Deniz Baykal: Türkiye’de, Başbakan’ın oluşturduğu bir paralel devlet var

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Başbakan'ın 'Türkiye’de bir paralel devlet var', dediğini belirterek," Ben de inanıyorum ki el hak Türkiye’de bir paralel devlet var.

Google Haberlere Abone ol
Deniz Baykal: Türkiye’de, Başbakan’ın oluşturduğu bir paralel devlet var

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Başbakan'ın 'Türkiye’de bir paralel devlet var', dediğini belirterek," Ben de inanıyorum ki el hak Türkiye’de bir paralel devlet var. Ama o paralel devlet Başbakan’ın hukuk dışı hukuki olmayan legal olmayan örgütlenmesiyle oluşturduğu paralel devlettir." dedi.

Deniz Baykal, Aydın’a bağlı Kuyucak ilçesinde CHP adayını desteklemek için gerçekleştirdiği ziyarette halka seslendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “paralel devlet” iddialarına değinen CHP eski Genel Başkanı, "Türkiye’de bir paralel devlet var diyor Başbakan. Ben de inanıyorum ki el hak Türkiye’de bir paralel devlet var. Ama o paralel devlet Başbakan’ın hukuk dışı hukuki olmayan legal olmayan örgütlenmesiyle oluşturduğu paralel devlettir. Bugün tüm bu yanlış işlerin arkasında kellesi içinden çekilip alınmış çeşitli güvenlik kurumlarında görev yapan ama hukuk dışı kişiye bağlı talimatlarla delil üreten uydurma dava ayarlayan şantaj yapan telefon dinleyen özel hayata yönelik tezgahlar tertipler tanzim eden özel çetelerin oluşturduğu bir paralel devlet. Türkiye’de böyle bir paralel devlet var arkadaşlar.” dedi.

Baykal, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yolsuzluk ortaya çıkmış, paralel devlet ortada, Silivri skandal, Ergenekon bir perişanlık, yargı ve mahkeme her türlü güvenirliğini kaybetmiş. Türkiye’yi 10 yılda bu hale getirmiş. Şimdi Başbakan çıkıp diyor ki 'bu temkinli gidiştir.’ Niye temkinli gidiş? Yolsuzluklar yaygınlaşıyor kanser gibi bütün devleti sarıyor, bir türlü soruşturulamıyor, ondan dolayı mı tehlikeli gidiş? ‘Hayır ondan dolayı değil.' Memleketin namuslu dürüst evlatları, haksız yere zulme maruz bırakılıyor bundan dolayı mı bu tehlikeli gidiş? ‘Hayır ondan dolayı değil.' Çiftçi, üretici perişan, işsizlik yaygınlaşmış ondan dolayı mı? ‘Hayır değil' E ne oluyor? Senin haksızlıklarına tepki gösteren insanlar, uyguladığın yöntemlerle 15 yaşında yediği bir kapsülüyle hayatını kaybeden bir çocuğun cenazesine giden insanlar ülkeyi geriyorlarmış. Ülkedeki tehlikeli gidiş haksızlığa tepki gösteren insanların, bunun uygun görmediğini söyleyen insanların ortaya çıkmasından kaynaklanıyormuş.” şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın "tehlikeli bir tuzak” kurduğunu savunan Baykal, “Bu halkı halka karşı kışkırtma tuzağıdır, halkı kamplaştırma kutuplaştırma tuzağıdır, birbirine düşürme tuzağıdır. Bundan neyi amaçlıyor? İçine girdiği sıkıntılı durumu örtbas etmeye çalışıyor.” diye ekledi.
CİHAN

Yorumlar