Dengiz: 'Kan değişimi' dedik, ilk bizden başlandı

Görevinden istifa eden AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz, partisinin Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile yapılan görüşmeler sonucunda yönetim olarak görevden ayrıldıklarını açıkladı. Dengiz, daha önce yaptıkları bir...

Google Haberlere Abone ol
Dengiz: 'Kan değişimi' dedik, ilk bizden başlandı

Görevinden istifa eden AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz, partisinin Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile yapılan görüşmeler sonucunda yönetim olarak görevden ayrıldıklarını açıkladı. Dengiz, daha önce yaptıkları bir açıklamayı da hatırlatarak, "Kan değişimi olması, yenileşim olması gerektiğini biz söylemiştik. Kan değişiminde ilk bizden başlandı. Önemli değil. Sonuçta kazanan Kayseri, partimiz olacaktır." dedi.

Ömer Dengiz ve yönetim kurulu üyeleri son basın toplantısını düzenleyerek istifalarının nedeni açıkladı. Partililerden helallik isteyen Dengiz, şu açıklamayı yaptı: "4 yıl önce 26 Temmuz 2010 tarihinde bu il yönetimi ile birlikte genel merkezimizin listemizi onaylamasıyla görevimize başladık. Bir Berat kandilinde listemizin onaylanmasının ardından bu dava hizmet yolunda cansiperane çalışmaya başladık. Bu partiye hizmet etmek için arkadaşlarım hiç fedakarlıktan kaçınmadan adeta 7 gün 24 saat mesailerini ayırarak, bu dava için bu işe baş koyarak çalıştılar. Hep birlikte bu vazifeyi anlımızın akıyla ve topluma fayda insanlığa hizmet anlayışıyla çalıştık. Başbakanımız, genel başkan yardımcılarımız ve diğer yöneticilerimiz bizlere teşekkür ederek, Kayseri teşkilatlarının ne kadar başarılı olduğunu belirtip çalışmalarımızı ödüllendirdiler."

"Aldığımız seçimdeki başarılar bizim başarımızı değil bizi destekleyen Kayserili hemşerilerimizin başarısıdır. Huzurluyuz, mutluyuz, onurla görev yaptık" diyen Dengiz, şöyle konuştu: "Bu görevimizi severek, isteyerek bir bayrak değişimi olduğunu düşünerek devredeceğiz. Bugün burada kan değişimi, bir görev değişimi bir yenileşim hareketi olarak da görüyoruz. Zaman zaman siyasette siyasi bir inovasyon olması gerektiğini dile getirerek ve bunu ilk defa biz dile getirerek bir yenilik yaparak, bu yenileşimin kaçınılmaz olduğunu söylemiştik. Bu yenileşim bizden başladı. Biz bahsettik. Bizden başladı. Olsun bir yerden başlayacaktı. Neticede haklı olduğumuzu gördük. Kan değişimin fayda sağlayacağını anlattık. Buna inandığımızı söyledik. Bizden başlayacağını biz düşünememiştik. Bizden başladı olsun bu da güzel. Bizden başlasın inşallah öyle devam etsin. Kayseri kazansın partimizin kazansın. Bu davanın bizler neferiyiz. Bundan sonrada katkı ve desteğe devam edeceğiz."

Ömer Dengiz, 4 yıl önce Berat Kandili'nde aldıkları görevi yine Berat Kandili'nde teslim ettiklerini belirterek, genel başkan yardımcıları ile görüşmelerin sonucunda bu kararın ortaya çıktığını sözlerine ekledi. Daha sonra partililer ve gazetecilerle vedalaştı.

CİHAN

Yorumlar