmaya sebep oldu. Denizli yüzde 26.45 hissesi İl Özel İdareye ait olan Astaş Azim Cıvata A.Ş.'ye ait Hallaçlar Mahallesi'ndeki 38 bin 565 metrekare arsanın çoğunluk hissesi sahibi Mitaş Enerji ve Madeni İnşaat İşleri A.Ş. tarafından 61 milyon lira değeri yerine 7 milyon liraya satıldığı şeklinde suçlama İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin ile CHP'li üye Bekir Çapar arasında sert tartışmaya sebep oldu.

Basında çıkan haberler üzerine açıklama yapma ihtiyacı hissettiğini ifade eden Başkan Gürlesin, arsanın rayiç bedeline satıldığını zaten karar alma yetkisinin de Özel İdare'nin değil, yüzde 73.29’na sahip olan Mitaş Enerji ve Madeni İnşaat İşleri A.Ş.’ye ait olduğunu basında yer alan haberlerin bilgi kirliliğine sebep olduğunu öne sürdü.

Gürlesin, 2008 yılında Denizli İl Özel İdaresi'nin Denizli 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne yaptırdığı tespitte bilirkişi tarafından 61 milyon 825 bin 125 lira bedel tespitinin yapılmış ise de bunun yargılama sonucu verilen bir mahkeme kararı olmadığını söyledi. Gürlesin, “Bilirkişi raporunda gayrimenkul değer tespiti yapılırken hiçbir somut dayanak ve gerekçe gösterilmeden tamamen soyut gerekçelerle rapor düzenlenmiştir.” dedi.

CHP'li üye Çapar ise Özel İdare'nin arsanın değerini düşük bedelle satıldığı için zarara uğratıldığını bunun batıl olduğunu iddia etti. Çapar, satılan arsanın çevredeki çeşitli arsaların bedelinin yüksek olduğunu dair çeşitli belgeleri göstererek Başkan Gürlesin’in önüne bıraktı. Tekrar söz alan Gürlesin ise “Bir yerde sadece metrekareye bakılmaz. İnşaat alanına bakılır.” diyerek Çapar’ın örnek gösterdiği yerlerin gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. CİHAN

Yorumlar