Deniz Baykal'a stent komplosunda Umut Oran iddiası

Sümeyye Erdoğan'a suikast planında adı geçen Umut Oran'ın adı daha önce de Baykal'a kurulan ‘stent komplosu'nda geçiyor.

Google Haberlere Abone ol
Deniz Baykal'a stent komplosunda Umut Oran iddiası

'Paralel yapı’nın gazete ve televizyonlarında sıkça lehte haberi yapılan Umut Oran için 5 sene evvela kaleme aldığı haber tüyler ürpertici.

19 Aralık 2010 tarihli Zaman gazetesinin yaptığı haberde Umut Oran CHP’yi dizayn etmekle suçlanıyor.

Gazete ÇYDD eski umumi başkanı Türkan Saylan ile Umut Oran içerisinde geçen bir telefon konuşmasının tapelerini yayınladı. Kan donduran tapelerde Saylan ve Umut Oran, Özal’ın birden ölümünü hatırlatarak Baykal’ın tıpkı biçimde ölümünü bekliyor. İşte o diyalogların da bulunduğu Zaman gazetesinin o haberini noktasına virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz. 

3 Ağustos 2008’de CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve eski ÇYDD Başkanı Türkan Saylan içerisinde geçen konuşmada CHP’yi yine yapılandırmanın bilgileri ele alınıyor. Ses kayıtlarında Türkan Saylan, Süheyl Batum üstünde duruyor. Umut Oran’a da Batum’la ortak devinim etmesi tavsiyesinde bulunuyor. Saylan’ın Baykal’ın gitmesi gerektiğini anlatırken verdiği Özal örneği ise dikkat çekici: “Hani pat diye Özal ölmüştü biliyorsun. Sıkışık bugünlerde onu demiyorum fakat belki bir korku, ölüm korkusu falan gelirse Baykal’a, hani ‘ben köşeme çekileyim’ diyebilir.” 

'İŞTE O SIRADA PAT DİYE ÖLMÜŞTÜ ... '

Saylan, 3 Ağustos 2008’de, evi aranmadan takribî 8 ay evvela CHP’nin şimdiki Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’la yaptığı konuşmada Deniz Baykal’ın CHP liderliğinden ayrılması gerektiği üstünde ısrarla duruyor.

Yeni CHP’de Deniz Baykal’a yer olmadığını anlatıyor. Oran’a, Süheyl Batum’dan uzun uzun bahsediyor. Baykal’ın koltuğu bırakmamakta ısrar etmesi biçiminde değişik yöntemler denenebileceğini anlatıyor. Baykal’a stent takıldığını hatırlatarak, “Hani Özal pat diye ölmüştü, biliyorsun!” ifadesini kullanıyor.

Türkan Saylan, tıpkı gün Umut Oran’dan derhal evvela de Prof. Dr. K.M. ile görüşüyor. Benzer ifadeleri orada da kullanıyor.

Baykal’a yapılan anjiyoyu hatırlatıyor ve aynen şu ifadeyi kullanıyor: “İşte o sırada pat diye... O hayatını kaybetti mesela! En sıkışık bugünlerde onu demiorum; fakat belki bir korku ölüm korkusu falan gelirse Baykal'a hani ben köşeme çekileyim diye”

ZAMAN 2010'DA KONUYU BÖYLE HABER YAPMIŞTI

KAYNAK: GÜNEŞ GAZETESİ

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar