Deniz Baykal Bursa'dan aday adayı oldu

Eski Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal'ın adaşı ve meslektaşı Av. Deniz Baykal, Bursa'da CHP'den aday adayı oldu.

Google Haberlere Abone ol
Deniz Baykal Bursa'dan aday adayı oldu

Seçim çalışmaları kapsamında ilçelerine Deniz Baykal'ın geleceğini öğrenen yurttaşlar karşılarında Bursa barosu avukatlarından Deniz Baykal'ı görünce şaşkınlık yaşıyor.

Baykal ise, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a adının ve mesleğinin benzemesi nedeniyle, kendisine gösterilen ilgiden memnun oluyor.

Seçim çalışmaları kapsamında İnegöl ilçesine gelen Deniz Baykal, AA muhabirine yaptığı izahatda, 1977 yılında Artvin'de doğduğunu belirterek, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduğunu söyledi.

'Deniz Baykal' adının kendisine önemli bir avantaj sağladığını anlatım eden Baykal, seçmenlerin aklında daha basit kaldığını, bir takım seçmenlerin kendisine yalnızca isminden ötürü sempati duyduğunu kaydetti.

Eski CHP Genel Başkanı ile ad ve ata adının yanı dizi mesleklerinin de tıpkı olduğuna belirten Baykal şunları söyledi:

"Öncelikle Deniz Baykal bu partiye önemli açıdan hizmet vermiş, bizim ağabeyimiz, büyüğümüz, politika üstadımızdır. Tabi Deniz Baykal adının önemli açıdan bir avantajı var. Deniz Beyi ben ilk tanıdığımda 12 yaşındaydım. Aslında benim ismimin Deniz olmasının yegane sebeplerinden birisi Deniz Gezmiş'in asıldığı tarihte babam lise öğrencisiymiş, 'Oğlum olursa adını Deniz koyacağım' demiş. Baykal ata ismi da böyle denk gelince Deniz Baykal olmuşum. İkisini aniden çağrıştırıyor. Bu iki ad de benim üzerimde önemli açıdan bir sorumluluktur."

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar