Deniz Baykal Nevruz ateşinin üzerinden atladı

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal, ilerlemiş yaşına rağmen yanan Nevruz ateşi üzerinden atladı.

Google Haberlere Abone ol
Deniz Baykal Nevruz ateşinin üzerinden atladı

76 yaşında bulunan deniz Baykal, Antalya ’da Konyaaltı Belediyesi sebebi ile düzenlenen Nevruz şenliklerine katıldı. Burada konuşan Baykal, Türkiye’nin bütün iç ve hariç tertiplere karşın dimdik ayakta olduğunu belirterek, "Milli kimliğine sahiptir, siyasal değerlerine sahiptir, geleneğine, devletine, cumhuriyetine, Mustafa Kemal Atatürk’üne sahiptir. Nevruzda biz bu beraberliğimizin altını bir kere daha çiziyoruz, dünyaya bunu ilan ediyoruz" dedi. Konuşmaların arkasından paradigma ateş üzerinden atlama törenine geldiğinde Baykal ilk sıradaki yerini aldı. Protokole de ateşin üzerinden atlayarak öncülük eden Baykal daha sonra demir dövdü.

"GELİN BİRLİK OLALIM İŞİ KOLAY KILALIM"

Konyaaltı Belediyesi öncülüğünde Türk Ocakları, Türkmen Birliği Dayanışma Derneği, Kıbrıs Türk Kültür Derneği, Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği, Yörükler Kültür ve Dayanışma Derneği ile düzenlenen ve geleneksel duruma getirilecek bulunan Nevruz Kutlamaları Konyaaltı Belediyesi meydanında gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenlerde Türk Ocakları Antalya Şube Başkanı Abdullah Uysal ve Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman’dan sonra söz sektör Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, dördüncü devirde yüzde 60’ın üzerinde oy alarak yine geldikleri görevlerinde yeni hedeflere ilerlemek için gayret sarfettiklerini söyledi. Konyaaltı Belediyesi’nin Mustafa Kemal Atatürk’ün devrim ve prensipleri doğrultusunda görevine devam ettiğini hatırlatan Böcek, "Az öncelikle nevruz ateşini yakarken bütün kinlerin ve nefretlerin yoktur edilmesini diledik. Yunus Emre’nin ’gelin birlik olalım işi pratik kılalım’ sözü doğrultusunda bugün renklerimiz, gecemiz gündüzümüz aynı, bu birliğimizi bozmaya çalışanlar olabilir, biz Atatürk’ün yolunda yürümeye devam edeceğiz bayrağımız dalgalanacak ezanımız da susmayacak" dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar