'Demokrasi ve sandık hedef alınmıştır'

Başbakan Davutoğlu, dün teröristlerin askerlere ateş açtığını, savcının şehit edildiğini anımsatarak, "Bu saldırılarla Türk demokrasisi ve sandık hedef edinilmiştir" dedi.

Google Haberlere Abone ol
'Demokrasi ve sandık hedef alınmıştır'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Kongresi'ne katıldı.

Davutoğlu, kongrede yaptığı konuşmada, "Biz, Türkiye'nin geleceğini planlarken bizler geleceğe yürüme iradesi ortaya koyarken dün Ağrı'da teröristler askerlerimize uzun namlulu silahlarla ateş açtılar. Aslında bu tuzakları biz çok gördük. Savcımızın şehit edilmesiyle şimdi dün teröristlerin açtığı bu ateşle hedef alınan, sadece savcımız ya da askerlerimiz değil, bu ülkenin geleceği, sizlerin, gençlerin gelecekteki konumlarınız, geleceğiniz. En önemlisi de bu saldırılarla Türk demokrasisi ve sandık hedef edinilmiştir" dedi.

-"Demirtaş'a ve avanesine sesleniyorum"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a seslenen Davutoğlu şunları kaydetti:

"Bukalemun siyaseti gibi Batı'ya geldiğinde barış diliyle konuşan, Doğu'da böylesine bir vandalizme, teröre sessiz kalan Demirtaş'a ve avanesine sesleniyorum: Eğer bir tuzağın parçasıysanız, eğer Türk demokrasisini yıpratmak noktasında bir projeyseniz, sizler ve sizin arkanızdakiler bilsin ki AK Parti, bütün bu tuzakları, bütün bu projeleri yerle bir edecektir. Demokrasimiz emin adımlarla 7 Haziran seçimlerine yürüyecek. Demirtaş, bu saldırıyı yapan bu teröristlere karşı çıkmaktansa Genelkurmay Başkanımızı eleştiriyor ve diyor ki 'Genelkurmay Başkanı, AK Parti'nin değil, milletin ordusunun başındadır.' Evet, Türk Silahlı Kuvvetleri milli bir ordudur. Bu ordunun içinde Yozgatlı da Diyarbakırlı da Mersinli de Gazintepli de vardır. Demirtaş ve onun takipçileri bilsin ki Türk Silahlı Kuvvetleri milli bir ordu olduğu için Türk demokrasisini de Türkiye Cumhuriyeti Devletini de bu ülkenin geleceğini de koruyacaktır. Türk Silahlı Kuvvetleri demokratik bir devletin ordusudur, dolayısıyla siyasi irade ne diyorsa, Türk Silahlı Kuvvetleri, demokrasinin organı ve unsuru olan Türk Silahlı Kuvvetleri o emre itaat eder. Bugün biz, yarın kim milli iradeden güç alarak iktidar olmuşsa, Türk Silahlı Kuvvetleri milli iradeye, o iktidara saygı gösterir. Milli iradeye saygı gösterir çünkü egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve sadece milletin olacaktır. Biz, demokrasimizi de ülkemizi de bu tür maceraperestlerin hedeflerine kurban etmeyeceğiz."

Davutoğlu, CHP'nin "Milletçe Alkışlıyoruz" kampanya sloganına değinerek, şöyle dedi:

 "Demirtaş, teröristlere karşı çıkamazken Kılıçdaroğlu da dün Kartal'da kampanyayı başlattı ve bir alkışlama çağrısında bulundu. Bu Kılıçdaroğlu her şeyi geç yapıyor. 13 yıldır dünya AK Parti'nin öncülüğünde Türkiye'nin yükselişini alkışlıyor, Kılıçdaroğlu yeni fark etmiş, yeni alkışlamaya başlıyor. Bilsinler ki Kılıçdaroğlu'nun tahrikleri, Demirtaş'ın hesapları da ve bunların arkasındaki uluslararası güçlerin planları da milli iradeyi akamete uğratamayacaktır. İnşallah, öylesine güçlü bir şekilde 7 Haziran'dan çıkacağız ki 8 Haziran günü bütün Türkiye yeni bir dönemin, yeni Türkiye'nin ilk işaretlerine, ilk ışıklarına doğacak." 

Yeni Türkiye'nin gençlerin omuzlarında yükseleceğini kaydeden Davutoğlu, "Size hem genel başkanınız ama en çok da bir hoca olarak hitap ettiğiniz için, bir hocanız olarak şunu söylüyorum: Hiçbir zaman makam peşinde değil, dava peşinde olun. Makam peşinde değil dava peşinde olanlar tarih yazarlar" diye konuştu. 

AK Parti'deki 3 dönem kuralı nedeniyle aday olmayanları minnetle andığını aktaran Davutoğlu, şunları kaydetti: 

"Gerçek dava adamları, makam adamları değil, gerçek dava adamları olan büyükleriniz, 3 dönem milletvekilliğini tamamlayan büyükleriniz onurla bu görevi şimdi bir süre ara vererek kendisinden sonra gelecek olan milletvekillerine devrediyorlar. Hepsine teşekkür ediyorum. Bir ahlak abidesi olan tek bir fire vermeden 3 dönem bu bayrağı taşıyan bütün büyüklerimize sizin büyüklerinize teşekkür ediyorum. Onlar size en güzel örneği oluşturdular. Bu güzel örneği devam ettirmek sizin görevinizdir. 3 dönem değil, biz 3 ömür değil, 3 asır, 3 bin yıllık bir davanın takipçileriyiz. İnşallah, bu ağabeylerinizle bu dava arkadaşlarımızla sizler genç ve kıdemli nesil olarak ağabeyler ve kardeşler olarak bu kutlu yürüyüşü en iyi şekilde hedefine ulaştırmak üzere birlikte omuz omuza devam edeceğiz. Aziz gençler; Sizler kariyer planlaması içinde değil ideallerin, hedeflerin planlaması içinde olun. Siyasetin içinde yürürken ahlakı, muhabbeti ve gönül dilini konuşanlar olun. Sizden ümidimiz, beklentilerimiz büyüktür."

Gençlerden 7 Haziran'da destan yazmalarını isteyen Davutoğlu, gençlere, "İnşallah 7 Haziran'da daha önceki bütün vesayet odaklarını yerle bir ederek yeni Türkiye'yi inşa etmeye hazır mısınız?", "İstanbul'da en az yüzde 55 demeye hazır mısınız?" diye seslendi. Gençlerden "evet" cevabını alan Davutoğlu, "Allah yar ve yardımcımız olsun" diye karşılık verdi. 

Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kollarının eski ve yeni başkanlarına teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

- Kongreden notlar 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Yeni Türkiye Güçlü Gelecek" temasıyla gerçekleştirilen kongreye, eşi Sare Davutoğlu ile katıldı. 

Eşi Sare Davutoğlu ile kongre alanına gelmelerinin ardından partilileri selamlayan Davutoğlu, salonda bulunan çocukları da sevdi. 

Partililerin Davutoğlu için sık sık tazahürat yaptığı kongreye, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti genel başkan yardımcıları Mustafa Şentop, Mehmet Muş, Ekrem Erdem, Abdülhamit Gün, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve AK Parti milletvekillerinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan da katıldı. 

İstanbul'un 39 ilçesinden kongreye katılanlar, öğle saatlerinden itibaren oluşturulan kontrol noktalarından geçmelerinin ardından salona alındı. 

Delege ve protokolün kendileri için hazırlanan bölümden izlediği ve 2 dev ekran kurulan salona, Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dev posterleri ile büyük bir Türk bayrağı asıldı. 

Basın mensupları için de bir platform oluşturulan salonun değişik yerlerinde, "Sen Bize Reisin Emanetisin", "Adalettir Devleti Devlet Yapan 'Bilge'dir Devleti 'Ali' Yapan", "Şehit Savcım, Bu Gençlik Seni Unutmayacak! Nur İçinde Yat" yazılı pankartların yer aldığı görüldü. 

Başbakan Davutoğlu, konuşmasının ardından, kongreye katılanlarla toplu fotoğraf çektirdi. 

Yorumlar