Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne doğru

Trakya'daki vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderleri Yenikapı'da düzenlenecek mitinge davet etmesini olumlu buldu

Google Haberlere Abone ol
Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne doğru
Trakya'daki vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılarak birer konuşma yapmaları için davet göndermesini olumlu buldu.

Edirne'de yaşayan vatandaşlardan Şevki Avcu, 15 Temmuz'daki hain darbe girişimine tüm vatandaşların siyasi görüş ayırmaksızın karşı durduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir sözüyle tüm vatandaşların darbecilerin tanklarını durdurduğunu ifade eden Avcu, "7 Ağustos'ta Yenikapı'da düzenlenecek miting birlik beraberliğe daha da katkı sağlayacak. Tüm Türkiye 15 Temmuz'dan bu yana meydanlarda demokrasi nöbeti tutuyor, bu miting nöbetlerimizi taçlandıracak. Vatandaşlarımız liderlerin konuşmalarını dinleyecek. Biz bu birliktelikten gurur ve onur duyuyoruz." diye konuştu.

Elif Girdi Toprak ise Yenikapı mitinginin birlik ve beraberliği artıracağını belirtti. Liderlerin 15 Temmuz'da darbe girişimine karşı çıktığını ifade eden Toprak, "Siyasi parti, siyasi görüş gözetmeksizin tüm vatandaşlar darbeye karşı çıktı. Bu mitingde de liderlerin bir arada olması Türkiye'de hep birlikte bir şeyler yapılabileceğini ve daha ilerilere gidilebileceğini gösterecek." dedi.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da yaşayan vatandaşlardan Mücahit Çalgın da 7 Ağustos'ta İstanbul Yenikapı'da Cumhurbaşkanlığı'nca düzenlenecek mitingin geç kalınmış bir etkinlik olduğunu savundu.
Türkiye'nin birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç duyduğu bir süreç yaşadığını ifade eden Çalgın, "Ülkemizin birlik ve beraberliğe çok ihtiyacı olduğu bu günlerde, böyle bir mitingin yapılmış olmasını, siyasiler için de, milletimiz için de çok büyük bir kazanç olacağını düşünüyorum. Faydalı bir harekettir. Destekliyoruz. Tüm siyasilerimizi de bu meydanda görmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Erdal Özçalık ise düzenlenecek mitinge tüm siyasi parti liderlerinin katılmasının, birlik beraberlik duygularını artıracağını aktardı. Tüm dünyanın gözünün Türkiye'de olduğunu dile getiren Özçalık, mitingin Türk milletine hayırlı olmasını diledi.

Fatma Özyürek de liderlerin ortak hareket etmeleri dolayısıyla tüm vatandaşların mutlu ve huzurlu olduğunu kaydetti.

KIRKLARELİ

Kırklareli'de yaşayan vatandaşlardan Murat Özsever ise seçilmiş bir cumhurbaşkanının tüm siyasi parti liderlerini mitinge davet etmesinin olumlu olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanının halkı temsil ettiğini aktaran Özsever, "Diğer siyasi parti liderlerinin ve diğer üyelerinin katılması çok güzel bir atmosfer oluşturacak. Bu bizim ülkemizin şu anda birlik ve beraberliğinin en büyük göstergesi olacak. Bu sorumluluğu yerine getirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Liderlerin katılması olumlu bir şekilde etkiler. Olması gereken de budur. Bu toplumun birlik ve beraberlik içerisinde tekrardan kenetlenip ayağa kalması lazım. Yeni Türkiye için yeni bir anayasa için gerekli bence." ifadesinde bulundu.

Recep Dal da cumhurbaşkanının liderlere davetini vatandaşların olumlu karşıladığını söyledi.
Miting öncesi halkta bir heyecan oluştuğunu dile getiren Dal, "Kanaatim odur ki başkanlar katılacak ve milyonlar İstanbul'a akacak. Olumlu bir şekilde etkiler. Güven duygusunu aşılar ve birlik ve beraberliğin en büyük kanıtı olacak bu. Ben öyle değerlendiriyorum." diye konuştu.

Yorumlar